الجی مشکل روشنایی پنل OLED را از طریق ساختار دو لایه حل میکند
شرکت الجی ادعا میکند که با حل مشکلات فناوری OLED آبی از طریق استفاده از ساختار دولایه (Two-Stack Tandem)، موفق شده است پنل های OLED را با روشنایی بیشتر و بازدهی بالاتر تولید کند.
همانطور که میدانید، پنل OLED (Organic Light Emitting Diode) به دلیل کیفیت تصویر با کیفیت بالا، کنتراست بینهایت و زمان پاسخدهی سریع مشهور است. با این حال، پنل OLED عاری از نقص نیست و نمیتواند در زمینه روشنایی با LCDهای معمولی رقابت کند. البته در این محصولات مشکلات بیشتری مانند سوختن تصویر نیز وجود دارد، با این حال روشنایی کم یکی از رایجترین معضلاتی است که حتی پنلهای OLED با بهترین کیفیت نیز با آن درگیر هستند.
ساختار Two-Stack Tandem روشنایی کم و راندمان پایین پنل OLED الجی را برطرف میکند
اکنون به نظر میرسد که کمپانی الجی راه حلی برای حل این مشکل پیدا کرده است. همانطور که توسط ETNews گزارش شده، شرکت الجی این مشکل را از طریق ساختار دولایه برطرف کرده است که به پنل OLED کمک میکند تا روشنایی و کارایی بالاتری نسبت به قبل داشته باشد. این موفقیت از طریق ساختار ترکیبی از مواد فسفرسنت و فلورسنت برای OLED آبی به دست میآید، که علت اصلی مشکل رایج روشنایی و بازدهی کم پنل OLED را حل خواهد کرد.
یک پنل OLED با استفاده از مواد آلی ساخته شده است که کمک میکنند تا هر پیکسل بتواند نور خود را تولید کند. OLEDهای قرمز، سبز و آبی برای بازتولید رنگهای مختلف وجود دارند. باید گفت که OLEDهای قرمز و سبز با استفاده از مواد فسفرسنت، سادهتر تولید میشوند، در حالی که OLED آبی به دلیل طول موج کوتاهتر، با چالش دست به گریبان است. این امر تولیدکنندگان را مجبور به استفاده از فلورسنت میکند که معمولاً در مقایسه با مواد فسفرسنت چهار برابر بازدهی انرژی کمتری دارد. این مشکل نه تنها باعث مصرف انرژی بیشتر میشود بلکه در نهایت روشنایی کمتری نیز تولید خواهد کرد.
به گفته یکی از مقامات این صنعت، شرکت LG موفق شده است تا یک پنل OLED را بر اساس فسفرسنت آبی توسعه دهد… برنامههایی برای ارزیابی عملکرد تولید انبوه سالانه و بررسی تجاریسازی آن وجود دارد.
از آنجایی که فسفرسنت تقریباً 100 درصد بازده انرژی دارد، بنابراین OLEDهای قرمز و سبز میتوانند 100 درصد انرژی دریافتی را به نور تبدیل کنند در حالی که فلورسنت فقط 25 درصد از کل توان ورودی را به نور تبدیل خواهد کرد. به عبارت دیگر، این مواد نه تنها روشنایی کمتری تولید میکنند، بلکه انرژی بیشتری مصرف خواهند کرد و همچنین باعث میشوند تا پنل سریعتر تخریب شود. اکنون شرکت الجی از طریق ساختار دولایه، موفق شده است تا OLED آبی با مواد فسفرسنت و فلورسنت بسازد تا به عمری معادل OLEDهای معمولی دست یابد و در عین حال روشنایی و کارایی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
در ابتدا ساختار دولایه در سال 2019 توسط کمپانی الجی برای بازار خودرو توسعه یافت. با این وجود اکنون این ساختار با موفقیت برای نمایشگرهای OLED پیاده سازی شده است تا از آن برای حل مشکل پنلهای OLED، استفاده شود. همچنین یکی از مقامات صنعت اشاره کرده است که ساختار دولایه، نقش کلیدی در بالا بردن بازده و روشنایی پنلهای OLED دارد. انتظار میرود که این تغییر عمر باتری دستگاههای موبایلی که به نمایشگرهای OLED مجهز هستند را 10 الی 20 درصد افزایش دهد. علاوه بر آن، این روش میتواند راه حل بهتری در مقایسه با استفاده از لایههای کوانتومی (quantum dot layers) باشد که مسائل مربوط به بازدهی و پایداری را حل نمیکند.
امتیاز: 5.0 از 5 (1 رای)
کمی صبر کنید…