شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی ؛ لیست خودروهای برقی اعلام شد
با شروع بکار سامانه یکپارچه خودروهای برقی، شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی در نخستین اطلاعیه این سامانه به صورت کامل و شفاف اعلام شد.
16 اردیبهشتماه اولین دور فروش خودروهای وارداتی برقی در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی آغاز شد. باوجود اینکه این خودروها همزمان با دیگر خودروهای وارداتی عرضه شدند، اما تنها 30 نفر برای خرید آنها اقدام کردند و میشود گفت که عملاً فروش خودورهای برقی در ایران شکست خورده است.
قطعاً اصلیترین علت عدم تمایل مردم به خرید خودروهای الکتریکی، فراهم نبودن زیرساختهای لازم در ایران است؛ چرا که به غیر از خدمات پس از فروش، شارژ خودروهای برقی هم یک معذل بزرگ است و جایگاههای شارژ خودروهای برقی محدودی در کشور وجود دارد.
حال دولت سامانه یکپارچه خودروهای برقی را که پیشتر خبر از راهاندازی آن داده بود را افتتاح کرده تا بتواند شکست اولین عرضه این خودروها را جبران کند. این سامانه اولین اطلاعیه خود را منتشر و در آن شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی را توضیح داده است. برای اطلاع از جزئیات خبر میتوانید سری به ادامه مطلب بزنید.
بهروزرسانی خبر: پس از گذشت ساعاتی از اعلام شرایط ثبتنام در سامانه اختصاصی خودروهای الکتریکی، حالا لیست خودروهای قابل عرضه در اولین طرح فروش این خودروها اعلام شده است.
ادامه مطلب در ادامه
شرایط ثبت نام خودروهای برقی وارداتی
از 30 هزار نفر درخواستکنندگان خودروهای وارداتی که از اسفند 1401 برای خرید این خودروها اقدام کرده بودند، تنها 30 نفر برای خرید خودروهای وارداتی برقی علاقه نشان داده و ثبتنام خود را نهایی کردند. این نشان میدهد که در فاز اول عرضه خودروهای الکتریکی، شکستی سنگین به وزارت صمت متحمل شده است. در این طرح حتی تاکسیرانی نیز از خرید خودروهای تمام برقی امتناع کرد و به نظر میرسد که برخی محدودیتهای خرید منجربه به اتفاق شده است. حال تصمیم بر این شده که این محدودیتها کاهش یابد.
با توجه به این اتفاقات سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی برقی به نشانی evauto.ir راهاندازی شده است تا متقاضیان بتوانند از این بستر درحواست خودرو نمایند.
چه خودروهای برقی عرضه خواهند شد؟
گفتنیست که طبق اطلاعات جدید خودروهای برقی از برندهای معتبر خارجی مانند آئودی، تویوتا، فولکس واگن، هوندا، MG، نتا، BYD، اشکودا و غیره برای فروش عرضه خواهند شد. برخی از این خودروها مطابق لیست زیر است:
- تویوتا BZ3
- تویوتا BZ4
- آئودی Q4 E-tron
- آئودی Q5 E-tron
- لونا GRE
- هوندا ESN1
- KMC E-J7
- اشکودا انیاک
- هونگچی E-QM5
- جک E50A
- سینوگلد
- و غیره
اطلاعیه شماره 1 ثبتنام خودروهای برقی وارداتی
در اولین اطلاعیه سامانه یکپارچه خودروهای برقی آمده است که متقاضیان میتوانند از روز یکشنبه، 30 اردیبهشت 1403 تا ساعت پایانی روز شنبه، 5 خردادماه 1403 مهلت دارتد تا در این سامانه ثبتنام نمایند. متقاضیان امکان انتخاب یک اولویت را از سبد محصولات اعلامی خواهند داشت.
براساس این اطلاعیه، مقرر شده است که متقاضیان باید مبلغ 100 میلیون تومان را به صورت حساب وکالتی در یکی از بانکهای عامل واریز کنند. مهلت تشکیل و واریز حساب وکالتی جهت خرید خودروهای برقی وارداتی از روز پنجشنبه، 27 اردیبهشت 1403 آغاز شده و تا ساعت 13 روز چهارشنبه، 2 خردادماه 1403 ادامه خواهد داشت.
لازم به ذکر است که درحال حضر فقط 4 بانک ملت، ایران زمین، تجارت و گردشگری امکان تشکیل حساب وکالتی و مسدودی حساب را دارند. پس اگر متقاضی خرید خودروهای برقی هستید، بهتراست هرجه سریعتر برای تشکیل ابن حساب به یکی از شعبات بانکهای گفته شده مراجعه کنید.
عرضه خودروهای وارداتی شامل 3 مرحله میشود به شکل زیر میشود:
- مسدودسازی مبلغ 100 میلیون تومان و ثبتنام در سامانه خودروهای برقی وارداتی: این مبلغ تا زمان اعلام نتایج قطعی در حساب مسدود خواهد ماند. البته امکان برداشت وجه وحود دارد اما این کار به منزله ابطال ثبتنام است.
- اولویتبندی و ارسال اطلاعات افراد متقاضی برای شرکتهای عرضهکننده: پس از اتمام ثبتنام، اولویتبندی با حضور نهادهای نظارتی صورت میگیرد. ضمناً متقاضیان میتوانند از طریق پروفایل اختصاصی خود در این سامانه، وضعیت تخصیص خودرو را مشاهده کنند.
- ارسال دعوتنامه از سوی شرکتهای عرضهکننده و عقد قرارداد با مشتریان: این مرحله، مرحله پایانی است و شرکتهای عرضهکننده با مشترین عقد قرارداد میکنند.
چند نکته مهم
- متقاضیانی تا زمان قبل از انعقاد قرارداد، بدون جریمه میتوانند از خرید خود انصراف دهند.
- صرف افتتاح حساب وکالتی و ثبتنام اولیه در سامانه یکپارچه هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد کرد و به میزان عرضه صورت گرفته به تقاضاها پاسخ داده خواهد شد.
- عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی به طور کلی از اولویتبندی سامانه خودروهای وارداتی حذف میگردد.
- متقاضیانی که علی رغم مسدودسازی مبلغ اعلام شده، اقدام به ثبتنام نکنند نیز به طور کلی از اولویتبندی سامانه خودروهای وارداتی حذف میگردند.
- اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آییننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاه شما درخصوص راهاندازی سامانه اختصاصی خودروهای برقی و امکان سفارشگیری چیست؟ لطفاً نظرات خود را برای ما کامنت کنید.