استفاده از تلگرام در دستگاههای دولتی اوکراین ممنوع شد
اوکراین استفاده از تلگرام را در دستگاههای دولتی و نظامی ممنوع اعلام کرده است، زیرا میگوید روسیه میتواند از پیامها و کاربران آن جاسوسی کند.
به گزارش رویترز، این محدودیت پس از آن اعلامشده که «کایرلو بودانوف»، رئیس آژانس اطلاعات نظامی GUR اوکراین شواهدی مبنی بر توانایی سرویسهای ویژه روسیه برای جاسوسی از طریق تلگرام را به شورای امنیت ملیودفاع ارسال کرده است.
«آندری کووالنکو»، رئیس مرکز مقابله با اطلاعات نادرست شورای امنیت نیز اعلامکرده که این محدودیت فقط برای دستگاههای دولتی اعمال میشود، نه گوشیهای شخصی.
شورای امنیت اوکراین در بیانیه خود میگوید شواهد ارائهشده توسط بودانوف نشان میدهد که سرویسهای ویژه روسیه میتوانند به پیامهای تلگرام، از جمله پیامهای حذفشده و همچنین اطلاعات شخصی کاربران دسترسی داشته باشند.
بودانوف در بیانیه خود میگوید:
«من همیشه حامی آزادی بیان بودهام و هستم، اما موضوع تلگرام آزادی بیان نیست، مسئله امنیت ملی است.»
بیانیه تلگرام درباره تصمیم اوکراین
پس از اعلام این تصمیم، تلگرام بیانیهای صادر کرد و گفت که هرگز دادههای شخص یا محتوای هیچ پیامی را فاش نکرده است. تلگرام میگوید:
«تلگرام هرگز هیچ داده پیامرسانی را به هیچ کشوری از جمله روسیه ارائه نکرده است. پیامهای حذفشده برای همیشه حذف میشوند و از نظر فنی بازیابی آنها غیرممکن است.»
همچنین در بیانیه این سرویس گفتهشده که «پیامهای لورفته» بهخاطر دلایلی از جمله حمله سایبری و بدافزارها فاش شدهاند.
تلگرام از جمله سرویسهای پیامرسان محبوب در اوکراین و روسیه است و از زمان شروع جنگ این دو کشور در فوریه 2022، به یک منبع مهم اطلاعاتی تبدیل شده است. اما مقامات امنیتی اوکراین بارها در مورد استفاده از آن در طول جنگ ابراز نگرانی کردهاند.
تلگرام توسط «پاول دوروف» روسی تاسیس شد که در سال 2014 پس از رد درخواستها برای بستن جوامع مخالف در شبکه اجتماعی VKontakte خود، روسیه را ترک کرد. دوروف در ماه اوت گذشته در فرانسه بهعنوان بخشی از تحقیقات مربوط به جرایم انجامشده در تلگرام نظیر تراکنشهای کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر و سوءاستفاده از کودکان، دستگیر شد.