بازار خودرو

آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟ بررسی بازار خودرو در مهر ۱۴۰۳


آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟ این سؤالی است که شاید در چند وقت اخیر به ذهنتان رسیده باشد. حال می‌خواهیم به شکل مختصر جواب سؤالتان را بدهیم.

با افزایش نرخ ارز در مهرماه، بازار خودرو برخلاف گذشته واکنش زیادی نشان نداده است. از فروردین ۱۴۰۳ که خودروها به بالاترین قیمت رسیدند، به نظر می‌رسد پیوند خودرو با ارز قطع شده است. دلیل اصلی این وضعیت، رکود بازار خودرو است؛ خریداران و فروشندگان منتظرند تا ثبات به بازار بازگردد و وضعیت سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای روشن شود تا بتوانند تصمیم بهتری برای خرید یا فروش بگیرند. در ادامه مختصری به بررسی بازار خودرو در مهر ۱۴۰۳ می‌پردازیم.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟

در مهرماه ۱۴۰۳، با وجود افزایش نرخ ارز تا ۱۴ درصد، بازار خودرو تغییرات شدیدی را تجربه نکرد و برخلاف گذشته، قیمت خودروها به همان میزان ارز نوسان نداشت. خودروهای داخلی به‌طور میانگین ۳.۲ درصد افزایش قیمت داشتند که معادل ۲۱ میلیون تومان است، درحالی‌که خودروهای مونتاژی تنها ۱ درصد رشد قیمت را تجربه کردند.

خودروهای وارداتی هم تقریباً در این بازه زمانی ثبات قیمتی داشتند. مهم‌ترین دلیل این وضعیت، رکود شدید بازار و بی‌اعتمادی خریداران و فروشندگان به تغییرات ناپایدار قیمت‌هاست. بسیاری از خریداران منتظر ثبات بیشتر در بازار هستند تا دوباره فعالیت کنند. همچنین، به دلیل کاهش سوددهی بازار خودرو در مهرماه نسبت به بازارهای دیگر و تضمین سودهای بدون ریسک، سرمایه‌گذاران از بازار خودرو فاصله گرفته‌اند و به سمت بازارهای سرمایه‌ای دیگر رفته‌اند. کاهش تولید و عرضه خودرو در مهر نیز بر این رکود تأثیرگذار بوده است.

آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟
آیا دلار دیگر تأثیری بر قیمت خودرو ندارد؟

در پایین به 2 پرسش مهم در این رابطه به شکل قابل فهم‌تری پاسخ داده‌ایم:

‌چرا با وجود افزایش نرخ ارز در مهرماه، بازار خودرو تغییرات قیمتی شدیدی نداشت؟

بازار خودرو در مهرماه ۱۴۰۳ به‌دلیل رکود حاکم و بی‌اعتمادی خریداران و فروشندگان به نوسانات قیمت، تغییرات شدیدی را تجربه نکرد. برخلاف گذشته که بازار خودرو به سرعت از نوسانات ارزی تأثیر می‌گرفت، در مهرماه قیمت‌ها ثبات بیشتری داشتند. همچنین، کاهش سوددهی بازار خودرو نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌ای و عدم عرضه و تولید کافی از دیگر دلایل این وضعیت بوده است.

چه میزان افزایش قیمت برای خودروهای داخلی و مونتاژی در مهرماه ثبت شده است؟

در مهرماه ۱۴۰۳، خودروهای داخلی به‌طور میانگین ۲۱ میلیون تومان معادل ۳.۲ درصد افزایش قیمت داشتند، درحالی‌که خودروهای مونتاژی تنها ۱ درصد رشد قیمت را ثبت کردند. محصولات وارداتی نیز در این بازه زمانی تغییرات قیمتی قابل توجهی نداشتند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه شما مخاطبین عزیز تکراتو درخصوص رکود عجیب بازار خودرو و کاهش قیمت خودرو چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا