هوش مصنوعی

تشخیص بیماری از طریق صدای سرفه با هوش مصنوعی گوگل


مدل هوش مصنوعی HeAR گوگل به محققان در هند کمک می‌کند تا با تحلیل صدا، بیماری‌های خطرناک را تشخیص دهند.

سرفه می‌تواند نشانه‌ای واضح از وجود مشکلی در سلامت باشد. گزارشی جدید توسط گوگل می‌گوید تیمی از محققان در هند از یک مدل هوش مصنوعی برای شنیدن بیماری‌های خاص تنفسی از جمله سل (TB) و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) استفاده می‌کنند. گوگل مدل بنیادین بیوآکوستیک HeAR را در ماه مارس راه‌اندازی کرد.

تحولی در تشخیص پزشکی: گوگل بیماری‌ها را از صدای شما شناسایی می‌کند

تیم گوگل می‌گوید: «تیم Google Research مدل HeAR را با استفاده از 300 میلیون قطعه داده صوتی که از یک مجموعه داده متنوع و ناشناس تهیه شده بود، آموزش داد. به طور خاص، مدل سرفه را با استفاده از حدود 100 میلیون صدای سرفه آموزش دادیم.»

براساس گزارش تحقیقاتی اصلی، نحوه صحبت‌کردن یک فرد ازجمله لحن، زیروبم‌بودن و سرعت نیز می‌تواند توسط مدل‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تحلیل شود تا مشکلات سلامتی احتمالی مانند زوال عقل را تشخیص دهد.

«شرایا شتی»،‌ مدیر مهندسی Google Research می‌گوید: «مدل HeAR یاد می‌گیرد که الگوهای موجود در صداهای مرتبط با سلامتی را تشخیص دهد و پایه‌ای قوی برای تحلیل صوتی پزشکی ایجاد می‌کند. ما دریافتیم که به طور متوسط، HeAR در مقایسه با مدل‌های دیگر در طیف وسیعی از وظایف و برای استفاده با میکروفون‌های مختلف، رتبه بالاتری دارد که توانایی برتر آن را در ضبط الگوهای معنادار در داده‌های صوتی مرتبط با سلامت نشان می‌دهد.»

شرکت Salcit Technologies که یک شرکت خدمات بهداشت تنفسی مستقر در هند است، از HeAR به عنوان بخشی از اپلیکیشن Swaasa خود برای تحلیل صدای سرفه و تشخیص بیماری سل استفاده می‌کند.

شرایا شتی توضیح می‌دهد: «سل یک بیماری قابل درمان است، اما هر ساله میلیون‌ها مورد از آن تشخیص داده نمی‌شوند. اغلب به این دلیل که افراد به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند. بهبود تشخیص برای ریشه‌کنی سل حیاتی است و هوش مصنوعی می‌تواند نقش مهمی در بهبود تشخیص و کمک به دسترس‌پذیرتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کردن مراقبت‌های بهداشتی برای مردم سراسر جهان ایفا کند.»

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا