سریعترین ابرکامپیوتر جدید دنیا با توان 2 اگزافلاپس معرفی شد + عکس
هولدینگ فناوری G42 که در ابوظبی امارات مستقر است، از سریعترین ابرکامپیوتر دنیا با نام Condor Galaxy-1 (CG-1) رونمایی کرد. این کامپیوتر فعلاً قدرتی معادل 2 اگزافلاپس را ارائه میکند، اما تا انتهای 2023 قدرت آن به 4 اگزافلاپس میرسد. در آینده نیز مجموع تعداد این ابرکامپیوترها که به یکدیگر متصل خواهند بود، به 9تا میرسد و توان این سیستم را به عدد خیرهکننده 36 اگزافلاپس افزایش میدهد.
به گزارش Zdnet، شرکت G42 با شرکت آمریکایی Cerebras توافق کرده است تا بزرگترین ابرکامپیوتر دنیا را بسازد. ابرکامپیوتر Condor Galaxy نام خود را از یک سامانه کیهانی در فاصله 212 میلیون سال نوری از زمین گرفته است. اولین نسخه از این ابرکامپیوتر با نام CG-1، با 32 کامپیوتر مخصوص هوش مصنوعی موسوم به CS-2 ساخته شده که مجموعاً شامل 27 میلیون هسته رایانشی، 41 ترابایت حافظه و پهنای باند 194 تریلیون بیت بر ثانیه است.
توان فعلی این ابرکامپیوتر 2 اگزافلاپس است که از قدرتمندترین ابرکامپیوترهای دنیا، یعنی فرانتیر با توان 1.19 ترافلاپس قویتر محسوب میشود. بااینحال، این سیستم خیلی زود تا انتهای سال 2023 پیکربندی خود را دوبرابر میکند. این یعنی تعداد کامپیوترهای CS-2 به 64 عدد با 54 میلیون هسته میرسد و در کنار آن 82 ترابایت حافظه و 388 تریلیون بیت بر ثانیه پهنای باند خواهد داشت. CG-1 در آمریکا ساخته شده است.
بزرگترین ابرکامپیوتر دنیا در قالب یک شبکه ساخته میشود
شرکت Cerebras در فاز چهارم همکاری خود با G42 که احتمالاً در نیمه دوم سال 2024 اجرایی میشود، منظومهای از 9 ابرکامپیوتر خود را که هرکدام 4 اگزافلاپس توان خواهد داشت، در کشورهای مختلف فعال میکند تا بزرگترین ابرکامپیوتر شبکهای برای هوش مصنوعی را با توان کلی 36 اگزافلاپس ارائه کند.
با توجه به رشد سیستمهای هوش مصنوعی، خیلی از شرکتها مشغول ساخت خوشههای بزرگی از پردازشگرهای گرافیکی برای آموزش این مدلها بودهاند. ولی G24 و Cerebras میخواهند این قدرت پردازشی را از طریق شبکهای از ابرکامپیوترها فراهم کنند تا سرعت توسعه مدلهای هوش مصنوعی افزایش یابد.