صدور مجوز واردات آیفون برعهده وزارت صمت است
براساس اطلاع رگولاتوری ایران، مجوز واردات آیفون برعهده وزارت صمت خواهد بود. اما به نظر میرسد این مشکل هیچگاه به سرانجام مثبتی نخواهد رسید.
از سال گذشته که بحث ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون 14 به بعد مطرح شد، ارگانهای مختلفی مسئولیت بازگشایی واردات را به دیگری سپرده و همه پای خودشان را از این موضوع کنار کشیدند. اما حالا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مدعی شده است که صدور مجوز واردات آیفون برعهده وزارت صمت است.
اما ظاهراً ممنوعیت صادرات خشکبار و فرش ایران به آمریکا پاشنه آشیل واردات گوشیهای آیفون شده و این مهم فقط در صورت آزادسازی صادرات این دو کالای ایرانی به خاک دشمن ممکن خواهد شد.
بیشتر بخوانید: بررسی آیفون 14 پرو مکس ؛ موشکافی سیستم، دوربین، عملکرد و باتری
صدور مجوز واردات آیفون برعهده وزارت صمت است
به گزارش تکراتو و به نقل از ایسنا، هفته گذشته رئیس سازمان ملی استاندارد جزئیات جدیدی در رابطه با رجیستر شدن آیفون ۱۴ اعلام کرد. او در یک نشست خبری گفت: «اگر محدویتهای ارزی کم شده و وزارت ارتباطات صلاح بداند، این کالا در آینده رجیستر خواهد شد. در پی انتشار این خبر پیگیری ایسنا از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به این نتیجه رسید که موضوع صدور مجوز ثبت سفارش برای واردات گوشی همراه و مدیریت سامانه همتا بر عهده وزارت صمت است.»
روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ایسنا اعلام کرد:
چنانچه وزارت صمت مجوز واردات انواع یک گوشی را صادر کند، پس از آن سازمان تنظیم مقررات نسبت به ارزیابی انطباق با ضوابط و استانداردها اقدام و اگر نتایج آزمونها ذکر شده مطابق با استاندارد باشد، این سازمان نسبت به صدور تاییدیه و اعلام نتیجه به گمرک در پاسخ به استعلام انجام شده از این سازمان اقدام و مسیر صدور مجوز واردات طی میشود.
سازمان مذکور از طریق آزمایشگاه های معتمد با انجام آزمونهای سازگاری الکترومغناطیس، ایمنی ، رادیویی و همچنین آزمون SAR (میزان شدت انرژی ساطع شده از تلفن) را بررسی میکند و در آزمون SAR اگر سطح میزان انرژی ساطع شده به میزان استاندارد باشد، سازمان تنظیم نتیجه را به گمرک اعلام و مسیر صدور مجوز واردات طی میشود.
بر این اساس، در واقع نهادها و متولیان این موضوع در کشور طبق قانون وظایفی را برعهده دارند که یک گوشی چه آیفون ۱۴ یا گوشی دیگری بتواند به کشور وارد شود و مجوزها را دریافت کند. پس از آنکه سیر اخذ مجوزهای مختلف از گمرک، وزارت صمت، سامانه همتا و غیره انجام شود، در پایان کار یک ارجاع به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی انجام میشود که در آنجا استانداردهای گفته شده بررسی و در نهایت نظر نهایی به سازمان گمرک اعلام میشود. به عبارتی گوشی پس از اینکه مجوزهای لازم را دریافت کند، برای تعیین میزان انطباق با ضوابط و استانداردها به وزارت ارتباطات ارجاع داده میشود.
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما در خصوص مجوز واردات آیفون چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.