بریتانیا قابلیت Recall مایکروسافت را از نظر حریم خصوصی بررسی میکند
دفتر کمیساریای اطلاعات (ICO) بهعنوان دیدهبان داده بریتانیا اعلام کرد که درحال «پرسوجو» در مورد قابلیت هوش مصنوعی Recall جدید مایکروسافت است که میتواند هر چند ثانیه از صفحه لپتاپ کاربران اسکرینشات بگیرد. این قابلیت ممکن است ناقض حریم خصوصی کاربران باشد و دادههای آنها را بهخطر بیندازد.
مایکروسافت در زمان معرفی Recall گفته بود که این قابلیت تنها با «پیسیهای کوپایلوت پلاس» که رده جدیدی از محصولات با تراشههای اسنپدراگون ایکس کوالکام هستند، سازگار خواهد بود و میتواند اسکرینشاتهای رمزگذاریشدهای را روی رایانه شخصی کاربران ذخیره کند. اما براساس گزارش بیبیسی، ICO برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمنی این محصول که فعالان حریم خصوصی آن را یک «کابوس» بالقوه مینامند، با مایکروسافت تماس گرفته است.
مایکروسافت ادعا کرده که Recall یک «تجربه اختیاری» است و به حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربران متعهد است. طبق اطلاعات موجود در وبسایت غول فناوری، کاربران میتوانند برای عکسهایی که Recall جمعآوری میکند، محدودیت تعیین کنند. این شرکت میگوید:
«دادههای Recall فقط بهصورت محلی ذخیره میشوند و مایکروسافت یا هرکس دیگری که به دستگاه دسترسی ندارد، به آنها نیز دسترسی نخواهد داشت.»
بااینحال، یکی از سخنگویان ICO میگوید که شرکتها باید قبل از عرضه هر محصول جدید به بازار، «بهدقت خطرات مربوط به حقوق و آزادیهای مردم را ارزیابی کنند و این خطرات را کاهش دهند.» او میگوید:
«ما درحال انجام پرسوجوهایی با مایکروسافت برای درک اقدامات مربوط به محافظت از حریم خصوصی کاربران هستیم.»
انتقاد فعالان حریم خصوصی از قابلیت Recall مایکروسافت
Recall این قابلیت را دارد که تمام فعالیتهای گذشته کاربران ازجمله فایلها، عکسها، ایمیلها و سابقه مرور را جستجو کند. درحالیکه رقبا نیز میتوانند این کار را انجام دهند، اما Recall همچنین هر چند ثانیه یکبار از صفحه اسکرینشات میگیرد و آنها را نیز جستجو میکند.
دکتر «کریس شریشاک»، مشاور هوش مصنوعی و حریم خصوصی با اشاره به این قابلیت میگوید:
«این ویژگی میتواند یک کابوس حریم خصوصی باشد. این واقعیت که صرفاً در حین استفاده از دستگاه اسکرینشات گرفته میشود، میتواند تأثیر منفی برای مردم داشته باشد.»