بازی و سرگرمی

آیا بازی کردن با موبایل باعث خرابی باتری می‌شود؟

امروزه بازی با موبایل به یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین تفریحات در بین کودکان و بزرگسالان تبدیل شده است. متأسفانه بازی می‌تواند یکی از آسیب‌زاترین عواملی باشد که باتری موبایل را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و به این قطعه آسیب جدی وارد می‌کند. همچنین استفاده بیش از حد بازی‌های گوشی باعث خرابی باتری و در نتیجه کاهش عمر موبایل می‌شود. اگر علاقه‌مند به بازی کردن با موبایل هستید و از اثرات مخرب آن اطلاع ندارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

 

آیا بازی کردن با موبایل باعث خرابی باتری می‌شود؟

بازی کردن بیش از حد با موبایل یکی از مهمترین دلایلی است که باعث خرابی باتری می‌شود. افرادی که چندین ساعت از روز خود را مشغول بازی با موبایل هستند، نمی‌دانند که باعث عملکرد ضعیف باتری می‌شوند و پس از مدتی این قطعه خراب خواهد شد. علت اصلی این موضوع این است که باتری موبایل برای استفاده روزمره طراحی شده و برای بازی باید از سخت‌افزارهای قوی‌تری مانند کنسول استفاده کنید.

باتری موبایل توانایی اجرا و پردازش بازی‌ها را ندارد. بازی کردن مداوم با موبایل سلامت باتری را به خطر می‌اندازد تا جایی که ممکن است شما را وادار به تعویض باتری کند. برای جلوگیری از خرابی باتری تلفن همراه پیشنهاد می‌شود در بازه‌های زمانی گوناگون و به مدت کوتاه بازی کنید. البته ناگفته نماند برخی از بازی‌ها صدمه به باتری گوشی وارد نمی‌کند و امکان پشتیبانی آن‌ها توسط موبایل وجود دارد با شرط این که در فاصله زمانی مناسب اجرا شود.

چه مواردی در بازی‌ها باعث آسیب به گوشی می‌شود؟

دلایل گوناگونی وجود دارد که در اثر بازی به گوشی موبایل آسیب وارد می‌کند:

مصرف بیش از حد CPU

یکی از مهمترین قطعات موبایل که باعث به اجرا درآوردن بازی می‌شود، پردازنده یا CPU است. قدرت پردازنده در برخی از مدل‌های موبایل پایین بوده و مناسب بازی طراحی نشده است؛ بنابراین باعث فرسوده شدن گوشی و آسیب به باتری آن می‌شود که نوع برند باتری (باتری سامسونگ، باتری شیائومی و…) در این قضیه تفاوتی ایجاد نمی‌کند. نقش پردازنده در بازی برای انجام مراحل بازی و نمایش آن در نمایشگر موبایل است. در واقع پردازنده برای اجرای بازی‌هایی که گرافیک بسیار بالایی دارند از باتری انرژی زیادی می‌گیرد و آن را تحت‌فشار قرار می‌دهد. البته پیشنهاد می‌کنیم هنگام تهیه گوشی به‌منظور انجام بازی به پردازنده آن دقت کنید که از قدرت کافی برخوردار باشد.

مصرف بالای اینترنت

برای دانلود و گاهی اجرای بازی نیاز به استفاده از اینترنت است و اینترنت یکی از مهم‌ترین دلایلی است که شارژ موبایل را سریع خالی می‌کند. مصرف اینترنت رابطه مستقیم با میزان مصرف باتری دارد و آن را تحت‌فشار قرار می‌دهد. یکی از مؤثرترین راهکارها برای کاهش تأثیر اینترنت هنگام بازی بر باتری موبایل استفاده از شبکه 3G به جای شبکه 4G است. جالب است بدانید شبکه وای‌فای نسبت به اینترنت گوشی شارژ کمتری مصرف کرده و از آسیب زدن به باتری جلوگیری می‌کند.

بازی‌هایی که ویروس دارند

از عوامل دیگری که باتری موبایل را در اثر بازی خراب می‌کند، ویروس‌هایی است که هنگام نصب گوشی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. ویروس‌ها نقش مؤثری در خرابی باتری و پردازشگر گوشی همراه دارند و در درازمدت به موبایل آسیب می‌زنند. برای آن‌که بدانید کدام بازی دارای ویروس است به وب‌سایت www.virustotal.com مراجعه کنید. همچنین می‌توانید بازی‌های خود را از وب‌سایت‌ها و اپ استورهای معتبر دانلود کنید.

بازی‌هایی که مصرف بالای اینترنت دارند

در حال حاضر بازی‌های اینترنتی جذاب‌تر از بازی‌های آفلاین هستند و بیشتر استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید چنین بازی‌هایی اینترنت بالایی مصرف می‌کنند و باعث آسیب به باتری می‌شوند. به‌ویژه اگر بازی پینگ بالایی داشته باشد مصرف اینترنت افزایش پیدا می‌کند و احتمال خرابی باتری را نیز افزایش می‌دهد. بازی‌های اینترنتی شارژ باتری را به‌سرعت خالی می‌کنند و اگر دقت کرده باشید اکثر گیمرها همراه خود کابل شارژ و حتی پاوربانک دارند.

بازی‌هایی که نرم‌افزارهای جانبی دارند

تعدادی از بازی‌ها برای نصب و اجرا به نرم‌افزارهای دیگری نیاز دارند که از مهمترین عوامل مخرب باتری گوشی به شمار می‌روند. علاوه‌بر آن برخی از بازی‌ها با مشکلات نرم‌افزاری همراه هستند و باعث خرابی پردازشگر و باتری موبایل می‌شوند.

بازی‌هایی که به اسپیکر، میکروفون و سنسور نیاز دارند

از دیگر عوامل آسیب‌زای باتری موبایل استفاده از اسپیکر، میکروفون و سنسور در برخی بازی‌هاست. این موارد شارژ باتری را بسیار کاهش می‌دهد و بر روی باتری تأثیر منفی می‌گذارد. فلش مموری از دیگر مواردی است که هنگام فراخوانی بخشی از قسمت‌های بازی به کار می‌رود و نقش مؤثری در کاهش عمر باتری دارد.

بازی‌هایی که هنگام شارژ گوشی استفاده می‌شوند

همانطور که می‌دانید استفاده از گوشی در حال شارژ به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود؛ به‌خصوص اگر در حال بازی باشید. در واقع شارژ باعث فشار به باتری گوشی شده و اگر یک برنامه سنگین مانند بازی اجرا کنید، به‌ویژه اگر آنلاین باشید باعث فشار مضاعف به باتری گوشی خواهد شد. در چنین حالتی دمای موبایل افزایش پیدا می‌کند و علاوه‌بر باتری، قطعات دیگری نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بازی‌هایی که حجم زیادی دارند

بازی‌هایی که دارای حجم زیاد هستند باعث خرابی باتری و گوشی می‌شوند. این بازی‌ها حافظه داخلی گوشی را پر می‌کنند و در درازمدت عمر حافظه داخلی گوشی را کاهش می‌دهند و در نتیجه آن موبایل آسیب می‌بیند.

ضربه به ال ‌سی دی گوشی

ضربه مداوم حین بازی، یکی از رایج‌ترین دلایل خرابی در السیدی گوشی‌ها ازجمله ال سی دی سامسونگ، هواوی و سایر گوشی‌های موبایل است. در بسیاری از مواقع هنگام بازی ضربات زیاد و مداوم به ال سی دی وارد می‌شود که این کار باعث تحلیل و خرابی باتری می‌شود. در واقع در اثر ضربات مداوم و شدید قطعات داخلی و باتری آسیب می‌بیند.

روشن بودن مداوم صفحه نمایش گوشی

هنگامی که مدت زمان بازی افزایش پیدا می‌کند باعث روشن ماندن مداوم صفحه نمایش می‌شود. هرچه صفحه نمایش موبایل بزرگتر باشد و کیفیت بیشتری داشته باشد شارژ زیادی مصرف خواهد کرد. در چنین حالتی باتری تحت‌فشار قرار می‌گیرد که برای جلوگیری از این آسیب باید مدت زمان بازی کردن خود را کاهش دهید.

 

 

 

کدام بازی‌ها باعث کاهش عمر باتری و خرابی موبایل می‌شوند؟

برخی از بازی‌ها بیشترین تأثیر را در کاهش عمر باتری و خرابی موبایل دارند که به آن‌ها لقب بازی‌های مخرب موبایل را می‌دهند؛ ازجمله:

بازی فورت نایت

یکی از پرطرفدارترین و در عین حال سنگین‌ترین بازی‌های موبایل به بازی فورت نایت تعلق دارد. در این بازی گیمر به همراه ۹۹ نفر دیگر وارد نقشه بتل رویال می‌شود و تا زمانی که تنها یک نفر باقی بماند با یکدیگر می‌جنگند. این بازی باعث مصرف بالای اینترنت می‌شود و دمای باتری را افزایش می‌دهد. البته، بهتر است تا جای ممکن از انجام بازی فورت نایت خودداری کنید و در غیر این صورت با استفاده از فن خنک‌کننده موبایل دمای باتری را کنترل کنید.

بازی کالاف دیوتی

از دیگر بازی‌های مخرب گوشی می‌توان کالاف دیوتی را نام برد که از بازی‌های پرطرفدار در سراسر دنیا شناخته می‌شود. این بازی کاربران زیادی دارد و در صورت استفاده طولانی‌مدت باعث خرابی باطری و دیگر قطعات موبایل می‌شود. این بازی به سرعت باتری گوشی را تخلیه می‌کند و شما باید مدام موبایل خود را به شارژر وصل کنید که به‌مرور زمان باتری گوشی را دچار آسیب می‌کند.

بازی پابجی

پابجی از دیگر بازی‌های محبوب و مخرب گوشی موبایل است و در صورتی که به‌طور مداوم بازی شود پردازشگر موبایل را دچار اختلال می‌کند. این بازی بسیار سنگین است و شارژ باتری را به سرعت از بین می‌برد. اکثر گیمرهای پابجی برای بازی با موبایل آن را به شارژر وصل می‌کنند که این امر احتمال خرابی موبایل را بسیار افزایش می‌دهد.

بازی سیمز

بازی سیمز در بین پلیرهای بازی‌های موبایلی بسیار محبوب است و از یک پکیج فشرده شده تشکیل شده که مصرف فوق‌العاده بالای باتری موبایل را به همراه دارد. این بازی بسیار سنگین است و انرژی زیادی از باتری می‌گیرد، به‌گونه‌ای که نیاز است دائم آن را به شارژر متصل کنید. در واقع افزایش دمای موبایل و خالی شدن سریع شارژ باتری باعث آسیب به گوشی همراه می‌شود.

بازی کلش آف کلنز

بدون شک بازی کلش آف کلنز از قوی‌ترین بازی‌های ژانر استراتژی است و گرافیک فوق‌العاده قوی و رنگارنگی دارد. این بازی مدام آپدیت و به‌روزرسانی می‌شود که روی مصرف انرژی باتری بسیار تأثیرگذار است. کلش آف کلنز در مقایسه با بازی‌های دیگر به‌خصوص نسخه اصلی آن انرژی کمتری از باتری می‌گیرد؛ اما در صورتی که به‌طور طولانی و هربار تا ساعات طولانی استفاده شود، آسیب زیادی به باتری گوشی وارد می‌کند.

بازی فری فایر، بازی candy crush، بازی need for speed و بازی infinity blade 3 از دیگر بازی‌هایی هستند که باعث خرابی گوشی می‌شوند و عمر بهینه باتری تلفن همراه را کاهش می‌دهند.

 

 

 

چگونه از خراب شدن موبایل توسط بازی جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از خراب شدن گوشی به‌علت بازی کردن، راهکارهایی وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

استفاده از برنامه‌های مدیریت باتری

برای کاهش مصرف باتری از برنامه‌های مدیریت باتری کمک بگیرید؛ برای مثال برنامه‌های فعال در پس‌زمینه را ببندید و یا سطح روشنایی نمایشگر را کاهش دهید.

حالت صرفه‌جویی پردازنده

پردازنده بعضی از گوشی‌های موبایل هوشمند دارای حالت صرفه‌جویی هستند که نقش مؤثری در کاهش مصرف باتری دارند. هنگام بازی این قابلیت را فعال کنید تا احتمال آسیب به موبایل را کاهش دهید.

مدیریت دمای موبایل

از دیگر قابلیت‌های برخی از گوشی‌های هوشمند، مدیریت دمای موبایل است که از گرم شدن گوشی جلوگیری می‌کند. پس از بازی دمای گوشی خود را مدیریت کرده و برای خنک شدن بیشتر آن را خاموش کنید.

تعداد بازی‌های اجرا شده در پشت زمینه

تعدادی از بازی‌ها در پشت زمینه اجرا می‌شوند که موجب افزایش دمای گوشی و در نتیجه کاهش عمر باتری خواهند شد. برای جلوگیری از آسیب موبایل در اثر این موضوع بازی‌هایی که در پشت زمینه اجرا می‌شوند را ببندید.

قرار دادن گوشی در دمای مناسب

از قرار دادن گوشی موبایل در دمای بالا و در معرض مستقیم نور خورشید خودداری کنید. نور شدید باعث خرابی موبایل می‌شود و بهتر است که موبایل در دمای مناسب قرار بگیرد.

عدم بازی هنگام شارژ شدن گوشی

زمانی که موبایل در شارژ است به هیچ عنوان با آن بازی نکنید؛ زیرا یکی از خطرناک‌ترین عوامل خرابی باتری است و می‌تواند باتری را از بین ببرد.

پاک کردن کش بازی

بازی‌ها فضای زیادی از هارد را اشغال می‌کنند که در اثر این حجم زیاد عملکرد موبایل به مرو زمان کند می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق کش بازی و حتی کش برنامه‌های دیگر را پاک کنید. برای این کار از طریق تنظیمات گزینه برنامه‌ها را انتخاب کنید، سپس بازی و برنامه موردنظر خود را انتخاب کرده و کش اضافه آن را پاک کنید.

خلاصه اینکه…

بازی کردن بیش از حد با موبایل باعث کاهش عملکرد باتری و خرابی موبایل در درازمدت می‌شود. در صورتی که علاقه زیادی به بازی دارید، بهتر است در مدت زمان کوتاه و با فاصله زمانی مناسب این کار را انجام دهید تا به باتری استراحت دهید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا