بازار خودرو

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 ؛ پیشتازی چین و ضعف اروپا و ژاپن


آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 منتشر شد. باوجود حضور خودروهایی از اروپا و ژاپن، چین پیشتاز بازار خودروهای الکتریکی شده است.

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 اعلام شد. براساس آخرین آمار در این‌ ارتباط، خودروسازان چینی توانسته‌اند با تولید خودروهای الکتریکی خود بیشترین سهم از این بازار را نصیب کشورشان بکنند. در دوره‌ای که تولید انواع خودروهای برقی پیش‌از پیش رونق گرفته است، خودروسازان اروپایی و ژاپنی نتوانستند آنطور که باید در این زمینه فعالیت کنند و کشور چین فعلاً براین بازار پادشاهی می‌کنند.

کریپتال گلوبال

باوجود شرکت‌هایی مانند تسلا که بزرگترین شرکت تولیدکننده خودروهای برقی در جهان است و با همت شرکت‌های چینی روزبه‌روز آمار تولید این خودروها رو به افزایش است. البته باید بگوییم که هنوز فرصت زیادی تا برقی‌سازی کامل خودروهای تولیدی شرکت‌های خودروساز باقی است. خودروهای برقی به علت آلایندگی تقریباً صفر و داشتن تکنولوژی‌های نوین در آینده می‌توانند جای خودروهای بنزینی را بگیرند.

بیشتر بخوانید: بهترین خودروهای برقی 2023 ؛ جذاب‌هایی که دستمان از آنها کوتاه است

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 منتشر شد

روند برقی‌سازی صنعت خودرو، از حدود 15 سال قبل آغاز شد. با آنکه این روند سرعت بالایی دارد، اما به‌نظر می‌رسد هنوز حداقل 15 سال دیگر برای به سرانجام رساندن آن زمان لازم است. شاید فکر کنید سرمایه‌گذاری‌های هنگفت خودروسازان و دولت‌های سرتاسر جهان، لازمه اصلی برای شکوفایی بازار خودروهای برقی باشد. اما در این بین یک چالش بزرگ وجود دارد و آن عبارت است از همراه‌سازی و یا متقاعدکردن رانندگان و مشتریان صنعت خودرو به خرید خودروهای برقی.

علی‌رغم تلاش‌ها و پیشرفت‌های چشمگیر، واقعیت‌های موجود نشان می‌دهند صنعت خودروسازی فاصله بسیار زیادی با برقی‌سازی کامل دارد. تدوین استراتژی‌های جدید برای «سبزشدن» و تولید خودروهایی با آلایندگی صفر، تنها یک تکه از پازلی به وسعت جهان است. این استراتژی‌ها با اهداف دولت‌های کشورهای اروپایی، آمریکا، چین و دیگر کشورهای پیشرفته دنیا همخوانی دارد. اما طبق آمار، از 71.3 میلیون خودروی فروخته‌شده توسط خودروسازان مطرح دنیا در سال 2022، فقط 8.8 درصد به پیشرانه تمام الکتریکی مجهز بوده‌اند.

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 منتشر شد

هرچند سهم خودروهای برقی در سال 2022 نسبت به سال قبل از آن افزایش پیدا کرده، ولی در مقایسه با اهداف خودروسازان رقمی بسیار کوچک محسوب می‌شود. از سوی دیگر بررسی سهم خودروهای برقی از بازار، گویای وجود شکافی عمیق بین خودروسازان چینی و رقبای اروپایی، آمریکایی، ژاپنی و کره‌ای است.

درحال‌حاضر خودروسازان چینی در زمینه تولید خودروهای برقی، پیشگام هستند. براساس داده‌های موجود، ده شرکت خودروساز چینی، 2.83 میلیون خودروی برقی در سال 2022 تولید کرده‌اند، رقمی که معادل 23 درصد از فروش جهانی آن‌ها می‌شود. به‌عبارت دیگر، 23 درصد از فروش خودروسازان چینی، مربوط به مدل‌های تمام الکتریکی است. با احتساب مهلت زمانی باقی‌مانده تا سال 2023 که فروش خودروهای بنزینی و دیزلی از آن به بعد ممنوع می‌شود، چنین نسبتی عالی به‌نظر می‌رسد و چینی‌ها می‌توانند در 12 سال آینده اهداف خود را محقق کنند.

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 منتشر شد

در آن سوی دنیا و در ایالات متحده، خودروهای تمام الکتریکی سهمی 13.1 درصدی از فروش خودروسازان این کشور در سال 2022 را در اختیار دارند. نکته جالب توجه اینکه شرکت تسلا 87 درصد از کل بازار خودروهای برقی آمریکا را تصاحب کرده است و درصورت حذف این برند، سهم مدل‌های الکتریکی بسیار کمتر از 13.1 درصد می‌شود. بدون احتساب تسلا، سهم کمپانی‌های بزرگی مثل جنرال موتورز و فورد از بازار خودروهای برقی تنها 1.9 درصد خواهد بود.

پنج خودروساز بزرگ اروپا سال گذشته درمجموع 20.8 میلیون خودرو به مشتریان خود تحویل داده‌اند. اما از این رقم فقط 1.9 میلیون دستگاه به پیشرانه تمام الکتریکی مجهز بوده‌اند که معادل 6.7 درصد می‌شود. با چنین آماری بعید به‌نظر می‌رسد که اروپایی‌ها بتوانند به هدف فروش همه خودروهای جدید با پیشرانه برقی از سال 2035 به بعد دست پیدا کنند.

آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 منتشر شد
سهم خودروسازان قاره‌های مختلف از بازار خودروهای برقی

ژاپن و استقبال بسیار ضعیف از خودروهای الکتریکی

ژاپن با آنکه یکی از کشورهای پیشرو در زمینه خودروسازی به‌شمار می‌رود، اما در عرصه مدل‌های برقی از کشورهای رقیب عقب افتاده است. در سال گذشته، از بین خودروسازان این کشور، فقط 4 شرکت تویوتا، نیسان، هوندا و مزدا مدلی برقی به بازار عرضه کرده‌اند. عجیب‌تر اینکه مجموع فروش مدل‌های برقی این 4 برند در سال قبل فقط 168 هزار دستگاه بود که معادل 0.9 درصد از کل فروش آن‌ها می‌شود. در صورت لحاظ‌کردن آمار فروش شرکت‌های دیگری مثل سوزوکی، سوبارو و میتسوبیشی، این رقم کمتر نیز خواهد شد!

اگر قرار بر این باشد که خودروسازان غربی به هر ترتیب ممکن میزان آلایندگی را طبق برنامه‌ریزی‌های فعلی کاهش دهند، قطعاً باید میزان سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌های دولتی افزایش یابد. نکته حائز اهمیت اینکه این امر ممکن است منجر به تعدیل نیرو، تعطیلی کارخانه‌ها و حذف برخی کلاس‌های خودرویی شود. آنطور که شواهد و قرائن نشان می‌دهند، فصل جدیدی در تاریخچه برقی‌ساز خودروها در حال گشایش است، فصلی که تماشای آن هیجان‌انگیز خواهد بود!

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص آمار تولید خودرو برقی در سال 2022 و پیشتازی چین در این بازار چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.



Source link

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا