نوجوانان و بزرگسالان با هدف کاهش استفاده از گوشیهای هوشمند، درحال مهاجرت به گوشیهای عادی هستند
بیبیسی در گزارش جدید خود به افزایش محبوبیت گوشیهای ساده و غیرهوشمند در بین بزرگسالان و نوجوانانی اشاره کرده است که نگران مدتزمان استفاده از گوشی های هوشمند هستند.
همانطور که احتمالاً بدانید، در تنظیمات بسیاری از گوشیها گزینهای وجود دارد که میزان استفاده روزانه شما از دستگاه را مشخص میکند. این ویژگی میتواند در برخی موارد باعث نگرانی کاربران شود.
بیبیسی در ادامه گزارش خود به مطالعه انجامشده توسط دانشمندان دانشگاه هاروارد اشاره میکند که در آن گفتهشده هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی، همان بخشی از مغز فعال میشود که هنگام مصرف یک ماده اعتیادآور نیز تحریک میشود. این مطالعه باعث نگرانی برخی افراد شده است.
روی آوردن نوجوانان و بزرگسالان به گوشی های ساده
«لوک مارتین» 16 ساله به بیبیسی میگوید:
«شبکههای اجتماعی حول محور FOMO (ترس از بقیه جا ماندن) ساخته شدهاند، بنابراین احساس میکردم نمیتوانم از آن استفاده نکنم. هر زمان اینستاگرام را باز میکردم در منجلاب فرو میرفتم.»
البته لوک در این زمینه تنها نیست و طبق تحقیقات آفکام، در بریتانیا حدود یک چهارم کودکان پنج تا هفت ساله درحالحاضر گوشی هوشمند دارند. تاکنون در مطالعات زیادی به ارتباط بین استفاده از شبکههای اجتماعی و تأثیر منفی آنها بر سلامت روان افراد (به ویژه کودکان) اشاره شده است.
لوک اکنون تصمیم گرفته تا از یک گوشی سادهتر استفاده کند. والدین کودکان نیز نهتنها برای حمایت از فرزندانشان، بلکه برای داشتن زمان بیشتر برای حضور در کنار خانواده به گوشیهای ساده روی آوردهاند.
لوک میگوید:
«فکر میکنم دوستانم روزانه چهار تا پنج ساعت از گوشی استفاده میکنند و میزان استفاده من هم تا قبل از گوشی ساده، همین مقدار است. الان 20 دقیقه در روز از گوشی استفاده میکنم که واقعاً خوب است، زیرا فقط برای چیزهایی که نیاز دارم این کار را انجام میدهم.»
«لیزی بروتون» که یک پسر پنج ساله دارد نیز اخیراً یک گوشی قدیمی نوکیا خریده است. او به BBC درباره تصمیم خود توضیح میدهد: «به من کمک کرد تا عادتهایم را دوباره تنظیم کنم و زمان باکیفیتتری با پسرم داشته باشم.»
تمام این موارد باعثشده تا فروش گوشیهای ساده در آمریکای شمالی درحال افزایش باشد.