نرم افزار و برنامه ها

اتحادیه اروپا رسماً اپل را به نقض قوانین بازارهای دیجیتال متهم کرد


با پایان تحقیقات اتحادیه اروپا درباره عملکرد اپل در پیروی از قوانین جدید، اکنون کمیسیون اروپا اعلام کرد که سیاست‌های این شرکت و شرایط اپ استور، قوانین بازارهای دیجیتال (DMA) را نقض می‌کند؛ به گفته کمیسیون اروپا این فروشگاه اپلیکیشن مانع از آن می‌شود که توسعه‌دهندگان مشتریان را به سمت پیشنهادهای جایگزین سوق دهند. این اتهام می‌تواند منجر به جریمه سنگینی برای غول مستقر در کوپرتینو شود.

براساس گزارش رویترز، کمیسیون اروپا، که همچنین تحت عنوان «رگولاتوری ضدانحصار و فناوری اتحادیه اروپا» عمل می‌کند، اعلام کرد که یافته‌های اولیه خود را پس از تحقیقاتی که در ماه مارس 2024 (فروردین‌ماه) آغاز شد، به اپل ارسال کرده است.

این اتهام علیه اپل درواقع اولین اتهامی محسوب می‌شود که توسط کمیسیون اروپا تحت قانون DMA مطرح شده است. این قانون به‌طورکلی به‌دنبال مهار قدرت شرکت‌های بزرگ فناوری موسوم به «دروازه‌داران» است.

نقض قوانین DMA اروپا توسط اپل

رگولاتوری اتحادیه اروپا در یافته‌های اولیه خود گفت که اپل DMA را نقض می‌کند، زیرا شرایط اپ استور مانع می‌شود تا توسعه‌دهندگان بتوانند آزادانه مخاطبان خود را به کانال‌های جایگزین برای پرداخت و محتوا هدایت کنند.

«مارگرت وستاگر»، مدیر ضدانحصار اتحادیه اروپا دراین‌باره گفت:

«درحال‌حاضر، ما فکر می‌کنیم که شرایط جدید [اپل] به توسعه‌دهندگان اپلیکیشن اجازه نمی‌دهد آزادانه با کاربران نهایی خود ارتباط برقرار کنند و با آن‌ها قرارداد ببندند.»

کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد که تحقیقاتی را به‌صورت موازی درباره میزبانی از اپ استورهای شخص ثالث تحت قوانین DMA در آیفون آغاز می‌کند. به‌علاوه، بروکسل هزینه موسوم به Core Technology Fee را بررسی خواهد کرد تا مطمئن شود که دریافت آن توسط اپل ناقض قوانین نیست.

سازنده آیفون در واکنش به این گزارش اعلام کرد که از تطابق تغییرات خود با قوانین اطمینان دارد، و به همکاری با کمیسیون اروپا ادامه خواهد داد.

اپل اکنون می‌تواند به پرونده تحقیقات کمیسیون اروپا دسترسی پیدا کند و به یافته‌ها و اتهامات آن پاسخ دهد. اگر نظر و یافته‌های این کمیسیون تأیید شود، تا اواخر مارس 2025 (فروردین 1404) به موجب عدم انطباق راهکارهای این شرکت با قوانین DMA، راه برای جریمه کوپرتینویی‌ها باز می‌شود.

طبق قانون جدید اتحادیه اروپا، کمیسیون این اختیار را دارد که تا 10 درصد از کل گردش مالی جهانی یک شرکت را به‌عنوان جریمه از آن‌ها طلب کند. این میزان برای مجرمان سابقه‌دار می‌تواند تا 20 درصد افزایش یابد. باتوجه به اینکه کل درآمد اپل در سال منتهی به سپتامبر 2023 حدود 383 میلیارد دلار بود، احتمال دارد اپل با جریمه بسیار سنگینی مواجه شود.

پیش‌ازاین، کمیسیون اروپا در اسفندماه اپل را به‌دلیل نقض قوانین ضدانحصار در پرونده اسپاتیفای 1.84 میلیارد یورو (تقریباً معادل 2 میلیارد دلار) جریمه کرد. 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا