بررسی مکبوک پرو M3 Pro
اپل سیلیکن بازی را برای مکبوکها عوض کرد. کمپانی اپل با پشتسر گذاشتن اینتل اکنون به نسل سوم چیپهای اختصاصی خود رسیده که با مکبوکهای جدید مدعی افزایش توانایی پردازشی، بهبود شارژدهی و رنگ مشکی است. البته اپل «مدعی» این موارد است که با یک مورد آن زاویه شدیدی دارم. به نظر میرسد تعریف مشکی از نظر من با آن چیزی که اپل برای مکبوک پرو M3 Pro در نظر گرفته، تفاوت اساسی دارد.
بررسی ویدیویی مکبوک پرو M3 Pro:
تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:
https://www.youtube.com/watch?v=EO6TjCv8W3A
تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:
طراحی بینقص اما رنگی که مشکی نیست!
طراحی مکبوک پرو M3 Pro دقیقا مانند دو نسل پیش است و اندکی تفاوت در آن وجود ندارد. در سمت چپ پورت مگسیف، دو یواسبی تایپ C با پشتیبانی از نسل چهارم تکنولوژی تاندربولت و یواسبی ۴ و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون و در سمت راست پورت اچدیامآی، یک پورت یواسیبی تایپ سی دیگر دقیقاً با همان مشخصات سمت چپ و یک اسدی کارت ریدر که نصف کارت از آن بیرون میماند وجود دارد.
چیزی که تغییر کرده، رنگ اسپیس بلک یا مشکی / سیاه فضایی است. این رنگ اصلاً شباهتی به مشکی ندارد. یعنی شما وقتی کلمه مشکی با اندکی کشیدگی روی «ش» میشنوید، انتظار چیزی شبیه به شنل بتمن را دارید، اما مشکی اپل بیشتر شبیه خاکستری تیره است؛ یعنی از همان اسپیس گری کمی تیرهتر یا همان دودی / زغالی که کمی خاکستر شده است. در هر صورت این لپتاپ مشکی نیست و با وجود این که اپل مدعی است اثر انگشت کار سختی برای ماندن روی بدنه آلومینیومی این لپتاپ دارد، چنان به کثافت کشیده میشود که با خود میگویید کاش همان سیلورش را خریده بودم!
چیزی دیگری که توی ذوق میزند، کیبورد واقعا مشکی مکبوک پرو M3 Pro است که در ثانیه اول چربی اثر انگشت چنان به آن میچسبد که حالتان بهم میخورد. البته تجربه تایپ با مجیک کیبورد اپل بینظیر است و من فکر نمیکنم چیزی جز کیبورد مکانیکال با سوییچهای امایکس قهوهای تجربه تایپ بهتری به شما بدهد. البته به شخصه دلم بهشدت برای تاچبار تنگ شده و نمیدانم چرا اپل بهسادگی آن را فراموش کرد.
نمایشگری که نفستان را میبرد!
فکر میکنم بدی ظاهری این لپتاپ را به اندازه کافی گفتم. اما اجازه دهید یک مورد دیگر هم بگویم و خلاص. ناچ یا بریدگی یا هر چیزی که اسمش را میگذارید بدون هیچ دلیل منطقی و صرفاً جهت هماهنگسازی طراحی ظاهری ببین محصولات اپل در این مکبوک بعد از ۳ نسل مصرانه حضور دارد و اپل هم هیچگاه هیچ توضیحی در رابطه با وجود چنین چیز مضحکی نداده و حتی تلاش نکرده با اضافهکردن سیستم فیس آیدی چنین زائده سرطانگونهای را توجیه کند. از آن مسخرهتر این است که نشانگر ماوس را میتوانید زیر ناچ ببرید! یعنی وجود این ناچ برای سیستمعامل تعریف نشده و به قول حمید میتوانید ماوس را آن زیر پارک کنید.
اما خود نمایشگر بینظیر است؛ یک پنل مینی الایدی ۱۴.۲ اینچی با رزولوشن ۳۰۲۴ در ۱۹۶۴ پیکسل، رفرش ریت ۱۲۰ هرتز و کنتراست ۱ میلیون به یک و حداکثر شدت روشنایی ۱۶۰۰ نیت که در پخش محتوای HDR جایی برای گله باقی نمیگذارد. تماشای محتوا با این مکبوک به یکی از نقاط قوت آن تبدیل شده، در حدی که دیگر نمیتوانم به نمایشگر مکبوک پرو M1 خودم نگاه کنم. رنگ سیاه واقعاً سیاه است و تمامی رنگهای دیگر با غلظت بالا و مناسب به شما نمایش داده میشوند. در کنار این نمایشگر، اسپیکرهای ۶گانه هم بیس محسوسی را ارائه میکنند. در کل مکبوک پرو M3 Pro برای انواع محتوای سمعی و بصری عالیست.
گیمینگ روی مک دیگر شوخی نیست!
چیزی که برای من جالب بود، تجربه گیمینگ روی مک است. عموماً شما کسی را پیدا نمیکنید که برای گیم به سراغ مکبوک برود. اما سختافزار این مک به خوبی از پس انگشتشمار بازی درست و درمانی که بهصورت بومی برای مک توسعه داده شده است، برمیآید.
چیپ M3 Pro متشکل از پردازنده ۱۱ هستهای، گرافیک ۱۴ هستهای و ۱۸ گیگابایت رم یکپارچه در نسخه پایه است. ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی اساسدی هم در اختیار شماست. برای تست گیمینگ به سراغ بازی رزیدنت ایول ۴ ریمیک رفتم و تقریباً ۹۰ درصد تنظیمات آن را روی مکس یا بالاترین حالت ممکن، حداکثر رزولوشن و فریم ریت ۱۲۰ هرتز گذاشتم. از ۱۸ گیگبایات رم یکپارچه، ۱۰ گیگابایتش به عنوان ویرم استفاده شد که عدد بسیار خوبیست. بازی بدون هیج مشکلی اجرا شد و حتی گزینهای هم برای روشنکردن نوعی از حالت رهگیری پرتو اختصاصی خود اپل در دسترس بود که به زیبای بصیری بازی میافزود.
البته بازیهای دیگری هم هستند که بهصورت بومی برای مک توسعه یافتهاند و حتی بازیهای جدیدی که برای آیفون ۱۵ پرو توسعه پیدا کردهاند نیز قابلیت اجرا روی این مک را دارند، اما من بعید میدانم این مشخصات مشکلی در اجرای آنها داشته باشد. البته اگر واقعا میخواهید بهصورت حرفهای بازی کنید، شاید لپتاپهای ویندوزی گیمینگ یا حتی کنسولها گزینههای بهمراتب بهتری باشند. مکبوک لپتاپ گیمینگ نیست اما از پس بازیهای روز هم برمیآید.
اما میماند اجرای کارهای روزمره با مکبوک پرو M3 Pro. عملاً هیچگاه با خود نمیگویید کاش این لپتاپ کمی سریعتر بود یا مثلاً بخواهید برای اجرای برنامههای بسیار سنگین بیشتر از ۳ یا ۴ ثانیه صبر کنید. همهچیز در کسری از ثانیه اجرا شده و بدون تأخیر در اختیار شماست.
اجازه دهید فضای کاری روزمره خودم را برایتان تعریف کنم. ۱۰ الی ۱۲ تب مرورگر در سافاری که قطعاً یکی دوتای آن یوتوب است، اپلیکیشن نوشن برای مدیریت تسکها که پیشنهاد میکنم شما هم استفاده کنید، اپ کوپایلوت برای سروکلهزدن با هوش مصنوعی، تلگرام و بعضاً یکی دو اپلیکیشن دیگر که میآیند و میروند. چنین فضای کاری، اصولاً قدرت پردازشی سنگینی نیاز ندارد اما شاید حافظه رم زیادی مصرف کند، اما نه در این لپتاپ و نه در مکبوک خودم با ۸ گیگابایت رم، هیچگونه تأخیر یا کندی مشاهده نکردم. طبیعتاً فضای کاری شما متفاوت است اما برای مدل کاری من، بیش از اندازه قدرتمند است. درنتیجه اگر کار شما محدود به مرورگر و یکی دو اپلیکیشن پیامرسان است، این لپتاپ زیر دست شما حیف میشود. اجازه دهید راحت باشم، هر چیزی جز تدوین ویدیو و کارهای گرافیکی با این لپتاپ یک توهین است.
شارژدهی، همان همیشگی!
شارژدهی هم دقیقاً از مدل استفاده شما از لپتاپ پیروی میکند. در حالتی که بالاتر توصیف کردم، از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر تقریبا ۷۲ درصد باتری باقی مانده بود. این بدان معنی است که شاید با کمی اغماض و بزرگنمایی تا ۳ روز کاری دوام بیاورد. این را هم فراموش نکنید که ادیت ویدیو این ۳ روز را شاید به نصف روز کاهش دهد. خبر خوب اما شارژ سریع مکبوک پرو M3 Pro است که هم پورت مگسیف نه پورت یواسبی تایپ سی را اشغال و هم لپتاپ را فست شارژ میکند.
چه کسی بخرد؟
مکبوک پرو M3 Pro لپتاپی است که باید با هدف به سراغ خرید آن بروید. هدف شما هم نباید چیزی جز کارهای سنگین باشد، مگر این که ۱۱۰ میلیون بیکار داشته باشید و بخواهید جدیدترین مدل مکبوک را که نهچندان مشکی است، گوشه میزتان داشته باشید. برای خرید انواع کانفیگهای مکبوک کافیست به سایت سافت اپل مراجعه کنید.