قابلیت Recall ویندوز 11 همچنان از دادههای حساس اسکرینشات میگیرد
مایکروسافت اوایل امسال از Recall رونمایی کرد؛ قابلیت هوش مصنوعی ویندوز 11 که با ردیابی فعالیت و دسترسی به دادههای شما میتواند هرچیزی را که لازم دارید، به خاطر بسپارد. مطابق انتظار، این قابلیت که قرار بود به کاربرد خارقالعاده دیگری از هوش مصنوعی تبدیل شود، با نگرانیهای زیادی در زمینه حریم خصوصی کاربران همراه بود که عرضه آن را به تعویق انداخت اما نسخه آزمایشی Recall از اوایل این ماه در دسترس قرار گرفت و اکنون در گزارشهایی گفته شده این قابلیت هوش مصنوعی همچنان برخی دادههای حساس را ضبط میکند.
براساس گزارشها، هرچند Recall اکنون اسکرینشاتها را رمزگذاری میکند تا استخراج اطلاعات آنها غیرممکن باشد، همچنان از دادههای حساسی مانند شمارههای تأمین اجتماعی، اطلاعات ورود به سیستم (مانند پسوردها) و دادههای کارتهای اعتباری اسکرینشات میگیرد.
عدم تشخیص دادههای حساس توسط Recall در ویندوز 11
در گزارش وبسایت Tom’s Hardware آمده حتی باوجود ویژگیهای حفاظتی، Recall اغلب در تشخیص اینکه دادههای حساسی در اسکرینشاتها وجود دارد یا خیر، شکست میخورد.
برای مثال، Recall زمانی از پنجره Notepad کاربری اسکرینشات گرفته که شماره کارت اعتباری و نام کاربری و رمز عبور تصادفی در آن تایپ شده بود. همچنین در کنار شماره عبارت «Capital One Visa» نیز تایپ شده بوده تا سیستم حافظتی Recall فعال شود. در فایلهای PDF و صفحات HTML نیز Recall همین عملکرد را داشته است.
مایکروسافت پیش از عرضه رسمی Recall قابلیتهای امنیتی آن را بهبود داده بود تا بهصورت پیشفرض فعال نشود و اطلاعات محرمانه کاربران را ضبط نکند اما این گزارشها نشان میدهد که نگرانیهای امنیتی درباره قابلیت هوش مصنوعی ویندوز 11 ظاهراً هنوز کامل برطرف نشدهاند.