کامپیوتر و سخت افزار

سامسونگ ظرفیت تولید HBM را کاهش داد: نشانه‌ای از کسادی بازار و ناتوانی در بهره‌برداری از فرصت‌ها


شرکت سامسونگ و تلاش‌هایش در زمینه HBM، دوره‌ای پر فراز و نشیب را تجربه کرده است. این غول کره‌ای در ابتدا به محصولات HBM3 خود بسیار خوشبین بود و امیدوار بود بتواند نیازهای شرکت‌هایی مانند انویدیا را تأمین کند. شایعات متعددی در این زمینه وجود داشت که ابتدا ادعا می‌شد محصولات HBM3 سامسونگ با مشکلات جدی مواجه هستند، اما مدیرعامل انویدیا این ادعا را رد کرده و اعلام کرد که آن‌ها در حال همکاری با سامسونگ برای رفع مشکلات هستند. با این حال، در یک تماس درآمدی اخیر، سامسونگ اعلام کرد که کسب و کار HBM آن‌ها نتوانسته انتظارات را برآورده کند و حالا سامسونگ ظرفیت تولید HBM را کاهش داد.

بر اساس گزارش رسانه کره‌ای ZDNet Korea، سامسونگ حداکثر ظرفیت تولید HBM خود را برای سال آینده به 170,000 واحد در ماه کاهش داده است، در حالی که این رقم قبلاً 200,000 واحد بود.

این کاهش در حالی صورت می‌گیرد که تقاضا برای HBM به بالاترین حد خود رسیده است، به‌ویژه از سوی انویدیا و AMD که در حال ورود به عصر شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی نسل بعدی هستند. نکته‌ای قابل توجه این است که رقبایی مانند SK hynix مصمم به افزایش تولید HBM هستند و کاهش خروجی سامسونگ نشان‌دهنده عدم اطمینان این شرکت در این بخش خاص است.

سامسونگ ظرفیت تولید HBM را کاهش داد

عملکرد ضعیف سامسونگ در پیاده‌سازی HBM

در حال حاضر مشخص نیست که آیا سامسونگ همکاری خود با انویدیا را به کلی کنار گذاشته است یا خیر، اما تأخیر در گذراندن آزمایش‌های تأیید صلاحیت و افزایش نرخ پذیرش رقبای دیگر، اعتماد سرمایه‌گذاران را کاهش داده و به همین دلیل سامسونگ از کساد بودن کسب و کار HBM خود سخن می‌گوید. این شرکت امیدوار است که پس از تثبیت شرایط، بتواند به تأمین انبوه نیازهای NVIDIA بپردازد و از طریق مدیریت خطوط تأمین این شرکت، سرمایه‌گذاری‌های خود را در این بخش افزایش دهد.

وضعیت HBM به‌عنوان یک مانع دیگر برای کسب و کار سامسونگ ظهور کرده است، زیرا بخش کارخانه‌سازی این شرکت نیز به دلیل نرخ‌های پایین تولید آسیب دیده است. این غول کره‌ای باید به طور جدی تلاش کند تا با گزینه‌های موجود در بازار رقابت کند و با توجه به پیشرفت‌های اخیر، سامسونگ مسیر طولانی‌ای در پیش دارد.

با یک نگاه به بازار پیش رو به طور واضح می‌توان دریافت که سامسونگ در مقابل شرکت‌های بزرگی همچون AMD و اینتل حرفی برای گفتن نخواهد داشت، چون این برند‌ها شتاب‌دهنده‌های نسل جدید خود را با کیفیت بالا و به طور گسترده به بازار عرضه می‌کنند و شرکت کره‌ای سامسونگ چاره‌ای جز ارائه خدمات بهتر و با کیفیت‌تر ندارد.

اگر سامسونگ نتواند از بحران به وجود آمده عبور کند، تاثیرات زیادی در بخش تولیدی این شرکت به وجود خواهد آمد و هزینه‌های بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت. هنوز اطلاعات دقیقی از این پروژه در دسترس نیست و باید تا زمان اعلام رسمی از سوی خود سامسونگ منتظر بمانیم و ببینیم که آیا این برند قدرتمند، توانایی رقابت با دیگر برند‌ها را خواهد داشت یا هنوز زمان زیادی برای حضور در این بازار سنگین نیاز دارد.

مطالب مرتبط:

بدون امتیاز