وزیر اقتصاد: به جای محدود کردن ارز دیجیتال باید آن را مدیریت کنیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی در رویداد روز ملی ارز دیجیتال که امروز 17 آذر ماه برگزار شد، شرکت کرده و توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.
همانطور که میدانید حوزه ارز دیجیتال در کشور با محدودیتهای روبهرو است. همین موضوع باعث شده عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در رویدادی که امروز بهعنوان روز ملی ارز دیجیتال برگزار شده، به این موضوع بپردازد.
ارز دیجیتال در چند سال گذشته رشد و پیشرفت چشمگیری داشته
او در این باره توضیح داد:
ارز دیجیتال یک اقدام مهم و مثبت است و در چند سال گذشته رشد و پیشرفت چشمگیری داشته است. ارز دیجیتال هم از بُعد سرمایهگذاری، هم از جایگزین پول فیزیکی شدن و هم از نظر عدم وابستگی به کسانی که این دارایی را کنترل میکنند، مزایایی دارد.
همتی عقیده دارد که ارز دیجیتال هم مانند اینترنت و فضای مجازی نیازمند مدیریت است و نباید آن را محدود کرد. او در این باره توضیح داد: «ما نمیتوانیم چشممان را روی ارز دیجیتال و پیشرفتهای چشمگیرش ببندیم. چشم نبستن هم به این مفهوم نیست که برایش محدودیت ایجاد کنیم. چشم نبستن این است که ما باید آن را مدیریت کنیم. عین همان کاری که باید برای فضای مجازی میکردیم و متأسفانه نکردیم و به سمت قطع رفتیم.»
او از رویکردهای محدودکنندهای که در این زمینه وجود دارد انتقاد کرد و گفت :
موضوع اقتصاد دیجیتال خیلی مهم است و در کشورهای همسایه هم بهسرعت پیشرفت میکند. متأسفانه ما نتوانستیم آن طور که باید در اقتصاد دیجیتال رشد متناسب با آنچه که در دنیا و برای همسایگان اتفاق افتاده را در کشور تحقق ببخشیم.
البته وزیر اقتصاد بر این باور است که دولت چهاردم رویکرد محدودکنندهای در قبال ارز دیجیتال ندارد؛ چراکه دولتها چون نمیتوانند این موضوع را مدیریت کنند نسبت به آن بدبین هستند اما دولت چهاردم اینگونه نیست. او در این باره توضیح داد: «ارزهای دیجیتال توسط ریاضیات حفاظت میشوند نه توسط نهادهای پشتیبان و افراد. بهخاطر وجود این ویژگی طبیعی است که دولتها و بانک مرکزی نسبت به آن بدبین باشند چون خارج از کنترل آنها است و همه دولتها دوست دارند همه چیز تحت کنترلشان باشد و هرچه را خارج از کنترلشان باشد، دوست ندارند؛ اما دولت دکتر پزشکیان قصد محدود کردن آن را ندارد و به دنبال این است که از ارز دیجیتال استفاده بهینه کند.»
او در ادامه موضوع ارز دیجیتال و تاثیر آن بر تحریمهارا مورد بررسی قرار داد و گفت:
تحریمها اقدامی علیه اقتصاد، تجارت و فعالیتهای مالی ما است، برای ما که بهخاطر وجود تحریمهای ظالمانه نمیتوانیم از طریق واسطههای مالی کار تجاری خود را انجام بدهیم، ارز دیجیتال میتواند کمککننده باشد؛ هم از جهت خنثی کردن و هم از جهت شکست دادن تحریمها. بنابراین، اگر رمزارزی بتواند تحریمها را خنثی کند ما از آن استقبال میکنیم.
یکی دیگر از موضوعاتی که وزیر اقتصاد مورد بررسی قرار داد، مصوبه جدید بانک مرکزی است که بر اساس آن رمزپولها را مجاز اعلام شدهاند. او در این باره میگوید: «در خصوص دستورالعملی که هیئت عالی بانک مرکزی برای رمزارزها تصویب کرده اختلاف نظرهایی از این نظر که نهاد متولی تدوین دستورالعمل برای رمزارزها بانک مرکزی است یا وزارت اقتصاد یا شورای عالی فضای مجازی است، وجود دارد؛ اما دوستان در بانک مرکزی معتقدند بخشهای مربوط به توکنهای معاملاتی در اختیار بانک مرکزی است و ما فعلاً براساس همین نظر جلو میرویم.»
او در پایان تشکیل یک اتحادیه صنفی از سوی فعالین اصلی حوزه رمزارز را امری الزامی عنوان کرد و گفت:
انجام اقدامات فردی و شرکتی در خصوص ارز دیجیتال باعث برداشتهای مختلف از آن میشود. فرض کنید یک شرکت یا یک کارگزاری یا یک صرافی وقتی موردی را پیگیری میکند برداشت نفع شخصی یا نفع گروهی از آن میشود اما وقتی صنف موضوعی را پیگیری میکند هم مسموع خواهد بود و هم قابل توجه میشود. من بهعنوان وزیر اقتصاد به شما کمک میکنم که اتحادیه صنفی خود را تشکیل بدهید.
بیشتر بخوانید: