نرم افزار و برنامه ها

آموزش کامل اسکریمینگ فراگ برای سئو


اسکریمینگ فراگ چیست؟

اسکریمینگ فراگ یک وب‌سایت کرالر مانند کرالر گوگل است که اجازه می‌دهد به وب‌سایت برود و در آن جستجو کند و المانت‌هایی را که می‌بیند، برای شما ذخیره کند و به‌عنوان یک لیست به شما نشان دهد.

درواقع اسکریمینگ فراگ اصلی‌ترین کارش تحلیل تکنیکال و ان سایت سئو است؛ دقیقاً مشابه کرالر گوگل وارد صفحه home شما می‌شود و تمام لینک‌هایی را که پیدا کند، از آن لینک‌ها وارد لینک‌های دیگری می‌شود.

نحوه نصب اسکریمینگ فراگ

برای نصب و راه‌اندازی اسکریمینگ فراگ ابتدا فایل آن را از سایت سازنده دانلود کرده و سپس با گذراندن مراحل نصب و زدن گزینه next، آن را روی سیستم خود نصب کنید. روند نصب این نرم‌افزار به‌سادگی طی می‌شود و پیچیدگی خاصی ندارد.

آموزش کار با اسکریمینگ فراگ 

برنامه اسکریمینگ فراگ نقاط مختلفی دارد:

در مرحله اول، در قسمت سرچ سایت شما، سایت منتخب خود را وارد می‌کنید. توجه داشته باشید که سایت موردنظر باید بالای هزار صفحه داشته باشد.

در قسمت enter url to spider آدرس سایت را وارد کنید. بعد از واردکردن روی start کلیک کنید. موتورهای جستجو شروع به خزش در سایت می‌کنند .

وقتی آدرسی را به اسکریمینگ فراگ می‌دهیم اول https آن را چک می‌کند.

البته قبل از شروع سرچ، یک مرحله صفر وجود دارد؛ اینکه هر وب‌سایت یک robots.txt دارد که با استفاده از آن، صفحاتی که نمی‌خواهد یک کرالر آن‌ها را کرال کند، می بندد.

پس ما قبل از اینکه سایت منتخب را وارد کنیم، وارد قسمت configuration در قسمت menu می‌شویم و از آنجا روی robots.txt کلیک کرده و وارد setting می‌شویم .

در اینجا برای ما صفحه‌ای باز می‌شود که نشان می‌دهد که اسکریمینگ فراگ ما چه کاری باید انجام دهد:

1- احترام بگذارد و به داخل آن نرود.

2- نادیده بگیرد

3- نادیده بگیرد اما به ما بگوید که چرا دسترسی ما را محدود کرده است و تحت یک ستون به ما بگوید تا بدانیم از چه صفحاتی بلاک شده‌ایم.

گوگل وارد صفحه home شما می‌شود و تمام لینک‌هایی را که پیدا کند، از آن لینک‌ها وارد لینک‌های دیگری می‌شود.

اسکریمینگ فراگ

در قسمت سمت راست با ویژگی‌های overview آشنا می‌شویم.

در نمای کلی صفحه اسکریمینگ فراگ، در قسمت سمت راست صفحه یک تب overview وجود دارد. شما می‌توانید یک نمای کلی از اطلاعات داده‌شده در قسمت سمت چپ را که به شما نمایش داده می‌شود، مشاهده کنید.

summer به ما می‌گوید که در این کرال چه اتفاقی افتاده است.

گزینه اول: total external blocked by robots.txt

گزینه دوم: total urls crawled

گزینه سوم: total internal url

گزینه چهار: total external

درمجموع می‌توانیم در قسمت overview اطلاعات جزئی و اساسی قسمت سمت چپ را مطالعه و مشاهده کنیم.

internal

وقتی صحبت از internal در اسکریمینگ فراگ می‌شود، یعنی تمام urlهایی که در وب‌سایت ما اتفاق افتاده است.

*این urlها می‌تواند HTML -JAVASCRIPT -CSS-IMAGES-PDF-FLASH- باشد.

*ما در قسمت URL بیشتر با HTML و IMAGE کار داریم و آن را روی این دو گزینه تنظیم می‌کنیم.

*در قسمت سمت چپ بعد از تنظیمات، ستون‌هایی به ما نمایش داده می‌شود:

آدرس را به ما نمایش می‌دهد، URL که کرال کرده و نوع کانتکت را به ما می‌گوید و همچنین STATUS COD را نمایش می‌دهد.

 STATUS COD کدهایی است که سرور آن را به ما برمی‌گرداند. وقتی درخواستی می‌دهیم مانند: 301- 302 -307 – 404 – و ارورهای دیگر و STATUS را نمایش می‌دهد.

INDEX STABILITY به ما می‌گوید که این URL را که جستجو شده است، آیا قابلیت ایندکس‌شدن دارد یا خیر.

TITLE را نمایش می‌دهد: TITLE اندازه طول آن است. طول کلمات یا حروف آن را نمایش می‌دهد .

META DESCRIPTION را نمایش می‌دهد. مانند TITLE است و طول DESCRIPTION را نشان می‌دهد .

META KEYWORDS را داریم. گوگل این قسمت متاکیبورد را رد کرده و آن را قبول ندارد. ولی اگر متاکیبورد را داشته باشیم، تعداد کاراکتر را به ما نشان می‌دهد .

External

در قسمت EXTERNAL نیز فیلترهایی وجود دارد که می‌توان مانند INTERNAL ،HTML -JAVASCRIPT -CSS-IMAGES-PDF-FLASH، آن را مشاهده کرد و آن‌ها را از یکدیگر جدا نمود.

می‌توانیم در این قسمت ببینیم که به چه سایت‌هایی لینک خارجی داده‌ایم .

URL

url‌هایی هم نیز تب‌های مختلفی در قسمت فیلتر دارد. در قسمت url، فیلترها برای ما حائز اهمیت نیستند، زیرا اگر ما url را فارسی کنیم، وقتی از زبان فارسی استفاده کنیم، کاراکتر ست ما یا UNcod ما روی utf 8 است، ولی urlها در اکسپلوررها براساس encodingهای non axid خوانده شده و تبدیل به درصد یا عدد و حروف بزرگ می‌شود .

Protocol

در قسمت فیلتر تب https را انتخاب می‌کنیم. تنها چیزی که از سایت موردنظر می‌بینیم، https آن سایت است. می‌خواهیم آن را ریدایرکت کنیم و روی https ببریم. وقتی آن را ریدایرکت می‌کنیم، باید چک کنیم و ببینیم که آیا همه urlهای ما تغییر کرده است یا خیر. برای بررسی این موضوع، فیلتر را در قسمت پروتکل روی https تنظیم می‌کنیم و در اینجا https را مشاهده می‌کنیم.

در اینجا مشاهده می‌کنیم که https به ما status code 200 می‌دهد که حتی ریدایرکت هم نشده است، ولی باز مشاهده می‌کنیم که چندین مورد دیگر ریدایرکت شده‌اند.

برای مشاهده بلاک‌شدن https در سربرگ response code در قسمت فیلتر روی گزینه block by robots.txt کلیک می‌کنیم و مشاهده می‌کنیم که چه تعداد https بلاک شده‌اند.

page titles

به گوگل می‌گوید که ما درباره چه چیزی صحبت می‌کنیم. در قسمت فیلتر تب missing ،اگر صفحه ما titles نداشته باشد در قسمت missing نشان داده می‌شود که همه صفحه ما صفر و دارای titeles است.

کاربرد Response Time

نشان‌دهنده زمانی است که طول می‌کشد تا یک پاسخ از سرور ما دریافت شود.

کارایی سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

در اسکریمینگ فراگ می‌توان گوگل آنالیتیکس را به اسکریمینگ فراگ وصل کرد و سرچ کنسول را هم به اسکریمینگ فراگ وصل کرد و این دو با یکدیگر به‌دنبال اطلاعات شما بروند و در صفحه اسکریمینگ فراگ قرار دهند تا تحلیل داده‌ای را روی آن انجام دهید.

ما در تب‌های مختلف اسکریمینگ فراگ توانستیم با جزئیات آشنا شویم و نحوه کارکرد با اسکریمینگ فراگ را یاد گرفتیم که چه اطلاعاتی در اسکریمینگ فراگ قرار دارد. کاری که می‌توانیم در اسکریمینگ فراگ انجام دهیم این است که دیتاها را به انواع مختلفی آرایش دهیم و از آن استفاده کنیم.

آموزش کامل اسکریمینگ فراگ مقدماتی و پیشرفته را می‌توانید در سایت Free SEO For Ever در دسته‌بندی آموزش ابزارهای سئو، به‌صورت رایگان ببینید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا