بررسی مشکلات کودکان دو زبانه
بسیاری از خانواده ها کودکان دو زبانه دارند اما در مورد آن ها اطلاعات زیادی ندارند. دو زبانه بودن مزیت های زیادی دارد اما شاید در کنار مزیت ها، مشکلاتی هم برای این کودکان به دنبال داشته باشد. در این متن ابتدا باید در مورد دو زبانه بودن صحبت نماییم و شما عزیزان با این واژه بیش تر آشنا شوید.
همچنین می توانیم در مورد مزایا و معایب این پدیده نیز اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. کودکانی که تمایل دارند از همین سنین کودکی زبان مورد نظر خود را یاد بگیرند، باید به گونه ای حمایت شوند که علاقه آن ها پرورش داده شود. برخورد اولیه با این مسئله اهمیت زیادی دارد. خانواده های عزیز می توانند با ثبت نام کودکان خود در کلاس های آموزشگاه زبان ملل، فرایند آموزش زبان را برای آن ها بسیار شیرین و لذت بخش سازند.
دو زبانگی چیست؟
قبل از این که بدانیم دو زبانه بودن برای کودکان چه مزایا و چه معایبی دارد، باید با اصل دوزبانگی بیش تر آشنا شویم. دو زبانگی یا چند زبانگی در واقع آشنایی بیش تر از یک زبان از سوی یک شخص می باشد. اما نکته این جا است که این دو زبان می توانند با هم تعامل داشته باشند.
این امر روانشناسان زیادی را به فکر وا داشته است و برخی به دنبال این قضیه رفته و تحقیقات و بررسی های لازم را انجام داده اند. این دوزبانگی در سطح جامعه باعث تماس زبانی در شخص خواهد شد. گاهی برخی از کودکان به دلیل زندگی در یک جامعه و کشور دو زبانه، این مهارت را کسب می نمایند.
اما در برخی شرایط کودکان با علاقه خود یا خانواده به دنبال یادگیری دو زبان متفاوت می روند. تماس با افرادی که در اطراف شخص هستند و به زبان های مختلف صحبت می کنند، فرایند دوزبانگی یا چند زبانگی را در کودکان به وجود می آورد. در کل باید گفت که دلایل مختلفی وجود دارد که کودکان دو زبانه وارد این مسیر شوند.
برخی از روی علاقه و برخی به اجبار قدم در این مسیر پر از چالش می گذارند. درست است که تماس زبانی در جامعه یکی از دلایل و شرط های بازم برای دو زبانه شدن کودکان است، اما این را باید در نظر گرفت که این عوامل به تنهایی نمی توانند منجر به ایجاد این شرایط شود. در کل برای تسلط بر این زبان ها باید تلاش فراوان صورت بگیرد و با روش های درست و به روز به کودکان آموزش داده شود.
مزایای دو زبانه بودن چیست؟
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که دو زبانه بودن چه مزایایی دارد و آیا دو زبانه بودن برای کودکان مفید است. باید گفت که توانایی درک و فهم و همچنین صحبت کردن به دو یا چند زبان، می تواند فایده های زیادی داشته باشد و در عین حال امکان دارد معایبی نیز به همراه داشته باشد.
یکی از مواردی که در مورد کودکان دو زبانه می توان گفت این است که این کودکان اژ نظر رشد شناختی، اجتماعی و عاطفی در شرایط بسیار خوبی قرار می گیرند. در واقع این کودکان در مقایسه با سایر کودکان انعطاف پذیری شناختی بیش تری دارند و می توانند در حل مسائل مهارت بیش تری داشته باشند و در واقع می توان گفت که عملکرد اجرایی بسیار بهتری خواهند داشت.
همچنین می توانند با فرهنگ های مختلف آشنا شده و درک بهتری داشته باشند. نکته مهم دیگر این است که کودکان دو زبانه از نظر تحصیلی و مهارت های زبانی و خواندن متون مختلف، در سطح بسیار خوبی قرار دارند. با این حساب می توان گفت که این گونه کودکان رشد فکری و علمی بسیار خوبی خواهند داشت.
معایب دوزبانه بودن کودک
در این بخش از مقاله معایب مختلف دو زبانگی را مورد بررسی قرار می دهیم. در واقع باید بدانیم که کودکان دو زبانه امکان دارد با چالش ها و مشکلاتی نیز مواجه شوند. از این موارد می توان آشفتگی زبانی در آن ها را نام برد. امکان دارد این کودکان در برخی موارد زبان ها را با هم ترکیب کرده و این توانایی را نداشته باشند که آن ها را از هم متمایز کنند.
این امر امکان دارد مشکلات ارتباطی برای آن ها به وجود بیاورد. همچنین این امکان وجود دارد که برای رسیدن به یک نقطه عطف در درک زبانی به مدت زمان بیش تری نیاز داشته باشند. برخی از کودکان در پس این فرایند، در کسب مهارت های تحصیلی با مشکلاتی مواجه می شوند.
در برخی کودکان این حس به وجود می آید که در بین فرهنگ هر دو زبان گرفتار شده و نمی توانند با آن ها ارتباط برقرار کنند. پس با این حساب و توضیحات ارائه شده می توان گفت که فرایند دو زبانه شدن در کودکان مختلف تاثیرات جداگانه ای دارد.