کامپیوتر و سخت افزار

هر آنچه که باید پیش از خرید مانیتور بدانید

مانیتور مثل پنجره‌ای به روح کامپیوتر شما است. بدون نمایشگر مناسب، تمام کارهایی که روی سیستم‌تان انجام می‌دهید بی‌روح به نظر می‌رسد. چه مشغول گیمینگ، تدوین تصاویر، تماشای ویدیو یا مرور وب باشید، به یک مانیتور مناسب نیاز خواهید داشت. خبر خوب این است که اکثر مانیتورهای مدرن کیفیت قابل قبولی دارند. روشنایی، کنتراست و دقت رنگ نمایشگرها در یک دهه گذشته پیشرفت قابل توجه‌ای داشته است. پس اگر از یک مانیتور قدیمی استفاده می‌کند، الان زمان بسیار مناسبی برای خرید یک نمایشگر جدید است. حتی اگر بودجه محدودی داشته باشید. به همین سبب کارشناسان ما در آی تی هوم راهنمای زیر را برای شما آماده کرده‌اند تا با اطلاعات کافی به سراغ خرید مانیتور جدید خود بروید.

هدف اصلی مانیتور خود را مشخص کنید

پیش از خرید مانیتور باید بدانید که از آن اساسا برای انجام چه کاری استفاده خواهید کرد. آیا به دنبال یک مانیتور برای انجام امور اداری و روزمره هستید یا مانیتور شما در وهله اول برای گیمینگ است؟ مشخص کردن کاربرد مانیتور، بسیاری از ویژگی‌های مورد نیاز شما را تعیین خواهد کرد. گیمرها باید به دنبال ریسپانس تایم پایین و رفرش ریت بالا باشند. در حالی که برای تدوینگران حرفه‌ای، دقت رنگ از همه چیز مهم‌تر است. کاربران معمولی و روزمره پیش‌نیازهای کمتری دارند و به صورت کلی باید به دنبال مانیتوری با نرخ کنتراست بالا و یک پنل VA باشند. کاربری مانیتورها را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد:

  1. مانیتورهای گیمینگ
  2. مانیتورهای حرفه‌ای؛ مناسب عکاسان، طراح‌های وب، هنرمندان و سایر کسانی که به دقت رنگ بالا نیاز دارند
  3. مانیتورهای روزمره

به برند مانیتور توجه کنید

مثل هر کالای دیجیتال دیگری، پیش از خرید مانیتور باید به برند آن توجه کنید. امروزه برندهای معتبر زیادی در زمینه قطعات کامپیوتری، مانیتورهای خوبی را هم تولید و روانه بازار می‌کنند. یکی از بهترین گزینه‌های برای خریداران، رفتن به سراغ یک مانیتور ایسوس است. برند ایسوس خصوصا در زمینه ساخت مانیتورهای گیمینگ باکیفیت، عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. ایسوس همچنین مانیتورهایی با دقت رنگ فوق‌العاده را برای تولیدکنندگان محتوا روانه بازار کرده است.

البته ایسوس تنها تولیدکننده خوب مانیتور در بازار نیست و شما می‌توانید به سراغ برندهای دیگری مثل بنکیو و ال جی هم بروید. همچنین می‌توانید به سراغ خرید مانیتور سامسونگ بروید. از نورهای پس‌زمینه mini LED گرفته تا پنل‌های QD-OLED، مانیتورهای رده‌بالا سامسونگ از پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز استفاده می‌کنند. به عنوان یکی از برندهای پیشرو در حوزه فناوری، سامسونگ دائما در حال نوآوری و ارائه مانیتورهایی است که تجربه هر کاربری را بهبود می‌بخشند. شما می‌توانید بهترین مانیتورهای موجود از برندهای معتبر را از آی تی هوم : ithome.ir خریداری کنید.

رزولوشن بالاتر به معنای کیفیت تصویر بهتر است

رزولوشن یک مانیتور به شما نشان می‌دهد که یک مانیتور در فرمت عرض و ارتفاع خود چه تعداد پیکسل دارد. به هنگام خرید مانیتور، باید به دنبال نمایشگری با حداقل رزولوشن 1080 * 1920 یا همان Full HD باشید. اما در صورت خرید یک مانیتور با رزولوشن QHD یا حتی 4K می‌توانید از تصاویر باکیفیت‌تری لذت ببرید. رزولوشن‌های مرسوم مانیتور در دنیای امروزی به شرح زیر هستند:

  • رزولوشن 5K یا 2880 * 5120
  • رزولوشن 4K یا 2160 * 3840
  • رزولوشن QHD یا 1440 * 2560
  • رزولوشن WUXGA یا 1200 * 1920
  • رزولوشن Full HD یا 1080 * 1920

اندازه هم در کیفیت تصویر اهمیت دارد

تراکم پیکسل تاثیر بسزایی در تعیین کیفیت تصویر مانیتور دارد. به طور کلی تراکم 109 پیکسل در اینچ (ppi) برای یک مانیتور ایده‌آل است. یک مانیتور بزرگتر تراکم پیکسل کمتری نسبت به یک مانیتور کوچک‌تر با رزولوشن یکسان خواهد داشت. اکثر مانیتورهای از اندازه 24، 27 یا 32 اینچ برخوردار هستند. اندازه مانیتور به ترجیح شخصی شما بستگی دارد. به شخصه من مانیتورهای کوچک‌تر که فضای کمتری را روی میز اشغال می‌کنند را ترجیح می‌دهم. اما ممکن است یک مانیتور بزرگ برای شما مناسب‌تر باشد. از نظر شما اندازه ایده‌آل برای یک مانیتور چیست؟

رفرش ریت بیشتر بهتر است

رفرش ریت یا نرخ نوسازی یک مانیتور به شما نشان می‌دهد که آن مانیتور در هر ثانیه چند بار با اطلاعات جدید آپدیت می‌شود. واحد اندازه‌گیری رفرش ریت هرتز است. رفرش ریت بالاتر به معنای تصاویر روان‌تر است. رفرش ریت خصوصا برای گیمرها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر می‌خواهید روی مانیتور خود بازی کنید، باید به دنبال مانیتوری با حداقل رفرش ریت 120 هرتز باشید. در غیر این صورت مانیتوری با رفرش ریت 60 هرتز هم کار شما را راه می‌اندازد.

ریسپانس تایم برای گیمینگ مهم است

ریسپانس تایم یک مانیتور، مدت زمانی است که آن مانیتور برای تغییر یک پیکسل از مشکی به سفید یا برعکس نیاز دارد. ریسپانس تایم بالا می‌تواند منجر به موشن بلور یا تاری حرکتی به هنگام اجرای بازی‌های ویدیویی یا تماشای ویدیوهایی با نرخ فریم بالا شود. در مانیتورهای گیمینگ، بالاترین ریسپانس تایمی که می‌بینید احتمالا 5 میلی‌ثانیه است. در حالی که سریع‌ترین مانیتورهای گیمینگ امروزی می‌توانند ریسپانس تایمی کمتر از 0.5 میلی‌‎ثانیه داشته باشند.

به فناوری پنل مانیتور توجه کنید

در مانیتورهای امروزی از سه فناوری LCD اصلی برای ساخت پنل‌ها استفاده می‌شود. این سه فناوری IPS، TN و VA هستند. جدول زیر به شما توضیح می‌دهد که هر کدام از این فناوری‌ها چه مزایا و معایبی دارند:

TN VA IPS
عملکرد ریسپانس تایم پایین، رفرش ریت بالا معمولا بالاترین ریسپانس تایم، رفرش ریت بالا ممکن است ریسپانس تایم کندتر از TN و سریع‌تر از VA،
نمایش بدترین زوایای دید، بدترین دقت رنگ زوایای دید معمولا بهتر از TN و بدتر از IPS، دقت رنگ خوب، بهترین کنتراست بهترین زوایای دید، بهترین دقت رنگ
قیمت ارزان‌ترین مدل‌های گران‌تر می‌توانند عملکردی مشابه با پنل‌های TN داشته باشند گران‌ترین

اما یکی از پنل‌هایی که اصلا براساس فناوری LCD نیست، پنل OLED است. این پنل‌ها از المان‌های پیکسل ارگانیکی استفاده می‌کنند که نور خود را تولید می‌کنند. OLED پادشاه کنتراست و عمق رنگ مشکی است. چرا که پیکسلی که خاموش است، اصلا نوری از خود تولید نمی‌کند. پنل OLED به طور کلی از نظر دقت رنگ هم از سایر پنل‌ها بهتر بوده و زوایای دید فوق‌العاده‌ای هم دارد. البته مانیتورهای OLED طبیعتا گران‌تر هستند.

به نظر شما بهترین پنل نمایشگر برای تجربه محتوای مختلف چیست؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

جمع‌بندی

مهم نیست که از چه کامپیوتری استفاده می‌کنید، مانیتور شما تاثیر بسزایی در تجربه‌تان خواهد داشت. همین مهم باعث شده تا خرید یک مانیتور باکیفیت سرمایه‌گذاری ارزشمندی باشد. چه مشغول کار باشید و چه بازی، انتخاب یک مانیتور درست بسیار مهم است. فقط مطمئن شوید که پول خود را صرف مانیتوری با ویژگی‌های اضافه‌ای نمی‌کنید که مناسب شما نیستند. اگر هنوز هم سوالی در مورد خرید مانیتور دارید، می‌توانید با کارشناسان آی تی هوم تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا