صادرات خودروهای ایرانی با تقویت قطعات ایمنی ؛ مردم الجزایر و ونزوئلا مهمترند!
صادرات خودروهای ایرانی با تقویت قطعات ایمنی به کشورهایی مانند ونزوئلا و اندرونزی کام مردم را تلخ کرده چراکه به نظر میرسد برای مسئولین امنیت مردم ونزوئلا، الجزایر و اندونزی مهمتر باشد!
این روزها اخبار متعددی از واردات خودرو به بازار ایران منتشر میشود و تب خرید خودروهای خارجی داغ شده است. اما شاید کمتر کسی اطلاع داشته باشد که خودروهای ساخت ایران نیز به برخی از نقاط جهان صادر میشود. بهعنوان مثال شرکت سایپا چندهزار دستگاه خودرو شاهین و کوییک را در برنامه صادرات خود دارد و این خودروها به کشورهای مقصد ارسال شدهاند. اما این وسط موضوع ناراحتکننده، صادرات خودروهای ایرانی با تقویت قطعات ایمنی است. گویی مردم ایران نیاز به امنیت و حفاظت همسطح با استانداردهای جهانی ندارند!
بیشتر بخوانید: قیمت خودروهای صادراتی سایپا به روسیه اعلام شد
صادرات خودروهای ایرانی با تقویت قطعات ایمنی صدای
پیش از این، بارها کارشناسان صنعت خودرو نسبت به عدم وجود استانداردهای ایمنی در خودروهای داخلی هشدار داده بودند، اما این هشدارها هیچگاه موجب نشده است خودروسازان سیاستهای تولیدی خود را به سمت ایمن شدن خودروها سوق دهند، حتی در برخی موارد شنیده شده است قطر ورقهای استفاده شده در خودروها تا حدی کاهش پیدا کرده است که ورق زیر دستگاه پرس پاره میشود و این به معنی آن است که ورقهای بهکاررفته در خودروها تا آخرین حد ممکن نازک و بیمقاومت شدهاند.
از این مقوله که بگذریم به موضوع صادرات میرسیم، احتمالاً در ویدئوهای خودروهای صادراتی ایران در کشورهای دیگر دیدهاید که امکانات این خودروها با خودروهایی که در بازار داخلی عرضه میشوند یکسان نیست و حتی دیده شده که برای پراید صادراتی به عراق مانیتور و استارت بدون کلید تعبیه شده است. اما این امکانات تنها بخشی از تغییرات خودروهای صادراتی است، چراکه خودروهای داخلی امکان اخذ استانداردهای ایمنی کشورهای دیگر را در بسیاری از موارد ندارند.
از این رو، گفته میشود بیشتر قطعات مربوط به بخش ایمنی خودروهای صادراتی تعویض میشوند و جای خود را به قطعات وارداتی باکیفیتتر میدهند. حتی شنیدهها حکایت از آن دارد که سایپا برای صادرات خودروهای خود به کشور الجزایر ناچار شده است لنتهای ترمز را نیز تعویض و با لنتهای وارداتی جایگزین کند.
جزییات این مسئله را از یک منبع آگاه جویا شدیم. وی در خصوص واردات لنت ترمز برای خودروهای صادراتی سایپا گفت که لنتهای تولیدی داخل نمیتوانستند استانداردهای کشور الجزایر را پاس کنند. به همین دلیل، سایپا نسبت به واردات لنتهای ترمز باکیفیت اقدام کرد و با نصب قطعات وارداتی در بخشهای ایمنی خودرو توانست مجوز صادرات به الجزایر را دریافت کند.
این مسئله نشان از آن دارد که خودروسازان داخلی نسبت به کیفیت پایین تولیدات خود و نقص در سیستمهای ایمنی کاملاً آگاهاند و با توجه به این که انحصار در بازار خودرو حکمرانی میکند، پاسخگویی در خصوص استانداردها را نیاز خود نمیدانند و خودروهایی را که در بسیاری از موارد در تصادفها آسیبهای جدی به سرنشینان وارد میکنند، به سادگی و با تکیه بر عدم پاسخگویی در بازار عرضه میکنند.
برای مثال، مدتی پیش در یک تصادف زنجیرهای که در اخبار سر و صدا کرد، شاهد آن بودیم که تقریباً کیسه هوای تمام خودروهای داخلی عمل نکرد و همین موضوع آسیبهای فراوانی به مردم رساند، اما با وجود این که پلیس بارها خودروسازان را عامل آسیب به مردم خواند، هیچ خودروسازی در این راستا پاسخگو نبود و دولت نیز نتوانست در این قبال، ادعای خسارت کند.
از این رو، مشخص است خودروسازان با آگاهی تمام خودروهای کم کیفیت و ناقص خود را راهی بازار داخلی میکنند، اقدامی که صراحتاً منجر به بازی با جان مردم میشود. جالبتر آن که، هیچ نهاد ناظر و مطالبهگری نیز از خودروسازان نسبت به چنین اقداماتی پاسخ نمیخواهد و گویی که این بازار رانتی و پرسود به سادگی مردم را ابزار و بازیچه سودآوری خود میکند.
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما در خصوص صادرات خودروهای ایرانی با تقویت قطعات ایمنی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید.