رفع تاخیر حافظه DDR5 در مادربردهای MSI X870E AM5 با روش Latency Killer
بروزرسانی AGESA 1.2.0.2a از سوی MSI برای مادربردهای AM5 باعث بروز مشکلاتی در تاخیر حافظههای DDR5 شده بود، که حالا با معرفی ویژگی جدید “Latency Killer” در مادربردهای X870E، این مشکل رفع شده است. رفع تاخیر حافظه DDR5 در مادربردهای MSI X870E AM5 با یک روش جدید از سوی شرکت MSI که با عنوان Latency Killer شناخته میشود.
MSI این ویژگی را برای کاهش تاخیر حافظه در مادربردهای AM5 ارائه کرده، اما هشدار داده که این کار ممکن است به کاهش عملکرد پردازنده منجر شود. بیشتر تولیدکنندگان مادربرد، بهروزرسانی AGESA 1.2.0.2a را برای پشتیبانی کامل از پردازندههای Ryzen 9000X3D در مادربردهای جدید X870/X870E منتشر کردهاند. با این حال، این بهروزرسانی به مشکلات تاخیر منجر شده بود که MSI اکنون با اضافه کردن ویژگی “Latency Killer” آن را حل کرده است.
بر اساس گزارشهای برخی کاربران، مادربوردهای MSI X870/X870E پس از بهروزرسانی AGESA 1.2.0.2a حدود 10 نانوثانیه تاخیر اضافی در حافظه تجربه کرده بودند که بدون انجام آزمایشهای دقیق قابل تشخیص نبود. با این حال، خوشبختانه این مشکل، هرچند جزئی، توسط MSI با اضافه کردن ویژگی “Latency Killer” به مادربردهای X870/X870E رفع شد.
طبق گزارش unikoshardware، یکی از کاربران اعلام کرده که مادربورد MSI MEG X870E GODLIKE اکنون قابلیت فعالسازی ویژگی Latency Killer را در BIOS دارد. این ویژگی سه گزینه مختلف دارد، Auto ،Disabled و Enabled که هنوز نحوه عملکرد دقیق این ویژگی برای رفع مشکل تاخیر حافظه مشخص نیست، اما طبق گفته همان کاربر، با فعالسازی آن تاخیر حافظه حدود 8 نانوثانیه کاهش یافته است.
برای این آزمایش، مادربرد MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi و نرمافزار AIDA64 برای بنچمارکگیری از حافظه استفاده شده است. با فعال بودن حالت EXPO و حافظه 8000 MT/s در حالت High Efficiency (Tighest)، تاخیر حافظه از 74.7 نانوثانیه به 66.7 نانوثانیه کاهش پیدا کرده است. همانطور که در پنجره AIDA64 دیده میشود، این بهروزرسانی از طریق همان BIOS با AGESA 1.2.0.2a انجام شده و کاربران نیازی به دانلود نسخه جدید نخواهند داشت.
طبق گزارش Unikos Hardware، کاربران نیازی به بازگشت به نسخه قبلی BIOS برای بازگرداندن عملکرد اصلی ندارند، زیرا ویژگی Latency Killer در BIOS جدید همین کار را انجام خواهد داد. بهبود تاخیر تأثیر قابل توجهی در نتایج بنچمارک AIDA64 داشته است، اما این تغییر در بیشتر برنامهها، از جمله بازیها، محسوس نخواهد بود.
نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که گزینه Latency Killer در BIOS به این صورت توضیح داده شده:
عملکرد تاخیر را بهبود میبخشد، اما ممکن است عملکرد CPU را کاهش دهد.
این موضوع ممکن است عجیب به نظر برسد، اما هنوز مشخص نیست که فعالسازی Latency Killer چه تأثیری بر عملکرد کاربران خواهد گذاشت. از آنجایی که عبارت ‘Potentially’ احتمالا به کار رفته، ممکن است این ویژگی هیچ تأثیری بر عملکرد CPU نداشته باشد. با این حال، منتظر گزارشهای کاربران هستیم که در حال آزمایش این ویژگی جدید MSI هستند.
مطالب مرتبط:
امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید…