سامانه خدمات پس از فروش خودرو به زودی راهاندازی میشود
سامانه خدمات پس از فروش خودرو بهزودی راهاندازی میشود تا شرکتهای خودروساز به ارائه خدمات بپردازند، لذا جزئیاتی درباره این سامانه منتشر شده است.
مدتی پیش خبری مبنیبر افزوده شدن خودرو به «سامانه ملی گارانتی» منتشر شد و فرایند حضور خودروسازان داخلی در این سامانه مدنظر قرار گرفت. براساس اعلام وزارت صمت، مقرر شد تا پایان مهرماه تمامی خودروسازان داخلی به سامانه ملی گارانتی ملحق شوند. این سیستم تحت عنوان سامانه خدمات پس از فروش خودرو شهرت یافت.
بیشتر بخوانید: قیمتگذاری خودرو باید در اختیار وزارت صمت باشد
راهاندازی سامانه خدمات پس از فروش خودرو
طی سالهای اخیر، گزارش پایش کیفیت و خدمات پس از فروش خودروها بهصورت دورهای از سوی یک شرکت ارزیاب منتشر میشد. بااینحال، از ارائه آخرین این گزارشها مدتهاست که میگذرد. درنتیجه این امر باعث ایجاد یک ابهام اطلاعاتی برای خریداران در مورد کیفیت خودروها و خدمات پس از فروش خودروسازان شده است. بااینحال با راهاندازی سامانه جامع خدمات پس از فروش کالاها، میتوان بازخوردهای ناشی از میزان رضایت خریداران از کالاهای خریداریشده یا خدمات پس از فروش را بهصورت روشنتری مورد سنجش قرار داد.
در همین راستا، «حمید محلهای»، مدیرکل دفتر خدمات فنی و مهندسی وزارت صمت، درباره عملکرد سامانه خدمات پس از فروش خودرو بیان داشت: «خودروها دارای یک شناسه رهگیری منحصربهفرد هستند. زمانی که اظهار تولید یا واردات میشود، شناسه رهگیری خودرو هم به شناسنامه خدمات پس از فروش پیوست میگردد. خودروهای تولیدی و وارداتی که شناسنامه خدمات پس از فروش برای آنها در سامانه درج میشود، خدمات و ارائهدهنده خدمت آنها مشخص خواهد شد.»
او در ادامه افزود:
«از زمان ثبت شناسه رهگیری خودرو در شناسنامه خدمات پس از فروش، گارانتی خودرو فعال میشود و پس از آن تمامی خدمات پس از فروش قابل رصد و پیگیری است. درضمن اطلاعات از طریق پیامک برای خریدار و مصرفکننده ارسال خواهد شد.»
محلهای در مورد روند پیگیری شکایتها از طریق این سامانه نیز عنوان داشت: «مشتری پس از ثبتنام تمامی خودروها و قطعات در سامانه، میتواند با انتخاب خدماتدهنده مدنظر، عنوان شکایت خود را ثبت کند. همکاران ما در وزارت صمت، شکایت مشتری را مورد پیگیری قرار میدهند. درصورتیکه شکایت مستند باشد، فوراً به شبکه خدماتی (خودروساز یا واردکننده) ارجاع میشود. شبکه خدماتی باید طی هفت روز پاسخگو باشد و رضایت مشتری را جلب کند. اگر خودروساز/واردکننده پاسخگو نباشد، پرونده آن به تعزیرات ارجاع و شکایت حقوقی ثبت میشود.»
وی ضمن اشاره به صدور 900 میلیون شناسه رهگیری برای قطعات فروختهشده طی یک سال و نیم گذشته، خاطرنشان کرد: «هماکنون تقریباً تمام خودروسازان تشکیل پرونده دادهاند، اما با توجه به وسعت کار و انجام توجیهات لازم، این پروندهها در مرحله رفع ایرادات قرار دارند. چهار خودروساز و واردکننده پروندههای خود را تکمیل کرده و به سامانه پیوستهاند.»
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما در خصوص راهاندازی سامانه خدمات پس از فروش خودرو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.
.
منبع: دیجیاتو