یوتوب نشان میدهد که کدام ویدیوها با هوش مصنوعی ساخته نشدهاند
یوتوب برچسبهای جدیدی ارائه داده است که نشان میدهد ویدیویی با دوربین ضبط یا تصویر و صدای آن دستکاری شده است یا خیر. برچسب جدید «Captured with a camera» را میتوان به لطف سرویس احراز هویت محتوای دیجیتال Trupic مشاهده کرد ویدیو با این برچسب نیز در کانال خود منتشر کرده است.
یوتوب برای تشخیص صحت ویدیوهای آپلودشده بر استاندارد C2PA تکیه کرده؛ این ویژگی فقط با دستگاههایی کار میکند که از متادیتا برای این استاندارد پشتیبانی میکنند. صفحه راهنمای یوتوب درمورد برچسب Captured with a camera میگوید این برچسب «یعنی سازنده از فناوری خاصی برای تأیید منشأ ویدیوی خود استفاده کرده و تأیید میکند صدا و تصویر آن تغییر نکرده است».
علاوهبراین، سازندگان باید بهطور خاص از ابزارهایی با C2PA نسخه 2.1 یا بالاتر برای نمایش برچسب استفاده کنند. شرکتهایی مانند لایکا نیز از سال گذشته شروع به پیادهسازی اعتبارنامههایی برای محتواها در سختافزارهای خود کردند اما هنوز مشخص نیست این اعتبارنامهها برچسبهای YouTube را به وجود میآورد یا خیر.
شروط گوگل برای تأیید محتواها با استاندارد C2PA
گوگل میگوید درحال «کاوش» نحوه انتقال اطلاعات C2PA به بینندگان یوتوب است. برای دریافت این برچسب، لازم نیست ویدیوها حتماً ویرایش نشده باشند. فقط هر مرحله از فرایند باید از C2PA پشتیبانی کند و از چند مورد اجتناب شود:
- ویرایشهایی که زنجیره منشأ را از بین میبرد یا ردیابی ویدیو را به منبع اصلی آن غیرممکن میکند؛ برای مثال، اگر تصویری را با متادیتای C2PA بگیرید سپس آن را در آلبوم عکس تلفن خود ذخیره کنید که از C2PA نسخه 2.1 یا بالاتر پشتیبانی نمیکند، ممکن است زنجیره منشأ قطع شود.
- تغییرات قابلتوجه در ماهیت یا محتوای اصلی ویدیو، ازجمله صداها یا تصاویر آن.
- ویرایشهایی که ویدیو را با استانداردهای C2PA (نسخه 2.1 و بالاتر) ناسازگار میکند.
گوگل چند وقت پیش نیز برچسب «محتوای تغییریافته با مصنوعی» را راهاندازی کرد که به کاربران یوتوب اجازه میدهد خودشان محتواهای ساختهشده با هوش مصنوعی را علامتگذاری کنند.