بازار خودرو

آمار مرگ و میر جاده ای ایران در سال ۱۴۰۱ منتشر شد


آمار مرگ و میر جاده ای ایران که برای اولین بار منتشر شده، نشان می‌دهد که در سال 1401 چندین هزار نفر جان خود را در تصادفات رانندگی از دست داده‌اند.

براساس جدیدترین آمار مرگ و میر جاده ای ایران در سال 1401، بیش از 19 هزار نفر جان خود را براثر تصادفات رانندگی از دست داده‌اند. می‌شود گفت که این آمار را فقط می‌توان در ایران مشاهده کرد. چرا که خودروسازان ایرانی با ساخت خودروهای بی کیفیت و استفاده از نامرغوب‌ترین مواد ساخت، بیشترین نقش را در بروز تصادفات و جان باختن رانندگان دارند. این قضیه خصوصاً در سالهای اخیر بیش از گذشته احساس شده و دیده می‌شود که کیفیت خودروهای ساخت داخل هرساله ضعیف‌تر از سال گذشته می‌شود. پس آمار منتشر شده از مرگ و میر در حوادث رانندگی، دور از انتظار نیست. در ادامه با جزئیات خبر همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: مرگ 3 هزار نفر در تصادفات نیمه نخست 1402

آمار مرگ و میر جاده ای ایران در سال ۱۴۰۱

به نقل از دنیای اقتصاد؛ برای اولین بار در کشور، یک آمار رسمی از «روند ۱۰ ساله مرگ در جاده‌های ایران» منتشر شده است که اطلاعات «تلخ و البته حیاتی» به سیاست‌گذاران کشور در حوزه «سفر و تامین امنیت جانی مسافران» می‌دهد.

در سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۱۹هزار نفر در جاده‌ها جان خودشان را از دست دادند. این یعنی به ازای هر ۱۰۰‌هزار نفر جمعیت ایران، ۲۲ نفر در اثر تصادف در جاده‌های کشور کشته شدند.

آمار مرگ و میر جاده ای ایران در سال ۱۴۰۱

اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، این وضعیت تلخ در جاده‌های ایران که کام مسافران و گردشگران را مدام تلخ می‌کند، یک متهم مخفی به عنوان عامل پنجم هم دارد و آن، «فقر تعطیلات مناسب و پایدار در طول سال» است.

تقویم تعطیلاتی ایران اشکال اساسی دارد به‌طوری که در مقایسه با تقویم تعطیلات غالب کشورها، «آخرهفته دو روزه» ندارد. به جای آن، یکسری «تعطیلات مناسبتی» در طول سال وجود دارد که خانواده‌ها نیاز سفر و گردشگری خود را اجباراً در همین معدود تعطیلات مناسبتی طول سال، برنامه‌ریزی می‌کنند در نتیجه، «هجوم خودرو» به جاده‌ها اتفاق می‌افتد که تبعات آن، «ترافیک‌های وقت کش چند ساعته» به استان‌های پرسفر، خستگی مفرط در ترافیک، کاهش دقت و توان رانندگی بعداز آن و در نهایت «افزایش احتمال بروز تصادف» است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درخصوص آمار تأسف‌بار مرگ و میر جاده‌ای در ایران چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا