کامپیوتر و سخت افزار

مادربردهای MSI X870E با پشتیبانی از حافظه‌های CUDIMM به زودی معرفی خواهند شد


استاندارد DDR5 CUDIMM به دلیل بهبود قابلیت‌های انتقال حافظه و افزایش پایداری، توسط تولیدکنندگان به سرعت در حال پذیرش است. و در اکثر محصولات سخت افزاری شاهد استفاده از این استاندارد هستیم. AMD توانسته به بهترین شکل ممکن این استاندارد را میان دیگر شرکت‌ها اجرایی بکند.

استاندارد CUDIMM، یا ماژول حافظه دوگانه بدون بافر ساعتی، از یک درایور ساعت (CKD) استفاده می‌کند تا سیگنال ساعت را بازتولید کرده و به ماژول‌های رم کمک کند تا به فرکانس‌های بالاتری برسند. این امر موجب تنظیم پویای ولتاژها و فرکانس‌ها می‌شود. شرکت‌هایی مانند Biwin ،V-Color و Asgard نیز حافظه‌های CUDIMM خود را با سرعت‌هایی تا 9600 MT/s معرفی کرده‌اند.

با توجه به این افزایش پشتیبانی، کاربران درباره سازگاری پردازنده‌های Ryzen 9000 با CUDIMM کنجکاو بودند. اکنون، نماینده MSI و اورکلاکر داخلی آن، تایید کرده است که مادربرد‌های X870E با پشتیبانی از استاندارد CUDIMM عرضه خواهد شد. این پشتیبانی فقط برای پردازنده‌های Ryzen 9000 و 8000 فراهم است و سری Ryzen 7000 به دلیل مشکلات سازگاری از این استاندارد بهره نخواهد برد.

مادربردهای MSI X870E با پشتیبانی از حافظه‌های CUDIMM

در یک به‌روزرسانی ویدیویی، TOPPC اعلام کرد که MSI تغییراتی در اسلات‌های حافظه مادربردهای خود برای سازگاری با استاندارد CUDIMM و استاندارد جدید CAMM 2 ایجاد خواهد کرد. او همچنین اشاره کرد که این مادربردها در ابتدا از سرعت‌های بسیار بالا مانند 10000 MT/s پشتیبانی نخواهند کرد و ممکن است با فرکانس‌های پایین‌تر به دلیل سازگاری اولیه بوت شوند. بنابراین، نباید انتظار داشت که کاربران در ابتدا از سرعت‌های بالای استاندارد CUDIMM بهره‌مند شوند، اما این وضعیت با رایج شدن استاندارد در آینده بهبود خواهد یافت.

نکته جالب این است که پردازنده‌های Arrow Lake-S اینتل نیز از طریق پیکربندی GEAR 2 که به حافظه اجازه می‌دهد با دو برابر سرعت حافظه پردازنده کار کند، از استاندارد CUDIMM پشتیبانی خواهند کرد. این موضوع نشان می‌دهد که پردازنده‌های Zen 5 AMD نیز از CUDIMM پشتیبانی خواهند کرد و رقابت بین AMD و اینتل در این زمینه به توازن خواهد رسید. تا این لحظه، تنها MSI پشتیبانی از استاندارد CUDIMM را برای X870E تایید کرده است، بنابراین مشخص نیست که آیا این ویژگی به طور انحصاری متعلق به MSI خواهد بود یا سایر شرکت‌ها نیز این مسیر را دنبال خواهند کرد.

مطالب مرتبط:

امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)