شفافیت AMD درمورد مشخصات پردازنده Ryzen بیشتر میشود
به نظر میرسد شرکت AMD با گسترش مجموعه تراشههای هایبریدی خود، مشخصات و استراتژی برندسازی خود را برای پردازندههای Ryzen موجود و همچنین تراشههای آینده تغییر میدهد و همچنین شفافیت آن را افزایش خواهد داد.
هم شرکت اینتل و هم کمپانی AMD تراشههایی را ارائه میکنند که بر اساس نه یک هسته، بلکه بر اساس چند نوع هسته با مشخصات متفاوتی ساخته شدهاند. این مشخصات شامل موارد مختلف مانند تعداد هسته، سرعت کلاک، مقدار کش است. این مسئله منجر به سردرگمی شده است و هر دو شرکت تمام تلاش خود را میکنند تا مشخصات دقیقی را به کاربرانی که علاقه دارند در رابطه با تنظیمات و جزئیات آنچه میخرند اطلاع داشته باشند، ارائه دهند.
شرکت اینتل چه مشخصاتی را به اشتراک میگذارد؟
شرکت اینتل فلسفه طراحی هایبریدی خود را به شکلی چشمگیر با نسل دوازدهم Alder Lake آغاز کرد. در حالی که این شرکت در ابتدای عرضه محصول به بازار اطلاعات کمی را به اشتراک گذاشت، با این حال اکنون مشخصات دقیقی از جمله سرعتهای کلاک (پایه/ تقویت) برای هر دو هسته P (عملکرد) و هستههای E (کارآمدی) جداگانه از یکدیگر را ارائه میکند.
این شرکت همچنین حداکثر توان مصرفی (TDP) را در سطوح مختلف مانند توان پایه، بیشینه توان توربو، حداقل توان تضمین شده و همچنین حداکثر توان تضمین شده فهرست میکند.
هر تراشه به طور جداگانه با تعداد هستههای خاص خود نامیده میشود که به مشتریان اجازه میدهد ایدهای از تعداد هستههای P پر قدرت، هستههای E کم مصرف یا LP E دریافت کنند زیرا داشتن هستههای P بیشتر یا در مقابل داشتن هستههای E بیشتر میتواند به طور چشمگیری بر عملکرد کلی یک PC تاثیر بگذارد.
نقد مشخصات فنی پردازندههای Ryzen شرکت AMD: چالشها و تعهدات آینده
در همین حال، اگر به صفحه مشخصات شرکت AMD نگاه کنید، متوجه خواهید شد که فقط تعداد هستههای Zen 4 و Zen 4C ذکر شده، اما به سرعت کلاک به طور مستقل برای هر نوع هسته مورد استفاده اشاره نشده است. به علاوه، TDP های عنوان شده فقط در محدوده توان پیش فرض و قابل تنظیم است که در مقایسه با توضیحات کمپانی اینتل در این رابطه کمی کم است. زمینه دیگری که شرکت AMD در آن ضعیف عمل کرده است، شرح انواع دادههای هوش مصنوعی است که توسط کمپانی اینتل برای پردازندههای Core Ultra Meteor Lake که اخیراً به بازار عرضه شدهاند ذکر شده است. شرکت AMD فناوری XDNA NPU را در هر دو نسخه APU Ryzen 7000 و Ryzen 8000 ارائه میدهد، اما جزئیات دقیق در مورد این فناوری را ارائه نمیکند. شرکت AMD قبلاً قول داده بود تا از طریق برندسازی جدید، شفافیت در مشخصات محصولات خود را افزایش داده و در نتیجه تشخیص بین PC های Ryzen AI و غیر AI را برای کاربران آسانتر کند.
اکنون شرکت AMD در بیانیهای به Tom’s Hardware تأیید کرده است که با افزایش شفافیت در این زمینه، مشخصات دقیقتری را برای پردازندههای فعلی و آینده Ryzen خود برای همه ارائه میکند.
ما تلاش نمیکنیم تا یک روند جدید به وجود بیاوریم. اما باید بررسی کنیم که چه چیزی را افشا میکنیم و همچنین بازخوردهای آن را در آینده دریافت و بررسی کنیم. به علاوه لازم است هم با رویکرد خودمان و هم از نگاه رقابتی به نحوه ارائه آن دقت کنیم.» نماینده پاسخ داد: «یک نکتهای که در معماری ما عنوان میشود این است که هسته متراکم (Zen 4c) در مقابل هسته E از نظر توانایی بسیار متفاوت است، بنابراین ما سعی نمیکنیم این دو را به عنوان محصولات مشابه توصیف کنیم.
نماینده شرکت AMD از طریق Tom’s Hardware
مقایسه استراتژی هایبریدی شرکتهای AMD و اینتل
لازم به ذکر است که استراتژی هایبریدی شرکت AMD تا کنون بر خلاف استراتژی هایبریدی کمپانی اینتل است. در حالی که این شرکت به دو نوع هسته مختلف در چند پردازنده از خانواده Ryzen 7000/8000 متکی است، ISA اساسی (معماری مجموعه دستورالعمل) تنها با وجود تفاوت در سرعت کلاک، کش و اهداف قدرت، تقریباً یکسان است. رویکرد هسته ترکیبی کمپانی اینتل بسیار منحصربهفردتر است و از دو معماری هسته متفاوت استفاده میکند که قابل مقایسه با یکدیگر نیستند و طرحهای بسیار متفاوتی دارند که این امر نیازمند فهرست دقیقتر در صفحات مشخصات این شرکت است. شرکت AMD روشن کرده است که برای آینده محصولات هایبریدی خود از طراحی P Core/E Core کمپانی اینتل پیروی نخواهد کرد.
بنابراین در مورد جنبههای شرکت AMD باید گفت، صفحات مشخصات آنها در حال حاضر به سرعت کلاک دو هسته Zen 4 و Zen 4C به صورت جداگانه اشارهای نمیکنند. هستههای Zen 4 برای کلاکهای بالاتر بهینهسازی شدهاند. در حالی که هستههای Zen 4C برای کارایی بالاتر (بنابراین کلاکهای پایینتر) بهینهسازی شدهاند. این موضوع روشن نیست و این یکی از زمینههایی است که شرکت AMD در لیستهای آینده آن را بهبود خواهد بخشید. در زیر یک مرور کلی از لیست صفحه مشخصات ارائه شده توسط شرکتهای اینتل و AMD در صفحات وب رسمی ارائه شده است:
نمای کلی لیست مشخصات AMD Ryzen در مقابل Intel Core:
بسیار خوب است که میبینیم شرکت AMD در حال انجام اقدامات سریع است و به زودی مشخصات دقیقتری را در صفحه وب رسمی خود ارائه خواهد کرد. هر دو شرکت اینتل و AMD از نظر ارائه مشخصات مناسب به مشتریان راه طولانی را طی کردهاند. زمانی باید از کمپانی اینتل میخواستیم تا کلاکهای هستهای پردازندههایش را در اختیار ما بگذارد و اکنون این شرکت آنها را در اسلایدهای ارائه و صفحات مشخصات خود فهرست میکند.
شرکت اینتل چند هفته پیش برخی از اسلایدهای بحث برانگیز را منتشر کرد که به کمپانی AMD به دلیل استفاده از نام گذاری گمراه کننده در پردازندههای خود اشاره داشت. با این وجود پس از سرزنش شدن برای استفاده از طرحهای نامگذاری مشابه، این اسلایدها را به کلی حذف کردند. بهتر است هر دو شرکت سعی کنند به جای اینکه فقط یکدیگر را متهم کنند، اوضاع را بهبود بخشند، زیرا این کار برای مشتریانشان مفیدتر است.
بدون امتیاز
کمی صبر کنید…