بازار خودرو

افزایش قیمت بنزین به 7500 تومان در سال 1402 عملیاتی خواهد شد؟


طرح افزایش قیمت بنزین به 7500 تومان شاید در سال جاری با توجه به نرخ بالای تورم و افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی عملی شود.

بازهم شایعاتی مبنی‌بر افزایش قیمت بنزین در فضای کشور پیچیده است که برآن شدیم صحت و سقم آنها را بررسی کنیم. براساس این شایعات، افزایش قیمت بنزین به 7500 تومان ممکن است امسال عملیاتی شود. نخست برخی از کارشناسان اقتصادی و منابع آگاه این خبر را به بیرون درز داده‌اند و حال نیز برخی جایگاه‌داران سوخت از افزایش قیمت بنزین سخن می‌گویند که شایعات را پیچیده‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید: آغاز جمع‌آوری کارت سوخت پمپ بنزین‌ها / حتما با کارت سوخت به پمپ بنزین مراجعه کنید

افزایش قیمت بنزین به 7500 تومان صحت دارد؟

یک پیگیری ساده نشان می‌دهد که برخی شایعه‌های جدید افزایش قیمت بنزین از جایگاه‌های سوخت شروع شده است و بر اساس پیام‌های ارسال شده، برخی از جایگاه‌داران به رانندگان می‌گویند که از هفته آینده بنزین گران می‌شود. اما از سوی دیگر در فضای مجازی برخی کارشناسان هستند که قیمت جدید بنزین و زمان اجرایی شدن این طرح را اعلام می‌کنند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در صفحه برخی فعالان اقتصادی و کارشناسان مربوطه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ روزی است که دوباره بنزین گران می‌شود و به گفته آن‌ها، این بار بنزین دولتی ۵ هزار تومان و بنزین آزاد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود. همچنین قرار است تا افزایش قیمت بنزین طی دو مرحله دیگر هم در سال جاری رخ دهد. در حال حاضر قیمت بنزین دولتی هزار و ۵۰۰ تومان است و بنزین معمولی آزاد با قیمت 3 هزار تومان و بنزین سوپر سه هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

افزایش قیمت بنزین به 7500 صحت دارد؟

اما در چند وقت اخیر بارها مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند که فعلاً خبری از افزایش قیمت بنزین نیست و مردم نگران گرانی بنزین نباشند. با این حال نباید فراموش کرد که در آبان ۱۳۹۸، هرگونه افزایش قیمت بنزین تکذیب می‌شود و تنها کمتر از نیم ساعت به اجرایی شدن این طرح، بسته خبری این رخداد در اختیار خبرنگاران قرار گرفت و در پی آن، رئیس جمهور وقت هم اعلام کرد که خبری از افزایش قیمت بنزین نداشته است و خودش، صبح شنبه (یک روز بعد از افزایش قیمت بنزین) متوجه خبر شده است.

در شرایط فعلی با اینکه شایعه‌های افزایش قیمت بنزین حواشی را در پی خواهد داشت، اما می‌تواند واکنش مردم نسبت به این خبرها را به مسئولان نشان دهد و از سویی سبب گردد تا هرگونه تصمیم‌گیری مسئولان در شرایط بهتری انجام شود. در تعطیلات نوروز شاهد بودیم که برخی افراد سرشناس و مسئول، نسبت به میزان استفاده بنزین در مسافرت‌ها انتقاد داشتند و این حجم مصرف را به دلیل ارزان بودن بنزین می‌دانستند.

افزایش قیمت بنزین در سال 1402 تکذیب شد [بروزرسانی 21 فروردین 1402]

فریدون عباسی نماینده مجلس شورای‌اسلامی، با رد شایعات مربوط به افزایش قیمت بنزین در سال 1402 اظهار کرد: «یک جریان سیاسی خاص به اخبار مربوط به افزایش قیمت بنزین دامن زده و با انتشار شایعه گران‌شدن بنزین‌ درصدد بر‌هم زدن جو جامعه هستند، وگرنه نه دولت و نه مجلس هیچ برنامه‌‌‌‌‌‌‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند.» وی افزود:

در بودجه‌۱۴۰۲ هیچ‌بندی برای گران‌کردن حامل‌‌‌‌‌‌‌های انرژی دیده نشده‌است و اگر بنا بر گران‌کردن باشد، دولت باید برنامه‌های خود را بر اساس نرخ جدید بنویسد که چنین چیزی تصویب نشده‌است، زیرا قبل از گران‌کردن دولت باید فکری برای درآمدهای مردم بکند، درآمد مردم باید به اندازه‌‌‌‌‌‌‌ای باشد که توان افزایش قیمت را داشته باشند. اگر قرار است کالاها در کشور با نرخ دلار تعیین شوند نظام حقوق و دستمزد هم باید دلاری باشد و این کار منطقی نیست.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر لزوم صرفه‌‌‌‌‌‌‌جویی و تولید بیشتر برای پاسخگویی به رشد تقاضای بنزین گفت: باید به‌دنبال این باشیم که سیستم‌‌‌‌‌‌‌های خودروها در بازه زمانی مشخص طی ۵ تا ۱۰ سال ‌اصلاح شوند و وسایلی را که بنزین و گازوئیل کمتری مصرف می‌کنند، جایگزین کنیم، البته رسیدن به این هدف نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. وی بیان‌کرد:

راه‌‌‌‌‌‌‌حل اولیه این است که مردم قبول کنند باید صرفه‌‌‌‌‌‌‌جویی کنند تا مسوولان مربوطه به این مرحله برسند که هم تامین‌مالی کنند و هم بتوانند دستگاه‌های جدید بسازند و توان داخلی و دانشی که داریم اجازه دهد که ما سیستم حمل‌ونقل را اصلاح کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در هر حال اگر قرار باشد قیمت حامل‌‌‌‌‌‌‌های انرژی همچنان پایین باشد قاچاق به خارج از مرزها تداوم خواهد داشت و ‌درصدی از منابع ملی ما سر سفره کشورهای همسایه قرار می‌گیرد و این درست نیست. باید بپذیریم که قیمت‌ها باید واقعی شوند و قبل از آن باید درآمد مردم واقعی شود. عباسی گفت: با روند کنونی مصرف و نحوه تولید خودرو در برنامه کوتاه‌‌‌‌‌‌‌مدت باید پالایشگاه‌ها بهینه‌‌‌‌‌‌‌سازی شده و تولید را افزایش دهیم و همچنین بنزین خارجی وارد کرده تا بتوانیم کسری‌‌‌‌‌‌‌ها را جبران کنیم. وی یادآور شد: اگر قرار است مصرف به همین شکل روند صعودی را طی کند؛ مجبوریم تا حدی واردات داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما در خصوص افزایش قیمت بنزین به 7500 تومان چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو در میان بگذارید.



Source link

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا