توسعه تراشهای که قابلیت اسکن مشابه اشعه ایکس را به گوشیها میآورد
تصور کنید بتوانید با گوشی هوشمند خود آنچه درون یک جعبه است را ببینید. هرچند چنین قابلیتی کمی دور از باور است، اما محققان درحال توسعه تراشهای هستند که به گوشیهای هوشمند قابلیت اسکن درون سطوح جامد مشابه اشعه ایکس را خواهد داد. البته اشعه ایکس برای انسان مضر است، بنابراین محققان بهجای اشعه ایکس، از سیگنالهایی در محدوده 200 گیگاهرتز تا 400 گیگاهرتز استفاده میکنند.
براساس گزارش CBS News، محققان دانشگاه تگزاس در شهر دالاس آمریکا در پروژه 15 ساله خود برای توسعه این تراشه به پیشرفتهایی دست یافتند. آزمایش محققان نشان داده است که سیگنالهای این فناوری میتواند از خلال گردوغبار، مه غلیظ و ذرات معلق در هوا که برای نور غیرقابل نفوذ هستند، عبور کند. همچین در یک آزمایش دیگر، محققان توانستند با این فناوری، پشت یک صفحه مقوایی را ببینند.
البته محققان میگویند که چند سال طول میکشد تا این فناوری به گوشیهای هوشمند راه پیدا کند.
فناوری اشعه ایکس در گوشیهای هوشمند
درحالحاضر یکی از مشکلاتی که این فناوری دارد این است که ساعتها طول میکشد تا پردازش یک اسکن کامل شود و آن نیز بهدلیل تعداد پیکسلهای چنین تصاویری است. اما محققان میگویند که با دریافت بودجههای مناسب، این فناوری میتواند در آینده تصاویر آنی تولید کند و البته طی چند سال در گوشیهای هوشمند قابل استفاده خواهد بود.
در نهایت گوشیهای هوشمند با این تراشهها میتوانند داخل پاکتها و بستهها را ببینند. چنین گوشیهایی برای مثال میتوانند توسط پزشکان برای بررسی سطح هیدراتاسیون (مایعات درون بدن) بیماران نیز استفاده کنند.
درحالحاضر، برای استفاده از این فناوری باید یک جسم در فاصله کمتر از یک اینچ از گوشی قرار بگیرد. البته این امر مزیت آن محسوب میشود، چراکه برای حفظ حریم خصوصی دیگران، باید گوشی به اندازه کافی نزدیک جسم قرار بگیرد، در غیر این صورت ممکن است از این فناوری سوءاستفاده شود.