ورود مجلس به ماجرای ممنوعیت واردات آیفون ؛ پرچمداران اپل بالاخره به ایران میآیند؟
یکی از نمایندگان مجلس معتقد است که مجلس باید به ماجرای ممنوعیت واردات آیفون وارد شود. این موضوع احتمالاً بتواند آیفونهای جدید را به ایران وارد کند.
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، به تازگی گفته است که مجلس باید به ماجرای ممنوعیت واردات آیفون وارد شود تا پرچمدارهای اپل بتوانند به کشور وارد شوند. براساس گفتههای وی، ظاهراً بازگشایی روند واردات آیفون به کشور فقط باید به دست مجلس حل شود و ربطی به دبیر انجمن واردکنندگان گوشی ندارد. ادامه صحبتهای رشیدی کوچی را میتوانید در ادامه مطلب بخوانید.
بیشتر بخوانید: درخواست مشترک انجمن واردکنندگان موبایل و اتاق ایران برای لغو ممنوعیت واردات آیفون 14 [+سند]
ورود مجلس به ماجرای ممنوعیت واردات آیفون
به گزارش تکراتو به نقل از عصر ایران، جلال رشیدی کوچی در گفتوگو با عصر ایران در مورد ممنوعیت ریجستری برای گوشی آیفون ۱۵ گفت: «این تصمیم در دولت گرفته شده است و ربطی به دبیر انجمن واردکنندگان گوشی ندارد. به وی بگویند گوشی وارد کن وارد میکند و اگر بگویند وارد نکن که وارد نمیکند یعنی نمیتواند تصمیمسازی داشته باشد. ضمن اینکه ما نگاهمان بر این است که نمیتوان در برابر فناوری و تکنولوژی مقاومت کرد.»
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها اظهار کرد:
عزیزانی که مخالف واردات هستند نگاهشان بر این است که واردات ارزبری دارد و ارز را از کشور خارج میکند. نگاه ما این است که سامسونگ هم همین است و ارز بری دارد و اتفاقاً به سامسونگ ارز دولتی هم میدهند ولی به آیفون ارز دولتی تخصیص نمیدهند.
وی ادامه داد: «میگویند گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار ممنوعیت واردات دارد من احساس خطر در مورد این گوشیها میکنم. یعنی همان اتفاقی که در مورد خودرو افتاد که بهمرور زمان نبود ارز را بهانه کردند و گفتند ما ارز نداریم و آن چیزی که در داخل داریم را نمیخواهیم وارد کنیم و بعد واردات خودرو را حذف کردند و خودرو را به این مرحله رساندند، راجع به گوشی هم در حال اتفاق افتادن است. در حال حاضر نیز شرکتی داخلی آمده است و گوشی تولید می کند. احتمالاً با این روندی که پیش میرویم باید یکی دوسال آینده هم برای خرید گوشی در صف بایستیم و آن هم خرید گوشی ایرانی که بیکیفیت است.»
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی گفت:
الان نعل به نعل اتفاقی که برای خودرو افتاد برای گوشی هم میافتد. عدهای میگویند چون آیفون به اینترنت ماهوارهای وصل میشود پس نباید وارد شود که اتفاقا استدلالم این است که سامسونگ تا کی منتظر میماند که فقط آیفون اینترنت ماهوارهای داشته باشد یا شرکتهای دیگر تولیدات گوشی همراه تا کی منتظر میمانند. اینترنت ماهوارهای یک تکنولوژی است که بهروی همه گوشیها دیر یا زود نصب میشود.
وی با بیان اینکه تصمیم ممنوعیت واردات گوشی آیفون در وزارت صمت گرفته شده است و اجرای آن نیز با وزارت صمت است، گفت: «این برچسب را به من میزدند که من طرفدار لاکچریها هستم اصلا چنین چیزی نیست حرف من بالاتر از این مسایل است که برخی مطرح میکنند. وقتی رقابت را از بین میبرید و انحصار ایجاد میکنید، بهمرور زمان این انحصار باعث آسیب بهجیب مردم میشود. واردات آیفون در کنار سایر برندهای گوشی باعث حفظ رقابت میشود. تا قبل از اینکه واردات آیفون ممنوع باشد قیمت گوشی آیفون پنجاه میلیون و قیمت سامسونگ چهل میلیون تومان بود. الان قیمت آیفونهای ریپک و رفرش شده صدو پنجاه تا صد و شصت میلیون تومان شده است و سامسونگ هفتاد تا هشتاد میلیون است. وقتی یک قسمت از بازار را حذف میکنیم برای جای دیگر انحصار ایجاد میکنیم.»
وی ادامه داد:
این یک بازی است که اگر واردات آیفون حذف شد بعدش نوبت سامسونگ است که برای سامسونگ هم همین بهانهها را میآورند که ارز نداریم و سامسونگهای جدید هم که چیپست اینترنت ماهوارهای برویشان نصب میشود باید وارداتشان حذف شود. در چنین شرایطی عمده مردم که نمیتوانند سامسونگ سری اس یا آیفون بخرند گوشی معمولی میخرند که آن را هم خودمان تولید میکنیم.
رشیدی کوچی گفت:« مجلس باید بهبحث ممنوعیت واردات گوشی ایفون ورود کند. این ورود میتواند در قالب طرح لغو ممنوعیت واردات گوشی باشد که دیگر در این مجلس وقت تدوین و تصویب چنین طرحی نیست پس بهروی سوال متمرکز میشویم که دلایل وزیر صمت مطرح شود گرچه ما با سوالاتمان دلایل آنها را رد میکنیم.»
بیشتر بخوانید:
نظر شما درباره ورود مجلس به ماجرای ممنوعیت واردات آیفون چیست؟ دیدگاه خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.