بازار خودرو

پیگیری کارت سوخت ماشین صفر


از نخستین روزهای سال 1402، روند تخصیص کارت سوخت به خودروهای صفرکیلومتر تغییر کرد. براین اساس مالکین خودروهای نوشماره یا همان صفرکیلومتر، بایستی پس از تحویل خودرو به‌صورت جداگانه برای دریافت کارت سوخت اقدام کنند. درنتیجه پیگیری کارت سوخت ماشین صفر به یکی از امور معمول پس از دریافت خودرو جدید تبدیل شده است. در این مقاله آموزشی از دیجیاتو، نگاهی به روند دریافت کارت سوخت ماشین صفر و پیگیری آن توسط درخواست‌کننده خواهیم داشت. پس اگر به‌تازگی مالک یک خودرو صفرکیلومتر شده‌اید یا قصد خرید اتومبیلی جدید از شرکت‌های خودروسازی را دارید،‌ با ما همراه شوید.

پیگیری کارت سوخت ماشین صفر چگونه انجام می‌شود؟

برای پیگیری کارت سوخت خودرو صفر مانند درخواست کارت سوخت المثنی یا ثبت‌نام کارت بنزین برای خودروهای دست دوم نوشماره نیازی به طی مراحل اداری و مراجعه مستقیم به دفاتر پلیس+10 نیست.

طبق گفته «فاطمه کاهی»، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، فرآیند صدور کارت هوشمند سوخت نسبت به سال‌های گذشته و دوره اوج پاندمی کووید-19 سرعت بالاتری گرفته است. این فرآیند بین 40 تا 60 روز طول می‌کشد.

پیگیری کارت سوخت ماشین صفر

پیگیری کارت سوخت هوشمند و صدور آن در دو گام اصلی توضیح داده شده است. در گام اول به انواع روش‌های پیگیری و در گام دوم به نحوه دریافت کارت سوخت می‌پردازیم. نکته قابل‌توجه اینکه استعلام موجودی کارت سوخت خودرو فقط با مراجعه به جایگاه‌های توزیع سوخت قابل انجام است.

گام اول

الف) پیگیری از طریق اینترنت: این کار با مراجعه به سایت www.epolice.ir و واردکردن اطلاعاتی مانند نوع و شماره پلاک خودرو در بخش پیگیری کارت سوخت و دریافت شماره مرسوله امکان‌پذیر است. پس از آن باید به سایت شرکت پست به نشانی www.post.ir مراجعه کنید. درنهایت با واردکردن شماره مرسوله پستی برای اطلاع از منطقه‌ای که کارت سوخت به آنجا ارسال شده است به هدف خود می‌رسید.

همچنین با واردکردن شماره VIN خودرو در سایت najatracking.post.ir می‌توانید از وضعیت کارت سوخت خود در پست مطلع شوید.

ب) پیگیری از طریق سامانه پیامکی: پیگیری کارت سوخت خودرو صفر از طریق ارسال کد VIN خودرو به سامانه پیامکی 1101202040 در قالب  V*VINNUMBER

ج) پیگیری از طریق تلفن: پیگیری صدور کارت سوخت خودرو صفر از طریق تماس با پلیس ناجا به شماره 81240514 یا 88885347 و پیگیری ارسال کارت سوخت از طریق تماس با پست به شماره 84470000.

د) پیگیری حضوری: پیگیری حضوری از طریق دفاتر پلیس+10.

گام دوم پیگیری کارت سوخت ماشین صفر

پس از اطلاع از منطقه پستی‌ که کارت سوخت به آنجا ارسال شده، می‌توانید با مراجعه به اداره پست موردنظر و ارائه مدارک شناسایی خودرو ازجمله کارت یا شناسنامه مالکیت و سند خودرو به‌علاوه کارت شناسایی معتبر مالک خودرو، کارت سوخت را از متصدی باجه پستی تحویل بگیرید.

هزینه صدور کارت سوخت خودرو صفر در همان باجه پستی توسط متصدی دریافت می‌شود. البته حضور شخص مالک خودرو برای دریافت کارت سوخت الزامی نیست. ارائه مدارک شناسایی مالک اصلی خودرو توسط اشخاص دیگر مانعی برای تحویل کارت ایجاد نخواهد کرد.

درحال‌حاضر راه اصلی دریافت کارت سوخت خودرو صفر مراجعه حضوری به منطقه پستی محل سکونت است. اما شرکت پست شرایطی را در سایت خود فراهم کرده تا با واردکردن آدرس دقیق، کد پستی و پرداخت هزینه پست پیشتاز کارت سوخت را جلوی درب منزل تحویل بگیرید.

سؤالات متداول

اگر پس از خرید یک خودرو صفرکیلومتر از بازار کارت سوخت را دریافت نکردیم،‌ چه کنیم؟

درصورتی‌که خودرویی صفرکیلومتر را از بازار خریداری کردید اما کارت سوخت به شما تحویل داده نشد، می‌توانید با استفاده از کد VIN‌ خودرو و سایر مدارک شناسایی برای دریافت این کارت اقدام کنید.

مدت زمان صدور کارت سوخت المثنی چقدر است؟

صدور کارت سوخت المثنی به زمان بیشتری نسبت به کارت سوخت خودروهای نوشماره نیاز دارد. مسئولان ستاد سوخت و نهادهای دیگر این زمان را حدود 45 روز کاری عنوان کرده‌اند که معادل تقریبی دو الی سه ماه معمولی است.

مدارک لازم برای صدور کارت سوخت جدید چه هستند؟

برای صدور کارت سوخت به مدارک شناسایی خودتان و اتومبیلی که در تملک شماست،‌ نیاز دارید. این مدارک شامل اسناد شناسایی صاحب خودرو، مدارک شناسایی خودرو، تکمیل فرم تعهدنامه، بیمه‌نامه خودرو،‌‌ آدرس و کدپستی مالک، شماره تلفن همراه و واریز فیش نقدی به حساب شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هستند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا