۶ نشانه برای تعویض مودم ADSL
هر وسیله الکترونیکی به مرور زمان فرسوده شده و با مشکلاتی روبرو میشود، مودم هم از این دسته مستثنی نیست؛ بنابراین بررسی مشکل و انجام خدمات مربوط به تعویض و تعمیر مودم ضروری است تا بتوانید دوباره از دستگاه استفاده کنید. وگرنه مجبور به خرید دستگاه جدید میشوید. برخی مشکلات جدی نیستند اما برخی دیگر نشان دهنده کاهش کارایی و آسیب در مودم هستند نظیر داغ شدن مودم، کاهش سرعت اینترنت، ضعف پوشش شبکه و… که عدم توجه هرکدام باعث کاهش عمر مفید دستگاه میشود.
عواملی که باعث میشوند مودم را عوض کنید
میانگین عمر مودمهای امروزی بین ۴ تا ۷ سال متغیر است. دلیل این تفاوت نحوه استفاده از مودم و میزان توجه به عملکردهای مودم است. برخی شرکتهای تولید کننده مودم نیز پیشنهاد میکنند که هر ۳ سال مودم تعویض شود؛ بنابراین با مشاهده کوچکترین مشکل حتماً به مراکز تعمیراتی یا فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. در ادامه به برخی از مهمترین و تاثیرگذارترین مشکلات مودمها اشاره میکنیم.
داغ شدن مودم
مودمهای مختلف به گونهای طراحی میشوند که بهصورت ۲۴ ساعته روشن باشند و فعالیت کنند. یکی از مشکلات رایج که اغلب مودمها با آن مواجه میشوند، افزایش بیش از حد گرمای مودم است. این مشکل به مرور زمان میتواند منجر به بروز آسیب جدی در مودم شود. افراد مختلفی که از مودم استفاده میکنند به ندرت مودم را بررسی میکنند، بههمین دلیل در برخی مواقع گرمای مودم به اندازهای افزایش مییابد که منجر به خراب شدن کامل آن میشود تا در نهایت کاربر متوجه خرابی مودم شود. اگر نمیخواهید مودم شما با این مشکل مواجه شود، هرچندوقت یکبار مودم را بررسی کنید. اگر احساس کردید که مودم بیش از حد گرم است اتصال آن با برق را قطع و در اسرع وقت به تعمیرکار مراجعه کنید.
پایین بودن سرعت اینترنت
کاربران مختلف برای اتصال به اینترنت از مودم استفاده میکنند؛ بنابراین اگر کاربر نتواند بهدرستی به اینترنت وصل شود این موضوع میتواند نشان دهنده وجود مشکل در مودم باشد. برای بررسی این مشکل اقدامات زیر را انجام دهید:
- در ابتدا با دستگاههای دیگر به مودم متصل شوید، زیرا در برخی مواقع ممکن است مشکل از گوشی، لپ تاپ و… باشد.
- سپس مودم باید مورد بررسی قرار بگیرد.
- همچنین باید قطع نبودن کلی اینترنت هم بررسی و با شرکت ارائه دهنده اینترنت در ارتباط باشید.
- بررسی اتصال اینترنت مودم به تخصص نیاز دارید؛ بنابراین اگر تخصص کافی برای بررسی این مشکل ندارید بهتر است برای بررسی دستگاه با یک متخصص صحبت و درصورت نیاز آن را تعمیر یا تعویض کنید.
ضعیف بودن پوشش شبکه
به مودم وصل میشوید اما اینترنت شما ضعیف است. این موضوع میتواند به دلیل وجود موانع میان دستگاه شما و مودم یا فاصله دستگاه با مودم بیشتر از حد معمول باشد. در هر دو صورت اتصال شما با اینترنت کاهش یافته و شما نمیتوانید بهدرستی از اینترنت استفاده کنید. در برخی مواقع پیشنهاد میشود که از دستگاههای تقویت کننده اینترنت استفاده کنید اما این موضوع نیز نمیتواند مشکل را برطرف کند؛ بنابراین احتمالاً مشکل از خود مودم باشد.
دلیل روشن نشدن مودم
دلایل گستردهای میتوانند باعث عدم روشن شدن مودم شوند؛ از جمله اینکه ممکن است بهدلیل اتصال نامناسب به برق یا خط انتقال داده، مشکلات سخت افزاری در مودم و … باشد. در این صورت بهتر است ابتدا اتصال مودم را بررسی کرده و اگر به نظر میرسد که اتصالات صحیح هستند، به پشتیبانی فنی مودم یا ارائه دهنده خدمات اینترنتی مراجعه کنید تا مشکل را بررسی و رفع کنند.
پشتیبانی نکردن مودم از امکانات جدید
دلیل اصلی برای پشتیبانی نکردن مودمها از امکانات جدید، اغلب مربوط به محدودیتهای سخت افزاری آنها است. مودمها در واقع دستگاههای فیزیکی هستند که با استفاده از تکنولوژیهای قدیمیتر یا نسخههای پایدار نرم افزاری، طراحی شدهاند. یعنی برخی از قابلیتهای جدید که در نرم افزارهای جدید موجود هستند، نیازمند پردازشگر یا سخت افزاری با قابلیتهای پیشرفتهتر هستند که مودمهای قدیمی ممکن است این قابلیت را نداشته باشند.
تغییرات در استانداردها و فناوریهای ارتباطی نیز میتواند دلیل دیگری برای نامحدود کردن توانایی مودمها در پشتیبانی از امکانات جدید باشد. به عنوان مثال، برخی از پروتکلهای نوین امنیتی یا استانداردهای درجه بالای سرعت انتقال داده ممکن است نیازمند تغییرات جدید در سخت افزار باشند که مودم های قدیمی این تغییرات را پشتیبانی نمیکنند؛ بههمین دلیل لازم است هرچند سال مودم تعویض شود.
عدم سازگاری مودم با ISP
یکی از نشانههای تعویض مودم ADSL عدم سازگاری با ISP است. علت عدم سازگاری مودم با ISP میتواند متفاوت باشد. برخی از این دلایل عبارتند از:
پروتکلهای مختلف ISP :مودمها از پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند تا برای دستگاههای مختلف ارتباطات شبکهای را فراهم کنند، مانند ADSL، VDSL و … . بنابراین، مودم باید با پروتکل استفاده شده توسط شرکت ارائه دهنده سرویس سازگار باشد.
نوع اتصال: بعضی از شرکتهای ارائه دهنده اینترنت از روشهای اتصال مختلفی استفاده میکنند از جمله خط لوله تلفن، کابل کواکسیال، فیبر نوری و … . بنابراین، مودم باید با نوع اتصال استفاده شده توسط ISP سازگار باشد.
قدرت انتقال: یکی دیگر از عوامل مهم در سازگاری مودم با ISP، قدرت انتقال سیگنال است. بسته به شرایط فیزیکی و فاصله بین دستگاه و مودم، قدرت سیگنال پایین میآید که ممکن است از نظر ISP کافی نباشد. در این صورت، مودم باید توانایی ارائه سیگنال با قدرت بیشتری داشته باشد.
در صورت عدم سازگاری مودم با ISP، ممکن است لازم باشد مودم را تعویض کنید. در برخی موارد، ممکن است با تغییر تنظیمات مودم، این مشکل حل شود. پیشنهاد میدهیم با ارائه دهنده خدمات اینترنتی تماس بگیرید تا راهکار مناسبی به شما ارائه دهد.
چرا ارتقا مودم ADSL اهمیت دارد؟
ارتقا مودم ADSL بهدلایل گوناگونی اهمیت دارد. این ارتقا میتواند بهبود سرعت و کیفیت ارتباط اینترنتی شما را فراهم کند. مودمهای جدید نسبت به مودمهای قدیمیتر، امکانات بیشتری دارند، مانند پشتیبانی از استانداردهای جدید و تکنولوژیهای پیشرفتهتر و… که این موضوع در برخی موارد میتواند باعث بهبود امنیت و عملکرد شبکه شما شود. با توجه به اینکه تکنولوژیهای جدید و پیشرفتهتری در حال توسعه هستند، ارتقا مودم ADSL میتواند به شما کمک کند تا با این تحولات روبهرو شده و همواره با سرعت و کیفیت بالا از اینترنت استفاده کنید.
در این مقاله به ۶ نشانه برای تعویض مودم ADSL اشاره کردیم؛ بنابراین اگر سرعت اینترنت شما افزایش یافته و مودم قدیمی شما قابلیت پشتیبانی از آن را ندارد یا عملکرد نامطلوبی دارد و سرعت اینترنت شما کند شده و بهصورت مداوم خطاهایی از خود نشان میدهد زمان تعویض مودم ADSL فرا رسیده است.