هوش مصنوعی

ویژگی‌های یک مانیتور گیمینگ خوب چیست؟


در زمان خرید مانیتور گیمینگ، می‌توانید به نکات زیر توجه کنید تا بهترین تجربه را در بازی‌های ویدیویی داشته باشید؛

اندازه و رزولوشن مانیتور گیمینگ

اندازه و رزولوشن مانیتور از جمله عوامل مهمی هستند که تاثیر زیادی بر تجربه بازی شما دارند. اندازه صفحه‌نمایش بستگی به ترجیحات شما و فضای موجود برای نصب مانیتور دارد. رزولوشن نیز تعیین کننده کیفیت تصویر است، بنابراین بررسی کنید که آیا مانیتور مورد نظر شما رزولوشن بالا و توانایی نمایش تصاویر با جزئیات بالا را دارد.

به‌طورکلی رزولوشن معیاری برای سنجش میزان وضوح و کیفیت تصویر است و هرچه رزولوشن یک نمایشگر بالاتر باشد، تعداد پیکسل‌ها بیشتر و در نتیجه جزئیات بیشتری از تصاویر مشخص می‌شوند. امروزه مانیتورهای مناسب بازی غالبا دارای رزولوشن Full HD، ۲K و ۴K می‌باشند.

نرخ به‌روزرسانی و زمان پاسخ‌گویی

نرخ به‌روزرسانی (Refresh Rate) و زمان پاسخ‌گویی (Response Time) دو ویژگی کلیدی در مانیتور گیمینگ هستند. نرخ به‌روزرسانی به معنی تعداد دفعاتی است که تصویر نمایشگر در یک ثانیه به ‌روز می‌شود و زمان پاسخ‌گویی به معنی مدت ‌زمانی است که طول می‌کشد تا نمایشگر از یک رنگ روی رنگ دیگر سوییچ کند. هرچه رفرش ریت یا نرخ به‌ روزرسانی بالاتر باشد، بهتر است و این در حالیست که در رابطه با مدت ‌زمان پاسخ‌گویی برعکس بوده و هرچه زمان پاسخ‌گویی کمتر باشد، عملکرد مانیتور گیمینگ بهتر است.

باید توجه داشت که زمان پاسخ‌گویی و نرخ به ‌روزرسانی دو ویژگی مجزا هستند و تاثیرات متفاوتی روی تجربه بازیکن دارند. در رابطه با مانیتورهای گیمینگ بهتر است زمان پاسخ‌گویی کمتر از ۵ میلی‌ثانیه و نرخ به ‌روزرسانی بالاتر از ۶۰ هرتز باشد تا گیمرها تجربه بازی بهینه‌تری داشته باشند. با این حال باتوجه به نوع بازی، ممکن است یکی از این دو ویژگی اهمیت بیشتری داشته باشند. مثلا برای بازی‌های تیراندازی اول شخص زمان پاسخ‌گویی مهم‌تر است؛ در حالی‌که برای بازی‌های ماجراجویی و استراتژیک، نرخ به ‌روزرسانی اهمیت بیشتری دارد.

فناوری تصویر

هنگام خرید مانیتور گیمینگ بهتر است بررسی کنید که آیا مانیتور از فناوری‌هایی مانند HDR، G-Sync یا FreeSync پشتیبانی می‌کند یا نه. فناوری HDR کیفیت رنگ‌ها، کنتراست تصاویر و درنتیجه تجربه بصری را بهبود می‌بخشد. و فناوری FreeSync و G-Sync برای حذف مشکلات نمایش تصاویر خراشیده و شکسته در زمان انجام بازی‌های سرعتی کاربرد دارند. برای خرید مانیتور گیمینگ به سایت جی پلاس مراجعه نمایید.

باتوجه به اینکه فناوری‌های تصویر مختلفی وجود دارند که می‌توانند کیفیت تصویر را در مانیتور گیمینگ بهبود بخشند، در ادامه برخی از مهم‌ترین فناوری‌های تصویر را بررسی می‌کنیم.

  1. HDR: اچ‌دی‌آر به معنای دامنه دینامیکی بالا است که بر روی نمایش رنگ‌ها، کنتراست و وسعت دینامیکی تصاویر تأثیر می‌گذارد. با استفاده از HDR، میزان جزئیات در سایه‌ها و نقاط روشن‌تر تصویر افزایش می‌یابد و نتیجه‌ای واقع‌گرایانه‌تر و زیباتر به دست می‌آید. این افزایش بدان معناست که رنگ‌های سفید، روشن‌تر و رنگ‌های سیاه، تیره‌تر نمایش داده می‌شوند و تصاویر به واقعیت نزدیک‌تر هستند.
  2. AMD FreeSync و NVIDIA G-Sync: این دو فناوری برای رفع مشکل بریده بریده شدن تصویر (Tearing) و شکستگی تصویر (Stuttering) در هنگام بازی استفاده می‌شوند. هدف این فناوری‌ها ایجاد هماهنگی بین نرخ به‌ روزرسانی مانیتور و نرخ فریم‌های تولید شده توسط کارت گرافیک است تا تصاویری بدون شکست و با تراز بالا نمایش داده شوند.

در حقیقت زمانی که نرخ تازه‌سازی مانیتور نمی‌تواند با داده‌های ارسال شده از کارت گرافیک هماهنگی داشته باشد، دو فریم مختلف با یکدیگر برخورد می‌کنند و باعث ایجاد بریدگی در تصویر می‌شوند که این امر در بازی‌های کامپیوتری بسیار رایج است. در این حالت G-Sync سرعت GPU را با نرخ تازه‌سازی مانیتور هماهنگ می‌کند؛ به این معنی که اگر یک کارت گرافیک نرخ ۵۰ فریم در ثانیه داشته باشد، G-Sync نرخ به‌ روزرسانی مانیتور را به ۵۰ هرتز تغییر می‌دهد تا مشکلاتی مانند پارگی صفحه‌نمایش به ‌وجود نیاید.

یکی ‌دیگر از مشکلات رایج مانیتورهای بازی، اختلال شبخ تصویر یا Ghosting است؛ در این حالت یک شی در صفحه‌نمایش حرکت کرده و سایه‌ای در مسیر حرکت خود به جا می‌گذارد که باعث تار شدن لحظه‌ای تصویر می‌شود. دلیل به‌وجود آمدن این سایه، مدیریت نامنظم فریم‌ها است. فناوری Free-Sync از قابلیت کارت‌های گرافیک خود برای کنترل کردن نرخ تازه‌سازی استفاده می‌کند.

تکنولوژی صفحه‌نمایش

تکنولوژی IPS و VA دو فناوری صفحه‌ نمایش هستند که کیفیت رنگی، زاویه دید و کنتراست تصاویر را بهبود می‌بخشند. IPS توانایی نمایش ۹۵ تا ۱۰۰ درصد طیف رنگی DCI-P3 را دارد و به همین علت دقت و ثبات رنگ فوق‌العاده‌ای به نمایش می‌گذارد، در حالی‌که VA کنتراست بالا و سیاهی عمیق ‌تر را ارائه می‌کند و برای نمایش محتواهای HDR یک انتخاب عالی به‌ شمار می‌رود.

علاوه بر این دو مورد، تکنولوژی TN هم وجود دارد؛ این تکنولوژی علی‌رغم اینکه قدیمی شده ‌است، هنوز طرفداران خود را دارد و از جمله نقاط قوت آن می‌توان به زمان پاسخ پایین و نرخ تازه‌سازی بالا اشاره نمود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا