5 فناوری خارقالعاده که جنگهای آینده را متحول خواهند کرد + عکس
کارشناسان معتقدند که جنگهای آینده نه از طریق ابرهای قارچی، بلکه به کمک حملات سایبری کامپیوترهای کوانتومی انجام خواهند شد. چند سرباز و متخصص اطلاعات نظامی دیدگاههای خود را درباره جنگهای فردا و تغییراتی که میتوانند این حوزه را متحول کنند، به اشتراک گذاشتهاند. برای آشنایی با این فناوریها با دیجیاتو همراه باشید.
در دنیای آینده شاهد استفاده از کامپیوترهای کوانتومی خواهیم بود که میلیونها برابر قویتر از کامپیوترهای معمولی هستند. اسکلتهای خارجی رباتیک هم میتوانند سربازان را به ابرانسانهایی با قدرت بسیار زیاد تبدیل کنند. تازه نباید پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی را فراموش کنیم که بهراحتی قادر به حمله به سوژههای خود خواهند بود.
در ادامه با پنج پیشبینی برای آینده جنگها در کره زمین آشنا میشویم. تصاویر هر بخش نیز توسط هوش مصنوعی میدجرنی ساخته شده است تا شمایل احتمالی این فناوریها را نشان دهد.
واقعیت افزوده حواس فرابشری را در اختیار سربازان میگذارد
واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به سربازان اجازه خواهند داد تا از طریق پهپادها و وسایل حملونقل رباتیک میدان نبرد را ببینند. «ادام سیمونز»، مدیر امنیت اطلاعات شرکت GRC International Group میگوید فناوریهایی مثل واقعیت مجازی همین حالا هم سالهاست که برای آموزش سربازان و خلبانان استفاده میشود.
ولی استفاده جدیدتری که میتوان از این فناوریها داشت در زمینه آموزش پهپادهای سرنشیندار است. سیمونز میگوید: «با ترکیب تمرینات VR و نمایشگرهای AR HUD برای خلبانان پهپادها، این سیستمها بدون شک برای آموزش و استفاده از سیستمهای نظامی آینده ضروری خواهند بود.»
«کریس مور»، معاون بخش امنیت و دفاع شرکت اینترنت ماهوارهای وانوب میگوید بخش عمده این فناوریها از طریق ماهوارههای مدار پایینی زمین در دسترس قرار میگیرند که سرعت ارتباطات بالایی را فراهم میکنند: «ماهوارههای ارتباطی مستقر در مدار پایینی زمین برای خیلی از پیشرفتهای فنی جدید – ازجمله واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و رباتیک – که در نهایت نیروهای جنگی را مرگبارتر، مؤثرتر و بهینهتر میکنند، اهمیت زیادی خواهند داشت.»
کامپیوترهای کوانتومی میتوانند سیستم بانکداری را نابود کنند
«اندرسن چنگ»، بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره شرکت Post-Quantum میگوید کامپیوترهای کوانتومی میتواند حملات فاجعهباری را علیه شبکههای برق و سیستمهای بانکداری جهانی بهوجود بیاورند.
این کامپیوترها به جای استفاده از صفر و یک از کیوبیتها استفاده میکنند که میتوانند صفر، یک یا بهصورت همزمان صفر و یک باشند. در نتیجه، میتوانند قدرت بسیار بیشتری داشته باشند. کارشناسان نگرانند که قدرت کامپیوترهای کوانتومی به هکرها اجازه شکستن رمزنگاریها را بدهند.
فناوری رمزنگاری دهههاست که برای ایمن نگهداشتن همه اطلاعات جهان از دادههای بانکی گرفته تا اطلاعات نظامی استفاده میشود. حالا با توسعه روزافزون کامپیوترهای کوانتومی همهچیز در معرض خطر قرار گرفته است. آیبیام یکی از شرکتهای تولیدکننده این کامپیوترهاست که اخیراً سیستمی با بیش از 400 کیوبیت ساخته بود.
چنگ میگوید: «کامپیوترهای کوانتومی بهلطف استفاده از کیوبیتها که میتوانند یک، صفر یا همزمان هر دو باشند، میلیونها بار سریعتر از کامپیوترها کلاسیک خواهند بود. این پیشرفت نمایی به معنای این است که یک روز بالاخره به جهشی در زمینه فناوریهای کوانتومی میرسیم و باید به جای پاسخدادن به مشکل پس از وقوع آن، از قبل خودمان را برایش آماده کنیم.»
البته این پیشبینیها فعلاً براساس اطلاعات عمومی موجود درباره کامپیوترهای کوانتومی انجام شده است. این احتمال وجود دارد که سیستمهایی بهصورت محرمانه در حال توسعه باشند و ما خیلی از آنها عقبتر باشیم.
چنگ ادامه میدهد: «هنگامی که یک کامپیوتر قدرتمند راهاندازی شود، دیگر ابرهای قارچی را در افق نخواهیم دید، در عوض میتوانیم منتظر حملاتی باشیم که میتوانند بر همهچیز از زیرساختهای انرژی گرفته تا مؤسسات مالی را هدف قرار دهند.»
چنگ میگوید گروههایی که احتمالاً با چین و روسیه ارتباط دارند، همین حالا مشغول سرقت اطلاعات رمزنگاریشده هستند تا هنگامی که کامپیوترهای کوانتومی در دسترس قرار گرفتند، رمز آنها را بشکنند. او توضیح میدهد: «هر دادهای که ممکن است در 5 تا 15 سال آینده حساس باشد و قابلیت ایستادگی در برابر استانداردهای کوانتومی را ندارد، احتمالاً در معرض خطر قرار میگیرد.»
هوش مصنوعی کنترل کامل جنگندهها را در دست میگیرد
به گفته «کارلتون کینگ»، مأمور سابق MI6 و نویسنده، هوش مصنوعی در آینده کنترل کامل هواپیماهای جنگی را در اختیار خواهد گرفت. استفاده از این فناوری بهمنظور هدایت هواپیماها برای رؤسای ارتش ایدهای بسیار جذاب و مفید خواهد بود.
کینگ میگوید: «زمانی که قدرت یادگیری ماشینی را در اختیار یک ربات مستقل قرار میدهید، کنترل از دستتان خارج میشود. ولی وسوسهای به شما میگوید ‘بگذار خود ربات همه کارها را انجام دهد.’» او معتقد است که در حال حاضر در آمریکا و بریتانیا خلبانان پهپادها را هدایت میکنند، اما سران ارتش احتمالاً بهزودی بهسمت حذف انسانها از این معادله خواهند رفت.
کینگ مدعی است که ارتش بهسراغ هوش مصنوعی خواهد رفت چون واکنش انسانها به اندازه کامپیوترها سریع نیست و با کمک این مدلهای ماشینی میتوان در زمان کوتاهتری تصمیم گرفت که چه زمانی باید به یک سوژه شلیک کرد و چه زمانی باید دست نگه داشت.
زیستفناوری و نانوفناوری سربازها را ارتقا میدهند
«پابلو بالارین اوسیتو»، مشاور امنیت سایبری و عضو کارگروه ترندهای نوظهور ISACA میگوید سربازهای آینده میتوانند از طریق زیستفناوری و نانوفناوری به ابزارهایی مجهز شوند که آنها را از آسیب در میدان نبرد در امان نگه میدارند.
این فناوریها میتوانند عملکرد سربازان را ارتقا و وضعیت پزشکی آنها را بهبود بدهند و حتی به ساخت انواع جدیدی از جنگافزارها منجر شوند. اوسیتو میگوید: «فناوریهای آینده همین حالا هم در جنگها وارد شدهاند، اما پتانسیل این را دارند که به شیوههای مختلف بر درگیریهای موجود نیز اثر بگذارند. همه این اتفاقات باعث بهوجودآمدن نگرانیهای گوناگون اخلاقی، حقوقی و بشردوستانه میشود.»
اوسیتو میگوید ضروری است که مطمئن شویم این فناوریها برای به حداقل رساندن آسیب به افراد غیرنظامی ساخته میشوند و قوانینی در سطح بینالمللی وجود دارد تا همگی از آنها پیروی کنند.
سایبورگها در کنار رباتها خواهند جنگید
سربازان آینده از اسکلتهای خارجی رباتیک، رباتهای انساننما و پهپادهای خودکار استفاده خواهند کرد. ژنرال «رابرت کان» پیشبینی میکند که یکچهارم نیروهای ارتش آمریکا در سال 2030 جای خود را به رباتها بدهند تا این ارتش مرگبارتر و چابکتر شود.
اوسیتو میگوید: «استفاده از رباتها و سیستمهای خودکار (شامل وسایل نقلیه بدون سرنشین زمینی، اسکلتهای خارجی رباتیک و حتی سیستمهای مبارزه خودکار) در صحنه نبرد میتوانند تهدیدات علیه سربازان انسانی را کاهش دهند و توانمندیهای جنگی را بالا ببرند.»
به نظر شما کدام فناوری در آینده تأثیرگذاری بیشتر در نبردها خواهد داشت؟