بازار خودرو

کارت سوخت خودرو / آیا فروشنده باید آن را به خریدار تحویل دهد؟ جزئیات جدید و توضیحات پلیس


آیا هنگام خرید و فروش خودرو، باید کارت سوخت خودرو به خریدار تحویل داده شود؟ در این خصوص پلیس راهور می‌گوید که همه مدارک باید به خریدار تحویل داده شود. پس تکلیف اطلاعات هویتی مالک کارت سوخت چه می‌شود؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

کارت سوخت خودرو یکی از مدارک مهم در معاملات خودرو است که برای هر خودرو به طور اختصاصی صادر می‌شود. برخلاف تصور عموم، کارت سوخت به نام مالک خودرو نیست، بلکه به خودرو اختصاص دارد و بنابراین در هنگام خرید و فروش خودرو، فروشنده موظف است کارت سوخت را به خریدار تحویل دهد. این کارت به همراه سایر اسناد مانند سند، بیمه شخص ثالث و کارت خودرو باید در انتقال مالکیت منتقل شود. پس نتیجه می‌گیریم که اطلاعات درج شده مالک وسیله نقلیه بر روی کارت هوشمند سوخت، مسئله‌ای امنیتی محسوب نمی‌شود و از این رو نباید نگران آن بود.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

افرادی که تازه خودرو خریداری کرده و به اصطلاح اولین خودرو آنهاست و تاکنون کارت سوختی دریافت نکرده، می‌توانند به صورت کاملاً غیرحضوری از طریق سایت www.fcs.niopdc.ir برای دریافت کارت سوخت وسیله نقلیه خود اقدام کنند. در این خصوص جعفر سالاری‌نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، توضیح داده است که صدور کارت سوخت هوشمند به صورت الکترونیکی فعلاً فقط برای نوشماره‌هاست. برای دیگر مالکین وسایل نقلیه هم به زودی امکان ثبت آنلاین مهیا خواهد شد.

کارت سوخت خودرو باید به خریدار تحویل شود

کارت سوخت‌های جدید به‌طور مستقیم بر اساس اطلاعات هویتی مالکان خودروها صادر می‌شود و معمولاً رمز آن نیز 4 رقم آخر کد ملی فرد است. با این حال، این موضوع که آیا در زمان خرید و فروش خودرو فروشنده باید کارت سوخت را به خریدار تحویل دهد یا اینکه کارت سوخت تنها به مالک تعلق دارد، ممکن است برای برخی سوال برانگیز باشد.

سرهنگ علی محمدی، رئیس مرکز شماره‌گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور فراجا، در پاسخ به این سؤال بالا توضیح داد:

«در زمان خرید و فروش خودرو، فروشنده موظف است تمامی مدارک مربوط به خودرو از جمله سند، کارت ماشین، بیمه شخص ثالث و کارت سوخت را به خریدار تحویل دهد.»

کارت سوخت خودرو باید به خریدار تحویل شودکارت سوخت خودرو باید به خریدار تحویل شود

وی همچنین افزود که کارت سوخت جزء مدارک خودرو محسوب می‌شود و باید مانند سایر مدارک به خریدار تحویل داده شود. رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور تاکید کرد که تصور اشتباهی وجود دارد مبنی بر اینکه کارت سوخت فقط به نام مالک است و نباید جابه‌جا شود. او توضیح داد: «کارت سوخت برای خودرو صادر می‌شود و به خود خودرو تعلق دارد، نه به فرد مالک یا راننده. در واقع، سهمیه بنزین برای خودرو تخصیص داده می‌شود، نه برای کد ملی افراد.»

محمدی در ادامه اظهار داشت که خریدار می‌تواند از کارت سوخت قبلی استفاده کند یا برای دریافت کارت جدید اقدام کند که این فرآیند ممکن است کمی زمان‌بر باشد. همچنین، وی افزود:

«زمانی که فک پلاک و نقل و انتقال خودرو انجام می‌شود، اطلاعات به‌طور خودکار در سامانه ثبت می‌شود و در صورت هرگونه سوءاستفاده از کارت سوخت، کاملاً مشخص خواهد شد که کارت سوخت تحویل مالک قبلی نبوده است.»

بیشتر بخوانید:

نظر شما در مورد قوانین مربوط به کارت سوخت در خرید و فروش خودرو چیست؟ لطفاً نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا