بررسی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس در پیست آزادی؛ اولین هیبریدی مونتاژی کشور
خودروهای چینی در طول دو دهه گذشته، پیشرفت شگرفی را تجربه کردهاند. تنها کافی است تا نگاهی به نخستین خودروهای چری همچون نسل نخست ام وی ام X33 بیندازید و آن را با خودروی مورد بحث ما یعنی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس مقایسه کنید. میزان پیشرفت خودروسازان چینی در طول یک دهه تحسین برانگیز است. البته این پیشرفت حاصل رقابت در بازاری آزاد است و بدون این رقابت نمیتوان به چنین پیشرفتی دست یافت.
نسل جدید خودروهای چری از جمله تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو به پیشرانههای پلاگین هیبریدی مجهز شدهاند. این خودروها پس از معرفی و عرضه در چین، به بازارهای صادراتی چری از جمله ایران و روسیه ارسال خواهند شد. اکنون فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس آماده است تا توجه مشتریان ایرانی را با دو مزیت امکانات رنگارنگ و پیشرانه پاک به خود جلب نماید.
تب خودروهای هیبریدی در ایران فراگیر میشود؟
خودروهای هیبریدی برقی – بنزینی از اوایل قرن بیست و یکم در سطح جهان پدیدار شدند. این خودروها به تدریج جایگاه خود را بین مشتریان پیدا کردند و اکنون مقبولیت بیشتری نزد مصرفکنندگان دارند. با این حال در بازار خودرو ایران، تعداد خودروهای هیبریدی چندان زیاد نیست و عرضه آنها محدود بوده است.
اکنون مدیران خودرو تصمیم دارد تا با عرضه فونیکس تیگو هشت پرو e پلاس، بار دیگر خودروهای هیبریدی را به بازار ایران بیاورد. نکته متفاوت فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس با سایر خودروهای هیبریدی که پیش از این در بازار ایران عرضه شدهاند، مونتاژی بودن آن است. این خودرو هیبریدی در ایران مونتاژ میشود و بنابراین عرضه آن به قوانین واردات مرتبط نخواهد بود.
پیشرانه فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس
نسخه پلاگین هیبریدی از تیگو هشت پرو، به پیشرانه ترکیبی برقی بنزینی مجهز است که از ترکیب دو موتور الکتریکی و یک پیشرانه درون سوز تشکیل شده است. این سه پیشرانه در ترکیب با یکدیگر و در بیشینه حالت ممکن، 326 اسب بخار قدرت و 510 نیوتن متر گشتاور تولید میکنند. پیشرانه درون سوز در نظر گرفته شده برای این خودرو همان موتور 1.5 لیتری توربوشارژر چری است که هماکنون در انواع مختلف خودروهای این برند همچون آریزو 5 توربوشارژر، آریزو 6 پرو و تیگو 7 پرو نصب شده است. بنابراین انجام تعمیرات فنی آن به قطعات جدیدی نیاز نخواهد داشت.
چری برای نسل جدید خودروهای خود که به پیشرانه پلاگین هیبریدی مجهز هستند، از گیربکسهای مخصوص DHT استفاده میکند. سه حالت حرکتی برای این گیربکس تعریف شدهاند که شامل حالت رانندگی برقی، حالت رانندگی ترکیبی و حالت رانندگی با موتور درونسوز است. در حالت آخر، فقط پیشرانه احتراق داخلی خودرو برای حرکت در دسترس راننده قرار خواهد داشت. در حالت تمام الکتریکی نیز این خودرو میتواند حداکثر 75 کیلومتر را با باتریهای 19.27 کیلووات ساعتی خود طی کند. این خودرو به همراه شارژر خانگی عرضه میشود که با استفاده از آن میتوانید در عرض 4 ساعت باتریهای خودرو را شارژ کنید.
رانندگی با فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس
استفاده همزمان از ترکیب موتورهای برقی و بنزینی در تیگو هشت پلاگین هیبرید، سبب شده است تا این خودرو سریع به نظر برسد. با وجود افزودن پکیج باتریها و افزایش وزن خودرو به 1.8 تن، نسخه هیبریدی عملکرد فنی قابل قبولی دارد. البته این عملکرد هنگامی که باتریهای خودرو به طور کامل شارژ شده باشند، بهتر احساس میشود.
با وجود آنکه فونیکس تیگو هشت پرو e پلاس از قدرت بیشتری بهره میبرد اما نباید توقع آفرود را از این خودرو داشته باشید. ارتفاع این خودرو از سطح زمین زیاد نیست و بنابراین در برابر موانع نامطلوب آسیب پذیر خواهد بود. بنابراین فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس برای تلقین حس جذابیت رانندگی روی آسفالت طراحی شده است و احساس رانندگی با آن به سدانهای اسپرت شباهت دارد.
در تست و بررسی کوتاه ما، کراساوور پلاگین هیبریدی مدیران خودرو موفق شد با باتریهای خالی شتاب صفر تا صد حدود 11 ثانیه را به نام خود ثبت کند. این عدد قطعا در شرایطی که باتریهای خودرو پر باشند، کاهش خواهد یافت.
نکته جذاب و مزیت اصلی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس در مقایسه با نسخه بنزینی یا سایر خودروهای همرده، مصرف سوخت ترکیبی آن است. در وضعیتی که موتورهای برقی کنترل بخش بیشتر امور را در دست داشته باشند، این خودرو میتواند مصرف سوخت ترکیبی کمتر از 2 لیتر به ازای صد کیلومتر پیمایش را ثبت کند. با این حال اگر از موتور بنزینی بیشتر استفاده کنید، مصرف سوخت ترکیبی خودرو از شش لیتر به ازای صد کیلومتر فراتر خواهد رفت.
امکانات و تجهیزات
فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس از نظر تجهیزات رفاهی و ایمنی، در سطح مشابه دو نسخه دیگر خود یعنی پرو و پرومکس قرار میگیرد. وجه تمایز این خودرو در مقایسه با سایر کراس اوورهای چینی، طیف گسترده دستیارهای ایمنی است. اگر بخواهیم سیستمهای ایمنی این خودرو را نام ببریم، بایستی به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم نگهدارنده بین خطوط، رادار نقطه کور، دستیار رانندگی در ترافیک، کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، هشدار برخورد از عقب و نور بالا اتوماتیک.
کلام آخر
فونیکس تیگو هشت پرو e پلاس را میتوان در بازار ایران بیرقیب دانست، چرا که تا به این لحظه هیچ شرکت دیگری تصمیم به عرضه کراساوور متوسط هیبریدی نگرفته است. از سوی دیگر محدودیتهای واردات خودرو نیز به گونهای است که امکان واردات خودروهایی همچون میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید به کشورمان وجود ندارد. بنابراین حداقل تا زمان عرضه یک رقیب جدی، فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس در بازار خودرو ایران بیرقیب خواهد بود.
خودروهای هیبریدی به طور معمول گرانتر از نسخههای درونسوز هستند، از این رو انتظار داریم تا قیمت نسخه پلاگین هیبریدی تیگو هشت پرو از دو نسخه پیشین آن گرانتر تعیین شود. در حال حاضر قیمت تیگو 8 پرو دو میلیارد و 269 میلیون تومان و قیمت تیگو 8 پرومکس دو میلیارد و 630 میلیون تومان از سوی مدیران خودرو اعلام شده است. ما نیز انتظار داریم تا قیمت فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس، در محدوده دو میلیارد و 800 میلیون تومان تعیین شود. این شرکت قصد دارد در آینده نزدیک نسخههای هیبریدی و الکتریکی از سایر محصولات خود را نیز روانه بازار ایران کند.