هوش مصنوعی

راهنمای هوش مصنوعی ChatGPT برای معلمان منتشر شد


شرکت OpenAI اخیراً دوره آموزشی رایگانی برای آشنایی معلمان با ابزارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی منتشر کرده تا برنامه‌های درسی و آموزش تعاملی برای دانش‌آموزان ساخته است اما بعضی آموزگاران همچنان نظر مثبتی به این فناوری و پتانسیل‌های آن ندارند.

استفاده از چت‌بات‌ها به‌منظور ساخت محتوای آموزشی، از کاربردهای مفید هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان و معلمان آنها به‌ شمار می‌رود. شرکت OpenAI به‌تازگی در همین راستا اقدام به انتشار دوره‌ رایگان آنلاینی کرده است که در آن نحوه استفاده از چت‌بات خود در کنار شیوه به‌کارگیری آن برای آموزش را به معلمان یاد می‌دهد. این دوره با همکاری سازمان غیرانتفاعی Common Sense Media ساخته شده که همکاری بسیار نزدیکی با غول بزرگ هوش مصنوعی دارد.

طبق اعلام OpenAI، در دوره مخصوص معلمان، ۹ مبحث طی یک ساعت پوشش داده شده و به‌تمامی اصول پایه هوش مصنوعی و کاربردهای آموزشی آن پرداخته شده است. گفته می‌شود این دوره آموزشی در چندین مدرسه ایالات متحده هم اجرا می‌شود و طبق نظرسنجی داخلی، ۹۸ درصد شرکت‌کنندگان موفق شدند ایده‌ها و استراتژی‌های جدید جهت آموزش دانش‌آموزان به‌ کمک هوش مصنوعی را پیدا کنند.

استفاده از هوش مصنوعی چه مشکلاتی برای معلمان در پی دارد؟

مدل‌های هوش مصنوعی محدودیت‌هایی هم دارند و نمی‌توان کامل روی آنها حساب کرد؛ برای مثال ChatGPT نمی‌تواند عملکرد دانش‌آموزان را دقیق ارزیابی کند. این کار حتماً باید با نظارت خود معلم‌ها انجام شود. برخی آموزگاران اعتقاد دارند عادی‌سازی استفاده از هوش مصنوعی در مدارس می‌تواند چالش‌هایی به وجود بیاورد و شاید بسیاری نسبت به پیچیدگی‌های اخلاقی این موضوع بی‌اطلاع باشند. علاوه‌براین حفظ حریم شخصی کودکان از دغدغه‌هایی است که باید به آن پرداخته شود؛ در غیر این صورت می‌تواند مشکلات نسبتاً بزرگی پدید آورد.

استفاده معلمان از داده‌ها یکی دیگر از معضلاتی است که آموزگاران با هوش مصنوعی دارند؛ برای مثال، می‌توان از ChatGPT برای طراحی تکالیف دانش‌آموزان استفاده کرد اما داده‌های خروجی روی سرورهای OpenAI باقی می‌مانند و امکان استفاده از آنها برای تمرین مدل‌های بعدی یا استفاده تجاری وجود خواهد داشت. اگرچه در وب‌سایت این شرکت اعلام شده از داده‌های افراد برای کسب درآمد استفاده نمی‌شود، استفاده داخلی از آنها برای ارتقای مدل‌های هوش مصنوعی ایرادی ندارد. همچنین شاید در آینده شاهد تغییر سیاست‌ها باشیم و داده‌هایی که کاربران ساخته‌‌‌اند، به منبع درآمدی برای شرکت‌ها تبدیل شود.

به نظر می‌رسد OpenAI تمرکز ویژه‌ای روی حوزه آموزش دارد و می‌خواهد در این زمینه از رقبای خود سبقت بگیرد. این شرکت چندی پیش یکی از مدیران ارشد پیشین پلتفرم Coursera را استخدام کرد که سال‌ها در زمینه ارائه آموزش‌های آنلاین سابقه دارد. همچنین بهار امسال، شاهد عرضه اشتراک جدیدی برای ChatGPT با عنوان Edu بودیم که قشر هدف آن دانشجویان و جامعه آکادمیک است. طبق پیش‌بینی‌ها، بازار هوش مصنوعی آموزشی می‌تواند تا دهه بعدی به ارزش ۸۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دست پیدا کند اما فعلاً به‌دلیل بدبینی‌ها درباره ابزارهای جدید، رشد کندی دارد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا