نسخه هایبرید کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Ti در 3DMark تست شد
کارت گرافیک هایبرید موبایلی/دسکتاپ GeForce RTX 3080 Ti تفاوت کمی در عملکرد نسبت به کارت گرافیک موبایلی رسمی نشان میدهد. ما چندین پردازنده گرافیکی میان رده لپتاپ RTX 30 را به عنوان کارت دسکتاپ دیدهایم، اما کارت گرافیک RTX 3080 Ti چیزی نسبتاً جدید است.
شما احتمالاً باید با موضوع کارتهای گرافیک موبایلی که در فرم دسکتاپ ظاهر می شوند آشنا باشید. استفاده از کارت گرافیکهای موبایل در فرم فکتور دسکتاپ در گذشته در بسیاری از کمپانیها، بهویژه در بازارهای آسیایی، به خاطر تمایل شرکتها به کسب سود مالی در بازار ماینینگ رواج یافت. اما این روند در حال حاضر نسبتاً کمتر مشاهده میشود و بیشتر شرکتها به طراحی کارتهای گرافیکی دسکتاپ با استفاده از هستههای واقعی دسکتاپ تمرکز کردهاند.
دلایل رواج یافتن استفاده از کارتهای گرافیک هایبریدی برای ماینینگ ارزهای رمزنگاری شده
عوامل متعددی در پدیدهی مورد بحث، یعنی استفاده از کارتهای گرافیک هایبریدی برای ماینینگ ارزهای رمزنگاری شده، نقش داشتند. اولین مورد این بود که کارتهای گرافیک هایبریدی، فاقد الگوریتم Lite Hash Rate بودند. این الگوریتم باعث محدودیت در ماینینگ ارزهای رمزنگاری شده بر روی این کارتها میشود. بنابراین، در استفاده از کارت گرافیک هایبریدی مانعی برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود نداشت.
ثانیاً، چون کارتهای گرافیک هایبریدی قیمت اقتصادیتری نسبت به سایر کارتها داشتند، برای تهیه مقرون به صرفهتر بودند. این موضوع باعث شد که تعداد بیشتری از افراد به دنبال تهیه و استفاده از این کارتها برای ماینینگ باشند.
علاوه بر این، به نظر میرسد که شرکت انویدیا اقدامات حداقلی برای جلوگیری از فروش چنین کارت گرافیکهایی انجام داده است. این موضوع نشان دهندهی عدم توجه شرکت به محدودیتهای ماینینگ روی این کارتها است.
با گذر زمان، مشخص شد که کارتهای گرافیک هایبریدی در تنظیمات دسکتاپ جای مناسبی ندارند. دلیل اصلی این مشکل، عدم پشتیبانی رسمی از درایور برای این کارت گرافیکها بود. به همین دلیل، کاربران با چالشهای قابل توجهی در یافتن درایورهای عملکردی برای این کارتها روبرو میشدند. در برخی موارد، کاربران مجبور بودند از درایورهایی استفاده کنند که توسط فروشندگان ارائه میشدند و اغلب دارای بدافزار بودند.
علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از مشکلاتی که در ارتباط با کارتهای گرافیک RTX 30 لپتاپ وجود داشت، این بود که برخی از کاربران به فروش درایورهای اصلاح شده برای این کارتها متوسل شدند و با ایجاد هزینههای اضافی، وضعیت را تشدید کردند این درایورها باعث افزایش هزینهها شده و به تبع آن، مشکلات مالی برای کاربران ایجاد کرده است.
این مسئله با یکی از مزیتهای اصلی این کارتهای گرافیک RTX 30 لپتاپ، یعنی هزینه کمتر آن نسبت به کارتهای دسکتاپ سنتی در تضاد است. این مزیت باعث شده تا این کارتها همچنان جذابیت خود را حفظ کنند، به ویژه در مناطق آسیا و آمریکای جنوبی. برخی از مدلهای این کارتها مشخصات جالبی را ارائه میکردند و گاهی اوقات حتی از همتایان دسکتاپی خود پیشی میگرفتند.
تمرکز اصلی بر روی سری موبایل RTX 30 بود، به ویژه بر روی کارت گرافیکهای RTX 3060، 3070 و 3080. اما هنوز ندیدهایم که RTX 3080 Ti موبایلی به نسخه دسکتاپ تبدیل شود. خوشبختانه، یکی از خوانندگان ما، Mattia Carnevali، اطلاعات مهمی را در مورد این کارت گرافیک، از یکی از شرکتهای ناشناخته چینی “XR” به اشتراک گذاشته است. قابل ذکر است که این کارت گرافیک با نرم افزار GPU-Z سازگار بوده و دارای درایور کاربردی است که اتفاقا آخرین نسخه موجود است. این به دلیل استفاده Mattia از یکی از درایورهای اصلاح شده است که به طور غیر رسمی ارائه شده است.
تفاوت کارت گرافیکهای GeForce RTX 3080 Ti هایبرید موبایلی و دسکتاپ
یک نکته مهم در مورد تفاوت مشخصات بین کارتهای گرافیک موبایلی و همتایان دسکتاپ آنها وجود دارد. به عنوان مثال، کارت گرافیک RTX 3080 Ti در نسخه موبایلی، با یک چیپ گرافیکی GA103 به جای GA102 که در مدلهای دسکتاپ استفاده میشود، تجهیز شده بود. این باعث شد تا تفاوت قابل توجهی بین دو مدل وجود داشته باشد، به طوری که نسخه دسکتاپ دارای 10،240 هسته CUDA، با 12 گیگابایت حافظه GDDR6X و پهنای باند 912 گیگابایت بر ثانیه است. در مقابل، نسخه سیار از چیپ گرافیکی GA103 با 7،424 هسته CUDA و 16 گیگابایت حافظه GDDR6 استفاده میکند، که منجر به کاهش پهنای باند به 512 گیگابایت بر ثانیه به دلیل کاهش سرعت حافظه میشود.
علاوه بر این، مشکلات مربوط به مشخصات برق نیز وجود دارد. TDP پیشفرض RTX 3080 Ti برای استفاده در دسکتاپ 350 وات است، در حالی که انواع موبایل در پیکربندیهای مختلف، برخی از آنها تا 150 وات (توان گرافیکی کل) در دسترس بودند. مدلهای هایبریدی موبایلی/دسکتاپ قابلیت پشتیبانی از تنظیمات بالاترین توان را نداشتند که تأثیر مستقیمی بر سرعت کلاک داشت.
در آزمون 3DMark که توسط خوانندهی ما ارائه شده است، تفاوت کمی در عملکرد بین نسخههای رسمی موبایلی و نسخههای موبایلی تبدیل شده به دسکتاپ وجود دارد. این با وجود تفاوتهای قدرت عمده است. همانطور که به نظر میرسد. این کارت هنوز میتواند به طور نسبتاً بالا (تا 1.9 گیگاهرتز) بوست شود. بدون شک، کارت هایبریدی ممکن است عملکردی مشابه نسخه رسمی موبایلی داشته باشد.
با این حال، مزایای مربوط به هزینه و عملکرد باید با محدودیتهایی که در این مورد وجود دارند، مقایسه شوند. این محدودیتها شامل عدم پشتیبانی رسمی از درایور NVIDIA، پوشش گارانتی محدود و گزینههای کاهش یافته برای اتصالات نمایشگر است. این عوامل ممکن است بر مزایای عملکردی تأثیر بگذارند و تصمیم برای انتخاب چنین کارتی را پیچیدهتر کنند. بنابراین، حتی با نمایش عملکرد نسبتاً خوب کارت گرافیک، ما نمیتوانیم خرید این گونه کارتهای گرافیک را توصیه کنیم. خواننده ای که این کارت را به دست آورد چندین مدل سفارشی دیگر مانند RTX 3080M 8GB و 3080M را نیز خریداری کرد، اما این خریدها برای یک پروژه جانبی و صرفاً برای اهداف علمی در نظر گرفته شدهاند.
بدون امتیاز
کمی صبر کنید…