بازار خودرو

500 کیلومتر رانندگی در شرایط سخت


این روزها محصولات مدیران خودرو به خودروهای مرسوم بازار ایران تبدیل شده‌اند. تولید متوالی نسل‌های مختلف از محصولات چری و عرضه انبوه آن‌ها به بازار سبب شده است تا خودروهای ام وی ام نزد مشتریان ایرانی مقبول واقع شوند. یکی از جدیدترین محصولات این برند برای بازار ایران ام وی ام ایکس 55 پرو است که ما در دیجیاتو آن را به‌طور دقیق بررسی کرده‌ایم. پس اگر قصد مطالعه نسخه‌ای جامع و کامل از بررسی ام وی ام X55 پرو را دارید، در ادامه متن با ما همراه شوید.

نگاهی به ام وی ام X55 پرو

سری خودروهای کراس‌اوور برند ام وی ام با پسوند X‌ شناخته می‌شوند. از بین تمامی خودروهای این برند، ام وی ام ایکس 55 و اکنون ام وی ام X55 پرو بالاترین رده را بین کراس‌اوورهای این برند به خود اختصاص داده‌اند. این خودرو فعالیت خود را با عنوان چری تیگو 5x آغاز کرد که نسخه اسپرت، جوان‌پسند و البته ارزان‌تر از تیگو 5 اصلی به‌حساب می‌آمد؛ بااین‌حال در اکثر بازارها، کراس‌اوور جمع‌وجور چری را با نام تیگو 4 می‌شناسند. به بیان دیگر، این خودرو حد فاصل تیگو 3 (ام وی ام X33) و تیگو 5 در سبد محصولات چری است.

MVM X55 Pro

نسل نخست ام وی ام X55 در سال 1398 وارد بازار ایران شد. ترکیب فرم هاچ‌بک کراس با پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر و گیربکس CVT نتوانست برای خریداران ایرانی متقاعدکننده باشد. علاوه بر این مسئله، مشتریان مدیران خودرو در آن زمان قادر بودند با صرف هزینه‌ تقریباً برابر، چری تیگو 5 یا چری تیگو 7 را خریداری کنند. بروز برخی مشکلات فنی در نسل نخست ام وی ام X55 نیز سبب شد تا این خودرو حضور موفقی در بازار ایران نداشته باشد. آخرین نسخه‌های تولیدشده ام وی ام X55 در سال 1400 توسط مدیران خودرو به فروش رسیدند.

ام وی ام ایکس 55 پرو

ام وی ام ایکس 55، پرو می‌شود!

پس از معرفی نسل جدید چری تیگو 4 در چین و بازارهای صادراتی چری، این خودرو در سال 1401 نیز به بازار ایران رسید. مدیران خودرو نام ام وی ام X55 پرو را برای محصول جدید خود انتخاب کرد. این نام نشان از تغییرات مثبت در این کراس‌اوور جمع‌وجور دارد. پیشرانه این خودرو در مقایسه با نسل قبل بدون تغییر باقی مانده است اما نسل جدید گیربکس CVT چری و همچنین به‌روزرسانی‌ها در نمای داخلی، از آن خودرویی بهتر ساخته‌اند. از سوی دیگر، اکنون تیگو 5 و تیگو 7 نیز از چرخه تولید حذف شده‌اند و این خودرو با رقبایی از خانواده خود روبه‌رو نیست. بنابراین حداقل روی کاغذ، نسخه پرو شانس موفقیت بیشتری نسبت به نسل پیشین خود دارد.

ام وی ام ایکس 55 پرو

تجربه رانندگی با ام وی ام X55 پرو

بهتر است تا در بررسی ام وی ام X55 پرو از توصیف طراحی ظاهری این خودرو عبور کنیم و به اصل مطلب یعنی رانندگی و نحوه عملکرد آن در جاده و خیابان بپردازیم. بااین‌حال باید یادآور شد که ام وی ام X55 پرو درواقع نسخه فیس‌لیفت نسل اول خود محسوب می‌شود. این خودرو از نظر طراحی خارجی، تفاوت‌های اندکی نسبت به نسخه اصلی دارد. بااین‌حال تفاوت‌ها در کابین خودرو بیشتر هستند که به آن‌ها خواهیم پرداخت. برای بخش تجربه رانندگی، سؤالات متداول کاربران درخصوص این خودرو را پاسخ خواهیم داد تا در تصمیم‌گیری خرید به آن‌ها کمک کرده باشیم.

موتور خودرو چه عملکردی دارد؟

پیشرانه نصب‌شده روی ام وی ام X55 پرو همانند گذشته، از نوع 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر است. این پیشرانه در طیف گسترده‌ای از محصولات ام وی ام و فونیکس استفاده شده است که با توجه به تنظیمات انجام‌شده، توان و گشتاور متفاوتی را در هر خودرو ارائه می‌دهد. نسخه نصب‌شده روی ایکس 55 پرو حداکثر 156 اسب‌بخار قدرت و 230 نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌دهد که بیشتر از خروجی دریافت‌شده روی آریزو 5 پرو یا نسل نخست ایکس 55 است.

ام وی ام ایکس 55 پرو

افزایش راندمان موتور به‌معنای بهره‌مندی آن از سیستم تزریق سوخت پیشرفته‌تر است. درنتیجه این پیشرانه با بنزین ایران که اکتان پایین‌تری نسبت به بنزین معمول در دیگر کشورها دارد، با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین اگر قصد دارید باک سوخت ایکس 55 پرو را با بنزین معمولی پر کنید، بایستی خود را به شنیدن صدای ناک عادت دهید.

مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه در شرایط تست ما حدود 10.5 لیتر بر صد کیلومتر برآورد شد که رقم مطلوبی برای رانندگی در شرایط پرفشار محسوب می‌شود. بااین‌حال اگر شما رانندگی آرام و به دور از هیجان را با این خودرو تجربه کنید، احتمال کاهش نرخ مصرف سوخت ترکیبی آن دور از انتظار نیست.

عملکرد گیربکس خودرو چگونه است؟

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌ها و موارد مهم در بررسی ام وی ام X55 پرو، بخش گیربکس آن است. این خودرو همچنان گیربکس CVT را در بخش انتقال قدرت دارد اما نوع این گیربکس در مقایسه با نسل اول آن تغییر کرده است. این گیربکس به‌صورت مصنوعی 9 دنده را در اختیار راننده قرار می‌دهد و عملکرد بهتری نسبت به نسل پیشین گیربکس‌های CVT چری دارد. جعبه‌دنده یادشده روی انواع مختلف خودروهای این برند همچون ام وی ام X22 پرو، آریزو 5 اسپرت و تیگو 7 پرو نصب شده است.

گیربکس CVT ایکس 55 پرو در رانندگی روزانه عملکرد مناسبی دارد. تا زمانی که راننده پا را تا انتها روی پدال گاز فشار ندهد، دور موتور در سطح پایین نگه داشته می‌شود و بنابراین صدایی به درون کابین نفوذ نمی‌کند. بااین‌حال هنگام رانندگی در جاده‌های کوهستانی همچنان مشکلاتی وجود دارند.

بررسی ام وی ام X55 پرو

گیربکس CVT برای حفظ عملکرد اقتصادی و کاهش مصرف سوخت بهینه شده است، ازاین‌رو همواره فشار را روی موتور کاهش می‌دهد. درنتیجه هنگام حرکت در جاده‌های کوهستانی، دور موتور بالا خواهد بود و گشتاور موردنیاز را از این گیربکس دریافت نخواهید کرد. به همین دلیل ناچار هستید تا گیربکس را در حالت تیپ ترونیک قرار دهید و دنده‌ها را به‌صورت دستی تعویض کنید.

اگر تجربه رانندگی با خودروهای مجهز به گیربکس دوکلاچه همچون سری جدید فیدلیتی پرایم یا تیگو 8 پرو را داشته باشید، احساس اتلاف نیرو را در ایکس 55 پرو تجربه خواهید کرد. مشکل دیگر این گیربکس تمایل به پایین نگه‌داشتن دور موتور در تمامی اوقات است. این مسئله هنگامی که باک خودرو را با بنزین نه‌چندان باکیفیت داخلی پر کرده‌اید، موجب افزایش مضاعف فشار بر موتور خواهد شد؛ بنابراین بهتر است تا با صرف هزینه بیشتر و جستجوی دقیق از بنزین سوپر استفاده کنید.

سواری خودرو چگونه است؟

بخش دیگر بررسی ام وی ام X55 پرو به تجربه سواری آن مربوط می‌شود. سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع یکپارچه با میله پیچشی است. بنابراین سواری آن با اندکی کوبش در جاده‌ها و خیابان‌های ایران همراه خواهد بود. همچنین به‌دلیل طول کم، فاق کوتاه لاستیک‌ها و سیستم تعلیق ساده، حرکات عرضی بدنه در ایکس 55 پرو زیاد هستند. بنابراین این خودرو مناسب انجام حرکات آکروباتیک حین رانندگی نیست و به‌هیچ‌عنوان نباید توقع یک خودروی اسپرت را از آن داشته باشید.

بررسی ام وی ام X55 پرو

با وجود حرکات عرضی زیاد، سیستم کنترل پایداری ام وی ام X55 پرو عملکرد مناسبی دارد و به‌خوبی خودرو را در کنترل شما نگه می‌دارد. درواقع می‌توان گفت که رانندگی با ایکس 55 پرو بیشتر از آنکه به راندن کراس‌اوور شباهت داشته باشد، به راندن هاچ‌بک کراس شباهت دارد. اگر به‌تازگی این خودرو را خریداری کرده‌اید، لازم است تا مدتی را با آن در مسیرهای خلوت رانندگی کنید تا محدودیت‌های خودرو را به‌خوبی بشناسید.

ترمزهای خودرو عملکرد مناسبی دارند و قادر به کنترل جثه 1.4 تنی خودرو هستند. بااین‌حال همچنان طول کوتاه و عرض زیاد برای ایکس 55 پرو مشکل‌ساز شده است؛ چرا که هنگام ترمزهای شدید شاهد شیرجه‌زدن خودرو به‌سمت جلو هستیم.

عبور از جاده‌های خاکی با ایکس 55 پرو چگونه است؟

ام وی ام ایکس 55 پرو سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو دارد و بنابراین نباید از آن انتظار آفرود داشت. بااین‌حال می‌توانید از این خودرو برای عبور از جاده‌های خاکی بهره ببرید. فنربندی ایکس 55 پرو قابلیت ارتجاعی مناسبی دارد. بنابراین در گذر از مسیرهای ناهموار، کشش آن حفظ می‌شود تا هر چهار چرخ روی زمین باقی بمانند. بنابراین تا زمانی که ایکس 55 پرو را بیش‌ازحد تحت فشار قرار ندهید، این خودرو قادر است عملکرد خود را در مسیرهایی با پوشش غیرآسفالت حفظ کند.

ام وی ام ایکس 55 پرو

رانندگی در شهر با ایکس 55 پرو

ام وی ام X55 پرو در گام اول، یک کراس‌اوور شهری به‌حساب می‌آید و برای رانندگی در شهر ایده‌آل است. طول این خودرو کم است و به‌راحتی قادر به پارک‌کردن آن در فضاهای کوچک خواهید بود. بااین‌حال عرض خودرو بیشتر از آن چیزی است که در برخورد اولیه حس می‌کنید.

بنابراین هنگام عبور از کوچه‌ها و خیابان‌های باریک یا تغییر لاین، بایستی این کار را با دقت انجام دهید. خوشبختانه ایکس 55 پرو به دوربین 360 درجه مجهز است که دید کاملی را نسبت به محیط ایجاد می‌کند. ازاین‌رو با افزایش دقت هنگام رانندگی به هیچ مانعی برخورد نخواهید کرد.

آپشن‌های رفاهی خودرو در ایکس 55 پرو قابل‌قبول هستند و هنگام رانندگی در شهر یا سفرهای جاده‌ای، کمبودی را از این نظر احساس نخواهید کرد. کیفیت قطعات کابین نیز قابل‌قبول هستند؛ هرچند توصیه می‌کنیم که در حفظ و نگهداری اتومبیل خود کوشا باشید تا دچار مشکلات ناخواسته نشوید. علاوه‌براین، کابین این خودرو به‌طور کامل به کابین تیگو 7 پرو شبیه است؛ موضوعی که برای خریداران این خودرو با توجه به این اختلاف قیمت راضی‌کننده خواهد بود.

در خودروی تست ما که حدود 20 هزار کیلومتر کارکرد را تجربه کرده بود، صدای خاصی از ادوات کابین شنیده نمی‌شد. بنابراین اگر استفاده مرسوم را از ایکس 55 پرو داشته باشید، این خودرو حداقل تا پایان دوره گارانتی بدون مشکل به شما خدمت‌رسانی خواهد کرد.

جمع‌بندی؛ ایکس 55 پرو چقدر ارزش خرید دارد؟

در بخش پایانی از بررسی ام وی ام X55 پرو بایستی ارزش خرید این خودرو را بررسی کنیم. ام وی ام X55 پرو درواقع نسخه ارزان‌تر، سبک‌تر و ساده‌تر تیگو 7 پرو به‌حساب می‌آید. مشخصات فنی و امکانات این خودرو به‌غیر‌از سیستم تعلیق عقب، تقریباً مشابه هستند و حتی کابین این خودرو نیز مشترک است. بنابراین با خرید ایکس 55 پرو درواقع صاحب یک تیگو 7 پرو اقتصادی شده‌اید! البته باید توجه داشت که ایکس 55 پرو فاقد سیستم تعلیق مولتی‌لینک در بخش عقب است و طراحی آن نیز به‌اندازه تیگو 7 پرو جذاب نیست.

ام وی ام ایکس 55 پرو

مدیران خودرو تیراژ مناسبی را برای ایکس 55 پرو در نظر گرفته است. ازاین‌رو تهیه قطعات و لوازم این خودرو با دردسر خاصی همراه نخواهد بود. البته انتظار داریم که قیمت برخی قطعات ظاهری ایکس 55 پرو به‌دلیل سبک طراحی این قطعات قابل‌توجه باشد.

در زمان نگارش این مقاله (خردادماه 1402) قیمت ام وی ام X55 پرو از سوی مدیران خودرو معادل یک میلیارد و 251 میلیون تومان اعلام شده است. این قیمت 130 میلیون تومان از نرخ تیگو 7 پرو در کارخانه کمتر است. اگر قیمت بازار این دو خودرو را نیز مورد مقایسه قرار دهیم، اختلافی در حدود 200 میلیون تومان را مشاهده خواهیم کرد. بنابراین کاربرانی که به مشخصات فنی خودرو بیشتر از سایر موارد اهمیت می‌دهند، ایکس 55 پرو را برای خرید انتخاب خواهند کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا